Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Meer vermogen en een nieuw instapmodel voor compacte Claas Torion wielladers

Meer vermogen en een nieuw instapmodel voor compacte Claas Torion wielladers

Met de Torion 530 met een vermogen van 46 pk introduceert Claas een nieuw instapmodel in de klasse met knikbesturing voor de landbouw. Tegelijkertijd krijgen de modellen Torion 535 en Torion 639 meer motorvermogen.

De serie kleine Torion wielladers met knikbesturing omvat vanaf nu drie modellen met een vermogen van 34 tot 54 kW (46 tot 74 pk). De Torion 530, het nieuwe instapmodel in de lijst, heeft een Yanmar-viercilndermotor met een vermogen van 34 kW (46 pk) en een cilinderinhoud van 2,2 liter. Het hydraulisch systeem beschikt over een opbrengst van 61 liter/min bij 2 bar, voor een maximale kieplast van 3.000 kg. Met behulp van het parallel geleide Z-frame van de conische hefframe kan met de laadbak, met een draaipunt van 3,18 meter, op een hoogte van 2,82 meter worden overgeladen, met een maximale reikwijdte van 1,46 meter. Zowel de hefframe als aanbouwwerktuigen kunnen eenvoudig met behulp van een joystick worden bediend. Daarnaast kunnen de twee extra hydraulische circuits worden bediend met een extra hendel of druk op de knop.

De grotere modellen Torion 535 en Torion 639 zijn beide met een Yanmar-viercilindermotor met een cilinderinhoud van 2,1 liter uitgerust, waarmee een vermogen van 54 kW (74 pk) wordt geleverd. Deze modellen kunnen naar keuze met een standaard Z-frame of een Z-frame als highlift-uitvoering worden uitgerust. In de standaarduitvoering bedraagt de overlaadhoogte bij de Torion 535 2,82 meter, terwijl dit bij de Torion 639 2,98 meter bedraagt. De maximale reikwijdte varieert daarbij van 1,49 tot 1,71 meter. Met een hydraulische opbrengst van respectievelijk 70 en 80 liter/min bedraagt de kieplast bij de Torion 535 volledig ingeknikt 3.500 kg (highlift: 3.300 kg). Bij de Torion 639 is dit 3.900 kg (highlift: 3.600 kg).

De motoren van deze drie Torion modellen uit de kleine serie voldoen aan emissienorm Stage 5, waarvoor wordt gebruikgemaakt van een dieselpartikelfilter (DPF) en dieseloxidatiekatalysator (DOC). Er wordt dus geen selectieve katalytische reductie (SCR) toegepast.

Sneller en comfortabeler

Alle drie de modellen beschikken over een duurzame hydrostatische rijaandrijving met twee snelheidstrajecten die zeer fijngevoelig kunnen worden gedoseerd. Met dit systeem haalt de Torion 530 een maximumsnelheid van 20 km/h. Bij de twee grotere modellen is dit 30 km/h.  De als optie leverbare giekvering van de hefframe voorkomt dat de machine gaat schudden in oneffen terrein en zorgt bovendien voor snelle laadcycli. Dankzij een stuurhoek van 40° van het knikpendelpunt naar beide zijden kan ook op krappe erven en in stallen soepel worden gemanoeuvreerd. Omdat zowel de Torion 530 als Torion 535 standaard zijn voorzien van banden 340/80 R18 blijft de doorrijhoogte van beide machines onder 2,50 meter. 

De volledig herziene, ruime cabine met vele opbergmogelijkheden en opbergvakken beschikt over uitstekend rondom zicht. De diep naar beneden doorgetrokken, gebogen voorruit zorgt voor uitstekend zicht op de hefframe en aanbouwwerktuigen. Het glazen portier en de rechte zijruit kunnen circa 180° worden geopend en vastgezet. Aan het rijcomfort wordt onder andere bijgedragen door de drievoudig verstelbare stuurkolom, de luchtgeveerde chauffeursstoel en het lage geluidsniveau in de cabine. Het display op de rechter A-stijl en het overzichtelijke bedieningspaneel naast de rechter armsteun zorgen voor een intuïtieve en eenvoudige bediening tijdens het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden, ook wanneer er bijvoorbeeld van machinisten wordt gewisseld. Het cabinedak kan naar keuze worden voorzien van halogeen werklampen of maximaal acht LED-lampen voor 360°-verlichting.

Importeur voor België: Ag-Tec Belgium
Importeur voor Nederland: Kamps De Wild

 

Voor meer informatie: Claas Gruppe