Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Compactheid en wendbaarheid met hoge prestaties

Compactheid en wendbaarheid met hoge prestaties

De gewichtsklasse van 10 ton wordt bij Doosan vertegenwoordigd door de nieuwe DX100W-7. De DX100W-7 biedt een hoogwaardige oplossing voor klanten die op zoek zijn naar een mobiele graafmachine die voornamelijk is ontworpen voor stads- en infratoepassingen.

Voor dit soort werk biedt de DX100W-7 het beste compromis tussen compactheid en wendbaarheid, aangevuld met uitstekende productiviteit en hoogwaardig comfort. Het is erg belangrijk dat dit type machine in zeer beperkte gebieden kan werken, dus de DX100W-7 kan worden uitgerust met de optie van vierwielbesturing en een krabmodus, met standaard tweewielbesturing.

 Hoogste veiligheid en specificaties op de markt

Naast wendbaarheid in krappe ruimtes biedt de DX100W-7 de hoogste veiligheid en specificaties op de markt. Het integrale contragewicht van 1,35 ton zorgt voor de hoogste stabiliteit voor hefwerkzaamheden in combinatie met de verstelbare giek en lange lepelsteel, die samen een groter werkbereik bieden dan andere machines in deze klasse, ondanks vergelijkbare giek- en steellengtes. Het contragewicht heeft ook een nieuw ontwerp en biedt de beste toegang voor onderhoud in de industrie, vanaf de achterkant van de machine en vanaf de grond.

 De lepelsteel zorgt ervoor dat de machinist de machine tijdens het laden zo dicht mogelijk bij vrachtwagens kan plaatsen. Bovendien biedt de DX100W-7 maximale hefcapaciteiten en graafkrachten, en voldoet hij in sommige landen aan de eis voor een mobiele graafmachine met een rijhoogte van minder dan 4 meter.

 Andere veiligheidsvoorzieningen zijn te vinden in de ultramoderne ROPS-cabine op de DX100W-7, waar de machinist vanaf een standaard premium stoel het grote 8-inch touchscreen kan gebruiken om gemakkelijk door alle machine-instellingen te bladeren, inclusief het zicht vanaf de standaard zij- en achteruitkijkcamera's. De beschikbaarheid op de DX100W-7 van een optionele 360°-camera met rondom zicht, gekoppeld aan een optioneel ultrasoon detectiesysteem, is ook exclusief voor een machine van dit formaat.

 Extra voorzieningen in en rond de cabine zijn onder meer:
• DAB-audio (handsfree en Bluetooth)     
• Parallel wissersysteem     
• Standaard led-werklampen     
• Duimwieljoystick     
• Bekerhouder en stopcontact

Afzonderlijke pompen voor graafuitrusting en rijwerk

Met een vermogen van 75 kW (100 pk) bij 2000 omw/min, geleverd door een Doosan D34 G2 Stage 5-motor, biedt de DX100W-7 het hoogste motorvermogen, de hydraulische opbrengst en de trekkracht in deze klasse. De hoge opbrengst van het soepele en nauwkeurige hydraulische systeem kan worden gebruikt om allerlei soorten aanbouwdelen aan te drijven. Bovendien heeft de DX100W-7 twee verschillende pompen die zorgen voor onafhankelijke hydraulische stromen voor de rijaandrijving en voor het volledig aandrijven van hydraulische uitrustingsstukken aan de voorkant.

 De D34-motor biedt een nieuwe oplossing om de Stage 5-voorschriften te overtreffen zonder uitlaatgasrecirculatie (EGR), die de hoeveelheid beschikbare lucht tijdens de verbranding verhoogt, de temperatuur van het proces verhoogt en de hoeveelheid geproduceerde deeltjes aanzienlijk vermindert. Dit wordt gecombineerd met superefficiënte DOC/DPF+SCR-nabehandelingstechnologie om minimale emissies te garanderen. Een verbeterd koelsysteem biedt veel voordelen, zoals een hoger brandstofverbruik, minder geluid en een langere levensduur.     

 Een nieuw verbeterde, duurzame en robuuste onderwagen wordt gebruikt onder de DX100W-7, met een nieuw type pinsysteem, waardoor montage aan de voor- en achterzijde mogelijk is en ontworpen voor montage van het optionele vierwielbesturingssysteem. Het nieuwe chassisontwerp zorgt ervoor dat afstempelingen later kunnen worden toegevoegd en verwisseld zonder het chassis te wijzigen.

 DoosanCONNECT-telematicasysteem

Het nieuwe DX100W-7-model is standaard in de fabriek geïnstalleerd met Doosan's ultramoderne DoosanCONNECT TMS 3.0 draadloze vlootmonitoringsysteem. Het DoosanCONNECT-systeem biedt een webgebaseerde oplossing voor wagenparkbeheer die erg handig is voor het bewaken van de prestaties en veiligheid van machines en het bevorderen van preventief onderhoud. Het is ook standaard beschikbaar op alle nieuwe Doosan-graafmachines (vanaf 14 ton), alle nieuwe Doosan-wielladers en Doosan ADT's.

Specificaties

Bedrijfsgewicht 10.700 - 11.100 kg
Bakcapaciteit 0,28 m3
Emissienorm Stage 5
Motor Doosan D34
Motorvermogen 75 kW (100 pk) bij 2000 omw/min
Maximale zwenksnelheid 10,5 omw/min
Minimale draaicirkel 5738 mm
  (4 wielbesturing: 3697 mm)
Klimvermogen 35° / 70%

                                                                     

Voor meer informatie: Doosan Equipment