Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bouw- en mijnbouwbranche maken zich klaar voor Bauma 2022

Bouw- en mijnbouwbranche maken zich klaar voor Bauma 2022

Meer dan 10 maanden voordat de Bauma van 24 tot 30 oktober zijn deuren in München opent, verwacht 's werelds grootste vakbeurs voor bouwmachines, bouwmateriaalmachines, mijnbouwmachines en bouwvoertuigen een zeer hoge deelname: 97 procent van de beschikbare ruimte is al bevestigd door exposerende bedrijven.

De cijfers hebben Klaus Dittrich, voorzitter en CEO van Messe München, een reden gegeven om zeer optimistisch te zijn over de komende beurs: “Deze feedback is een duidelijk signaal van de intentie van onze klanten om deel te nemen aan Bauma. In de persoonlijke gesprekken die we hebben met exposanten en bezoekers, horen we één ding keer op keer: ze kijken er erg naar uit om persoonlijke gesprekken te voeren en natuurlijk om de speciale sfeer te ervaren die alleen Bauma kan creëren. Ik heb er alle vertrouwen in dat de situatie binnenkort zodanig is verbeterd dat we een spannende Bauma kunnen neerzetten die een groot aantal internationale bedrijven en bezoekers zal aantrekken.

Mijnbouwsector weer sterk vertegenwoordigd

De mijnbouw, een gebied waar Bauma marktleider is in Europa, zal wederom goed vertegenwoordigd zijn. Tot de exposanten behoren industriële zwaargewichten als BHS Sonthofen, Herrenknecht, Komatsu, Liebherr, Schulte Strathaus en Zeppelin Baumaschinen. Andere bedrijven die de beurs bijwonen zijn de Matrix Design Group uit de Verenigde Staten, Resemin uit Peru, Roco9 uit Groot-Brittannië, Tesab Engineering uit Groot -Brittannië en Weber Mining & Tunneling uit Frankrijk. Een ander terugkerend bedrijf is Minearc Systems uit Australië, een belangrijke markt voor de mijnbouw.

Innovatiehub

De mijnbouwsector is niet de enige industrie die sterk aangetrokken wordt door Bauma. De vakbeurs wordt al jaren gezien als 's werelds onmiskenbare innovatiehub dankzij het enorme aantal innovaties dat exposanten daar presenteren. Deze bijzondere positie wordt dit jaar onderstreept door de innovatiehal LAB0, een gebied met onder meer het Bauma Forum, virtual reality, MIC 4.0, startups en een science hub. Think Big, een programma dat getalenteerde jonge mensen stimuleert, zal ook worden opgenomen als een belangrijk thema voor de industrie.

Webinarreeks over vijf onderwerpen

Bauma is ook een thematische gangmaker: de vakbeurs zal dit jaar focussen op vijf belangrijke onderwerpen die door exposanten zullen worden behandeld, het ondersteunende programma en de allereerste serie webinars van de vakbeurs: ‘Zero emissies’, ‘De digitale bouwplaats’, ‘De bouwtechnieken en materialen van morgen’, ‘De weg naar autonome machines’ en ‘Mijnbouw – duurzaam, efficiënt, betrouwbaar.’ De reeks webinars begint in maart en wordt in het Engels gegeven. Experts uit de sector zullen het nieuwe formaat gebruiken om de belangrijkste onderwerpen van Bauma diepgaand te onderzoeken.

Voor de Benelux is Van Ekeris Expo Service partner van Bauma.

 

Voor meer informatie: Bauma