Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo Trucks voor het zevende jaar marktleider bouwvoertuigen

Volvo Trucks voor het zevende jaar marktleider bouwvoertuigen

Voor het zevende jaar op rij is Volvo Trucks marktleider in het bouwsegment in Nederland.

Afgelopen vrijdag 14 januari 2022 hield Volvo Trucks haar jaarlijkse persbijeenkomst, dit jaar weer digitaal natuurlijk. Tijdens deze onlinebijeenkomst komen de cijfers op tafel van 2021.

Niet alleen bouwvoertuigen

Volvo Trucks Nederland melde dat ze in Nederland niet alleen met de bouwvoertuigen marktleider zijn, ook met de elektrische en LNG aangedreven trucks. Elektrische trucks levert Volvo op dit moment alleen als FL en FE, waarbij de FE 6x2 al aan meerdere bedrijven geleverd is die ze inzetten als kraan-kipper in de wegenbouw. Vooral in innerlijk stedelijke gebieden zoals het centrum van Amsterdam is een van de werkgebieden hiervan.

In september reden we al met de FMX en FH, die eind dit jaar samen met de FM leverbaar worden. Hiermee heeft Volvo het breedste aanbod in de markt en zullen de verkoopaantallen alleen maar oplopen. Volvo kampt net als alle andere fabrikanten met het aanbod van componenten. Hiermee vertraagd de productie aanzienlijk. 

De elektrische voertuigen zullen een grootdeel van het transport kunnen uitvoeren, ook Volvo denkt dat er in de toekomst altijd plek zal blijven voor een verbrandingsmotor in het zware segment. Denk hierbij aan zware bouwvoertuigen en zwaartransport.

Nummer twee in Nederland

In het trucksegment boven de 16 ton is Volvo na DAF nummer twee in Nederland met een marktaandeel van 23,6% in 2021. 

Bouwvoertuigen is maatwerk in Nederland

Hoe klein dat Nederland is, zo apart zijn ook onze bouwvoertuigen. Door ons maximaal totaalgewicht van 50 ton, voldoen vaak standaard voertuigen niet. Volvo realiseert af fabriek al vele speciale voertuigen, denk hierbij aan de 10 tons vooras of de TAG-XL gestuurde sleepas. Met Terberg Techniek als verlengstuk wordt voor vele klanten maatwerk geleverd. Een van deze ontwikkelingen zijn een korte 10x4 kipper met een maximale lengte van 8 meter. Hierachter kan nog een vierassige dieplader gekoppeld worden voor het transport van een asfaltset. Een andere nieuw ontwikkeling is een 6x4*4, een 4x4 chassis met gestuurde en hefbare sleepas, op korte of lange afstand van de laatste aangedreven as.