Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

German Design Award 2022 voor knikdumper van Liebherr

German Design Award 2022 voor knikdumper van Liebherr

De knikdumper TA 230 Litronic van Liebherr heeft de German Design Award 2022 ontvangen. De internationaal befaamde prijs gaat naar bedrijven wiens baanbrekende producten en projecten overtuigen op het gebied van ‘Excellent Product Design’, ‘Excellent Communications Design’ of ‘Excellent Architecture’. Met zijn moderne machine- en designconcept ontving de TA 230 Litronic de ‘Winner’-prijs in de hoofdcategorie ‘Excellent Product Design’ op het gebied van bedrijfsvoertuigen: deze eert uitstekende en voorbeeldig gerealiseerde ontwerpprestaties.

De TA 230 Litronic is een knikdumper in de klasse van 30 ton. De uiterst robuuste, krachtige en all-terrain machine wordt voornamelijk gebruikt voor het transport van afdeklagen, in de mijnbouw en voor grotere infrastructurele projecten. Het moderne machine- en ontwerpconcept is ontworpen voor maximaal laadvermogen en permanent gebruik op ruw terrein.  

De jury eerde het ontwerp van de dumptruck: "De kracht en behendigheid van het apparaat komen tot uiting in alle design gebieden en vinden hun esthetische expressie in een onmiskenbaar hoekige en dynamisch ontwerp taal." Liebherr-Hydraulikbagger GmbH presenteerde de TA 230 Litronic als onderdeel van een digitaal product presentatie aan het publiek voor de eerste keer aan het einde van 2020. De succesvolle verkoop van de machines in Europa vorig jaar begonnen.   

German Design Award 2022 - tien jaar baanbrekend ontwerp

De German Design Council, in 1953 opgericht als stichting op initiatief van de Bondsdag, is het Duitse competentiecentrum voor design, merken en innovatie. Het reikt jaarlijks meerdere prijzen uit. De German Design Award is een van de grootste en een van de meest erkende internationale designprijzen. De German Design Council eert al tien jaar baanbrekende ontwerpers en hun werk met de felbegeerde prijs.

De ongeveer 4.200 inzendingen uit 60 landen werden beoordeeld door een internationale jury bestaande uit vooraanstaande experts uit alle ontwerpdisciplines. Uw oordeel is van grote waarde - iedereen die de jury kon overtuigen met zijn product, heeft blijk gegeven van een grote competentie in ontwerpinnovatie en een scherpe focus op de eisen van klanten en de markt.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr