Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr dealer viert 50 jarig jubileum

Liebherr dealer viert 50 jarig jubileum

In 1972 richtte Jacques Conter het eerste bedrijf van de Comat-groep op in Luxemburg-Hamm. Hoewel deze door een familie gerunde organisatie tot op heden veel veranderingen heeft ondergaan, is haar kerndoelstelling, het waarborgen van klanttevredenheid door middel van de kwaliteit van haar producten en diensten, onveranderd gebleven. Slechts acht jaar na de oprichting werd Comat in 1980 distributeur van Liebherr-grondverzetmachines.

In 1980 was Liebherr op zoek naar een nieuwe partner voor de distributie van zijn grondverzetmaterieel in Luxemburg. Toen Jacques Conter het nieuws hoorde, schreef hij rechtstreeks een brief aan Liebherr-Export AG. Twee weken later begonnen de twee bedrijven samen aan hun avontuur. Een alliantie van twee familiebedrijven, de samenwerking tussen Liebherr en Comat wierp al snel vruchten af. 
De eerste machines die werden verkocht waren een A 922 mobiele graafmachine voor Sotraroute en een LR 631 voor Perrard.
Claude Conter, zoon van Jacques en de huidige directeur van het bedrijf, is erg blij met de samenwerking tussen Comat en het merk Liebherr: "Het is een zeer goede samenwerking", zegt hij. “Deze twee familiebedrijven zijn betrouwbaar en stabiel. We ploegen onze winst consequent terug in investeringen die onze toekomst veilig stellen.”

R 924 G8 rupsgraafmachine viert het 50-jarig jubileum van Comat

De familie Conter heeft gekozen voor een R 924 G8 rupsgraafmachine van de Liebherr-France SAS-productielocatie in Colmar. Met zijn karakteristieke generatie 8-ontwerp heeft deze machine een volledig opnieuw geconfigureerde architectuur om nog meer comfort, ergonomie en operationele prestaties te bieden.
Onze Luxemburgse distributeur koos voor een aangepaste versie in zijn bedrijfskleuren en voorzien van een speciaal 50-jarig jubileumlogo. Zodra hij deel uitmaakt van de verhuurvloot van het bedrijf, zal deze machine zeker snel de aandacht trekken op veel toekomstige bouwplaatsen.

Comat en Liebherr: verleden en toekomst

Sinds de oprichting heeft Comat naam gemaakt bij de belangrijkste spelers in de bouwsector in Luxemburg. Het heeft ook een hoog aanzien genoten door zijn betrokkenheid bij tal van steengroeveprojecten in het land. 
Comat, is een gewaardeerde lokale partner, die in eigen land hoog aangeschreven staat vanwege zijn technische expertise en zeer snelle service, maar ook en vooral vanwege de zeer hechte en vertrouwensrelatie die hij net zo goed met zijn klanten onderhoudt als met Liebherr.
Claude Conter herinnert zich nostalgisch: “In 1990 volgde ik een aantal maanden praktijkopleiding in de fabriek van Liebherr-France in Colmar, en daardoor leerde ik de manier van denken en werken van Liebherr begrijpen. Onze technici volgen ook regelmatig trainingen in de verschillende productiefaciliteiten van Liebherr om diepgaande en actuele kennis van de Liebherr-wereld op te doen.

Met ruim 100 medewerkers is Comat in 50 jaar tijd flink gegroeid. Samen met een stabiel, permanent klantenbestand in zijn sector, lanceerde dit Luxemburgse bedrijf ongeveer tien jaar geleden een verhuurservice. Met graafmachines van 14 tot 40 ton loopt de vloot van Comat Location tot meer dan 50 voertuigen. Het omvat ook wielladers en bulldozers, waardoor het een compleet assortiment vormt om aan de grote vraag van klanten in Luxemburg te voldoen. Comat heeft tal van projecten lopen en de familie Conter toekomst ziet er zelfs rooskleurig uit, op naar de komende vijftig jaar!

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr