Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Uniek in zijn klasse, de Sennebogen 3.40 G

Uniek in zijn klasse, de Sennebogen 3.40 G

Het is veel meer dan zijn kleine broertje: met de nieuwste toevoeging aan de Multi Line, de 3.40 G-serie, biedt Sennebogen een nieuwe verreiker aan met een hefvermogen van 4 ton, een stapelhoogte van 7,70 meter en als unieke verkoopargument, de meest ultramoderne cabine in zijn soort - oneindig verheffend tot een ooghoogte van 4,10 meter voor 360 graden zicht rondom. De nieuwe generatie van de G-serie zet opnieuw maatstaven op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie.

Een Beierse innovatie betreedt de verreikermarkt, aangezien Sennebogen zijn eigen Multi Line-productlijn uitbreidt met zijn tweede model, de 3.40 G. De volledig nieuwe ontwikkeling is nu al visueel indrukwekkend en uniek. Naast de prestatiegegevens trekt de machine vooral door zijn comfortabele overzicht ook de aandacht in dit marktsegment. Want hoewel velen beweren het beste zicht rondom te bieden, maakt slechts één deze belofte echt waar. Hoe? - Dankzij de moderne Multicab, die traploos kan worden verhoogd tot een ooghoogte van 4,10 meter, waardoor echt zicht en veiligheid in het dagelijkse werk worden gegarandeerd.

Kleine broer met sterke genen: 4 tons verreiker met SML Power

Compacte machine met maximale stabiliteit: het kleine broertje van de gevestigde 355 E is nu ontwikkeld als aanvulling op het Multi Line-portfolio voor gebruik als verreiker en als multifunctionele machine. De 4-tons machine maakt indruk met zijn compacte afmetingen van 5,50 meter lang en net geen 2,50 meter breed. De stapelhoogte van de telescoopgiek is 7,70 meter. De nieuwe Sennebogen 3.40 G biedt unieke stabiliteit met een lange wielbasis van 3,10 meter en het lage zwaartepunt van de gehele machine bij een bedrijfsgewicht van 9,3 ton.

Tijdens het ontwerp en de constructie van alle componenten werd speciale aandacht besteed aan de vereisten van meerploegendienst bij het hanteren van zware materialen. Een zeer sterk, massief stalen frame en een uitgekiend ontwerp van de telescoopgiek zorgen ervoor dat de krachten die optreden bij het laden optimaal door de opbouw worden opgevangen. Dit zorgt voor de betrouwbaarheid en duurzaamheid van de machine, zelfs bij veeleisend continu gebruik.

De nieuwe 4 tons-verreiker uit Straubing is uitgerust met een ultramoderne 100 kW (136 pk) dieselmotor die voldoet aan Stage 5 en kan met zijn traploze rijaandrijving snelheden tot 40 km/u bereiken. De machinist kan naast de wegmodus nog uit twee andere modi kiezen. In de verreikermodus is de machine nog energiezuiniger en gevoeliger, terwijl de laadmodus alle krachtreserves mobiliseert voor het optimaal laden en vervoeren van bulkgoederen.

SML Power en Z-Kinematics – een indrukwekkend totaalconcept

Het ontwerp van de Sennebogen 3.40 G combineert de voordelen van verreiker- en wielladertechnologie in één unieke machine. De term SML Power staat voor optimale krachtoverbrenging dankzij de van de wiellader bekende Z-kinematica en multifunctionaliteit dankzij talrijke uitrustingsopties en de wendbaarheid en compactheid van het verreikerconcept. Deze kenmerken worden aangevuld met optimaal zicht dankzij de hefcabine, die elke traditionele wiellader overtreft op het gebied van overzicht en veiligheid bij het laden op vrachtwagens of in de logistiek.

Flexibel en multifunctioneel: in de nieuwe klasse van 4 ton is de Sennebogen 3.40 G niet alleen gericht op klanten uit de industrie, veeleisende overslag of recycling, maar ook op sectoren zoals biogasinstallaties of loonbedrijven in de landbouw en gemeentelijke diensten. Met een druk op de knop zijn de verschillende werktuigen flexibel te bedienen, van bak tot veegborstel en sneeuwschuif. Ook bij gebruik met aanhangers toont de nieuwe Sennebogen 3.40 G zijn sterke punten. De traploze rijaandrijving met Compact Drive-transmissie zorgt, afhankelijk van de vereisten, voor snel rijden of een hoog koppel met tot 65 kN trekkracht en duwkracht.

Zoals alle Sennebogen-machines kan de 3.40 G worden geconfigureerd om aan bijna elke behoefte te voldoen. Er is een breed scala aan optionele uitrustingen beschikbaar, variërend van het automatische centrale smeersysteem voor optimaal onderhoud tot het luchtremsysteem voor gebruik met aanhanger of bandenvarianten, afhankelijk van het toepassingsgebied.

Fendt

De Sennebogen 3.40 G is niet alleen leverbaar in het groen met zwarte velgen, maar ook in donkergroen met rode velgen. Net als zijn grotere broer de 355 E, is de 3.40 G ook leverbaar via Fendt als Cargo T740 en sluit mooi aan iin het landbouwprogramma van Fendt.

Importeur voor de Benelux: SMT

 

Voor meer informatie: Sennebogen