Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Met de L504 Compact rond Liebherr haar wielladergamma naar beneden af

Met de L504 Compact rond Liebherr haar wielladergamma naar beneden af

Sinds hun première in 2013 overtuigen de compacte wielladers van Liebherr als veilige en betrouwbare helpers in een groot aantal verschillende industrieën. Liebherr vernieuwt nu zijn compacte wielladers en voegt met de L 504 een extra model toe aan de serie.

Een van de belangrijkste innovaties is de opnieuw ontworpen cabine, die de machinist uitstekend zicht biedt dankzij de grotere glasoppervlakken. Het voor het zicht geoptimaliseerde hefframe zorgt bovendien voor een vrij zicht op de uitrustingsstukken en daarmee voor een hoog veiligheidsniveau. Voor het eerst zijn de modellen L 506 en L 508 als optie verkrijgbaar als 'Speeder'. In deze uitvoering halen ze een topsnelheid van 30 km/u.   

De nieuwe serie compacte wielladers bestaat uit drie modellen die optimaal op elkaar zijn afgestemd. De nieuwe L 504 Compact rondt het wielladerassortiment van de groep naar beneden af. De kleinste wiellader van Liebherr belichaamt de kwaliteiten van grotere Liebherr wielladers en maakt indruk met een gunstige prijs-kwaliteitverhouding. Met tal van nieuwe functies verstevigt de L 506 Compact zijn sterke positie op de markt. Net als bij de L 504 blijft de totale hoogte van de L 506 onder de 2,5 meter, wat het transport op bijvoorbeeld een aanhanger vergemakkelijkt. De nieuwe L 508 Compact is groter en breder geworden dan de andere twee compacte laders van Liebherr. Hij maakt indruk met zijn krachtige aandrijfsysteem en hoge kieplast.    

Veelzijdig en krachtig: intelligente hefframeoplossingen

De nieuwe compacte wielladers hebben een robuust hefframe met Z-kinematica, die het gebruik van een breed scala aan aanbouwdelen mogelijk maakt. Liebherr heeft de parallelgeleiding geoptimaliseerd voor veilig en nauwkeurig werken met palletvorken. Dit is bijvoorbeeld van belang bij het transporteren van pallets met straatstenen of terrastegels in de tuin- en landschapsarchitectuur. Om de veelzijdigheid verder te vergroten, biedt Liebherr het hefframe op aanvraag in de 'High Lift'-versie aan voor de modellen L 506 en L 508. Het is een verlengde versie van het frame met meer bereik. Hierdoor kan de compactlader ook grotere voertuigen laden.  

In de gemeentelijke diensten worden wielladers geconfronteerd met verschillende uitdagingen: materiaaltransport met verschillende bakken of een palletvork, grondwerken met een 4 in 1 bak, reinigingswerkzaamheden met een rolbezem of winterdienst met een sneeuwploeg zijn enkele voorbeelden. Om deze uiteenlopende taken efficiënt en veilig uit te voeren, biedt Liebherr zijn volautomatische Likufix-snelwisselsysteem voor de drie compacte wielladers. Met Likufix kan de machinist met een druk op de knop vanuit de cabine binnen enkele seconden wisselen tussen mechanische en hydraulische uitrustingsstukken. Dit bespaart tijd en vermindert het risico op ongevallen, omdat de machinist de cabine niet hoeft te verlaten bij het wisselen van uitrusting.

Comfortabel en veilig: nieuwe cabine en functioneel design

Goed doordachte oplossingen zijn ook te vinden in de vernieuwde cabine, die via een stevige trap kan worden bereikt. Liebherr vergroot rondom de glasoppervlakken. In het geval van de voorruit, het strekt zich zelfs tot in de voet gebied van de cabine. Dit garandeert de beste zicht rondom, vooral op de bevestiging en het knikpunt van de wiellader. De achterruit is gekromd aan de zijkant en maakt dus een goed zicht op het achtergebied. Voor nog meer veiligheid bij het achteruitrijden, een achteruitrij-camera is ook beschikbaar op aanvraag voor de nieuwe compacte wiellader.

Talrijke details, zoals de overzichtelijke bedieningselementen of de praktische opbergvakken, verhogen het comfort in de cabine. Met de beproefde Liebherr bedieningshendel kan de machinist het hefframe en het uitrustingsstuk veilig bedienen. Dit geldt ook voor de optionele mini-joystick op de bedieningshendel, waarmee extra hydraulische functies worden bediend. De stuurkolom is traploos verstelbaar en het display kan individueel op de A-stijl van de cabine worden geplaatst. Deze maatregelen zorgen voor een eenvoudige en intuïtieve bediening van de compacte wiellader, die bijvoorbeeld een belangrijke rol speelt bij de verhuur van grondverzetmachines.

Qua design zijn de nieuwe Liebherr compact wielladers modern en functioneel. De motorkap met zijn dynamische vormentaal is duidelijk ingedeeld en goed te zien vanuit de cabine. Het hefframe heeft een conische vorm, wat het zicht op het aanbouwdeel en de lading optimaliseert. Het compacte ontwerp met een laag zwaartepunt zorgt voor een optimale gewichtsverdeling in de nieuwe compact wielladers. Dit resulteert in een hoge mate van stabiliteit en veilig rijcomfort.

Specificaties

Model: L 504 Compact  L 506 Compact L 508 Compact
Kiplast: 3.000 kg 3.500 kg 3.900 kg
Bakinhoud: 0,7 m³ 0,8 m³ 1,0 m³ 
Bedrijfsgewicht: 4.600 kg 4.970 kg 5.700 kg
Motorvermogen: 34 kW(46 pk) 47,5 kW(64 pk) 55 kW(74 pk)

Alle informatie in standaardversie. De emissies vallen onder de grenswaarden van Stage 5. 

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr