Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hydrema lanceert update van zijn veelzijdige graaflaadcombinaties

Hydrema lanceert update van zijn veelzijdige graaflaadcombinaties

Hydrema's nieuwste G-serie graaflaadcombinaties hebben verschillende updates en verbeteringen gekregen. De laatste update van de Hydrema graaflaadcombinaties dateert van 3,5 jaar geleden. Toen lanceerde Hydrema, de Deense fabrikant van bouwmachines, de 900F serie graaflaadcombinaties. Nu lanceert Hydrema de G-serie met opnieuw verbeteringen en updates. Veel van de verbeteringen zijn specifiek op de wensen en feedback van de klant ontwikkeld en ontworpen.

Het assortiment bestaat uit vier modellen: de 906G en 908G met 90 kW (122 pk), en de grotere 926G en 928G met 108 kW (147 pk). Alle machines worden geleverd met knikbesturing en wielen van gelijke afmetingen om laadschoptaken efficiënter te kunnen uitvoeren. In combinatie met de hydraulisch zijwaarts verschuivende graafarm met een werkgebied van 280 graden zijn deze machines de ultieme combinatie van een wiellader van 10 ton en een graafmachine van 8-10 ton.

Veelzijdigheid maakt een verschil

Veelzijdigheid is een essentieel kenmerk van Hydrema machines. Kleinere bedrijven hebben nog maar één machine nodig om alle opdrachten te kunnen maken, terwijl er normaal gesproken meerdere nodig zijn om de opdracht te kunnen uitvoeren. "Hydrema's graaflaadmachines zijn zeer populair, vooral in Scandinavië. We hopen dat andere markten snel de Scandinavische markten zullen volgen en merken dat de veelzijdigheid van onze machine overal van pas komt”, zegt Projectmanager Compacte Producten Jonas Laustsen van Hydrema.
De zuinige Cummins-motor in de 900G-serie is geüpdate om te voldoen aan de Stage 5-emissienormen. De motor werkt goed en is zeer effectief, zelfs bij lage toerentallen.
Het nieuwe Single Module-nabehandelingssysteem combineert DOC, DPF en SCR. Het is een stabiel en robuust systeem geassembleerd als één onderhoudsvrije unit - en het enige systeem met één module dat momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Snellere machines

Hydrema staat bekend om het maken van zeer zuinige machines, en ze hebben een tandje bijgezet op de klimaatagenda. “De G-serie heeft een intelligent centraal smeersysteem dat alleen smeert wanneer dat nodig is. Daarnaast is er een automatische accu-isolator die de stroom naar de accu's onderbreekt wanneer de machine inactief is”, zegt Jonas Laustsen. 
Bovendien is de snelheid van de 906G en 908G iets verhoogd, zodat alle modellen nu tot 40 km/u kunnen rijden (afhankelijk van de regio), wat de transporttijd tussen klussen verkort.

Comfort en service op de eerste plaats

Hoewel Hydrema al topscores krijgt op het gebied van comfort en veiligheid, heeft de 900G-serie het comfort in de cabine wederom verhoogd. Met een nieuwe meervoudig verstelbare armleuning en een mobiele koel- en verwarmbox van 8 liter. Hydrema heeft de mogelijkheid vergroot voor het aanpassen van de joysticks aan de machinist. Vanaf het instrumentenpaneel kan de machinist eenvoudig de gevoeligheid van de joysticks aanpassen en de functie en richting van de joystickrollen wijzigen.
Het achterruitgedeelte is opnieuw ontworpen om het openen en sluiten in de comfortabele en stille cabine gemakkelijker te maken. Ook het interieur van de cabine heeft een make-over gekregen, waardoor deze nu een verfrissende nieuwe kleur heeft gekregen.

We hebben ook een op afstand bedienbare lamp geïnstalleerd, wat handig is als we op een vroege winterochtend bij een donkere machine aankomen. De kleine afstandsbediening past aan de sleutelbos en er is nu een ‘Welcome-light’ en ‘Follow me home-light’. Daarnaast hebben we een elektrisch bedienbare optie gemonteerd voor het openen en sluiten van de motorkap - wanneer deze is geopend, gaat het licht in de motorruimte ook aan”, zegt Jonas Laustsen.
Ook het onderhoud van de vier nieuwe modellen is op verschillende punten vereenvoudigd. Ze hebben nu onder meer aftapautomaten, verbeterde toegang tot het luchtfilter en nieuwe zekeringenkasten.

Goede gegevensuitwisseling

Het efficiënte volg- en gegevensverzamelingssysteem Hydrema Telematics is nu standaard in alle machines. Dit systeem zorgt voor een efficiënte gegevensuitwisseling tussen klant en machine. Dit kan helpen bij het plannen van onderhoudstaken en het diagnosticeren van problemen, het tot een minimum beperken van uitvaltijd en het verhogen van de efficiëntie. Het serviceteam van Hydrema kan de klant helpen bij het snel en accuraat identificeren van storingen door alarmcodes en andere vitale gegevens te tonen via het online portaal.
Ook kan de software van de machine worden bijgewerkt via Hydrema Telematics zodat de klant altijd verzekerd is van de laatste versie.

Dealer voor België: Steven van Roy
Dealers voor Nederland: Koning Avenhorn
  E&R Stessen
  Van den Broek

 

Voor meer informatie: Hydrema