Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Collé breidt haar assortiment uit met de elektrische wieldumper

Collé breidt haar assortiment uit met de elektrische wieldumper

Als importeur van de Duitse producent Bergmann heeft Collé Rental & Sales deze 4-wiel gestuurde dumper met twee bakvarianten aan haar reeds uitgebreide assortiment grondverzetmachines toegevoegd.

De C804e is een compact elektrisch voertuig dat voor diverse toepassingen makkelijk opgebouwd en ingezet kan worden, bvb. als dumper met 3-zijdige kiepbak of als laadbak met rand voor opbouw van o.a. bewateringsinstallaties, etc.   

Hoog laadvermogen tot 3,5 ton

De sterkste troef van de C804e is zijn hoge laadvermogen. Terwijl andere elektrische machines een maximaal laadvermogen tussen 500 en 1.500 kg hebben, kan deze elektrische wieldumper tot maar liefst 3,5 ton per lading vervoeren. 
In combinatie met zijn vierwielaandrijving en draaibaar bestuurdersplatform is de C804e een echte ruw terrein wieldumper voor professionele doeleinden in stedelijke en natuurlijke omgevingen. Zo is deze elektrische machine bij uitstek geschikt voor gebruik op bouwterreinen van overheids- en gemeentelijke diensten, alsook gevoelige omgevingen zoals ziekenhuizen en stadskernen, waar geluidsoverlast zoveel mogelijk vermeden dient te worden. Bijkomende troeven zijn de compacte afmetingen (hoogte 212 cm.), de zeer kleine draaicirkel en de lange inzetduur. De emissievrije en geluidsarme werking in de open cabine met lage instap draagt bij aan de meest veilige werkomstandigheden van de machinist. 

Solide prestaties en maximale flexibiliteit

Zijn lithium-ijzerfosfaat accupakket (LFP), met een capaciteit van 24 kWh, biedt naast zijn lange levensduur ook een uiterst hoge betrouwbaarheid. LFP is namelijk niet ontvlambaar en zelfs na 10.000 laadcycli blijven solide prestaties gegarandeerd. In vergelijking met traditionele loodaccu’s is LFP bovendien onderhoudsvriendelijker en aanzienlijk makkelijker te installeren. De LFP-batterijen kunnen worden opgeladen via een standaard stopcontact, alsook via snellaadzuilen of krachtstroom. De oplaadtechnologie is reeds voorzien en biedt maximale flexibiliteit voor de gebruiker. 

Elektrificatie grondverzetmachines

Collé zet volop in op de elektrificatie van haar machinepark. Begin 2022 bestaat het machinepark van Collé Rental & Sales uit meer dan 20.000 machines, waarvan een groot gedeelte in een elektrische of hybride variant. Inspelend op de huidige marktontwikkelingen en marktvraag heeft het bedrijf de laatste jaren dan ook fors geïnvesteerd in elektrische grondverzetmachines om haar klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. Collé’s slogan is dan ook: 'Blauw het nieuwe Groen'.

 

Voor meer informatie: Collé Rental & Sales