Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Tadano plant eerste elektrische ruwterreinkraan ter wereld

Tadano plant eerste elektrische ruwterreinkraan ter wereld

Als een cruciale volgende stap in het bereiken van de milieudoelstellingen op lange termijn van de Tadano Group, kondigt Tadano Ltd. haar plannen aan van 's werelds eerste elektrische ruwterreinkraan.

De kraan, die momenteel in ontwikkeling is, zal in staat zijn om naar de bouwplaats te rijden en alle hijswerkzaamheden te voltooien met behulp van batterij/elektrisch in plaats van met een dieselmotor, om een emissievrije werking te leveren.

Naast een milieuvriendelijke werking belooft de elektromotor van deze ruwterreinkraan minder geluid te produceren tijdens het gebruik. Dit zal resulteren in aanzienlijke voordelen voor klanten bij het werken in drukke stedelijke gebieden met geluidsverordeningen, het voltooien van hijsprojecten 's nachts en bij inpandig gebruik. Tadano werkt momenteel samen met een verscheidenheid aan industriële leveranciers en partners en richt zich op de commercialisering van de nieuwe elektrische ruwterreinkraan in eind 2023.

Duurzamer opereren

In april 2021 heeft de Tadano Group langetermijndoelstellingen voor het milieu aangekondigd, waaronder: 25% reductie in CO2-uitstoot door bedrijfsactiviteiten en 35% reductie in CO2-uitstoot van productgebruik in 2030, en, nog belangrijker, het bereiken van geen koolstofemissies in 2050. Werkend aan deze doelstellingen heeft het bedrijf al zijn duurzame oplossingen onder de naam Tadano Green Solutions (TGS). In combinatie met hijstechnologie zullen de innovaties die onder TGS worden geïntroduceerd niet alleen bijdragen aan duurzaamheid, maar ook aan bedrijfsveiligheid, kwaliteit en efficiëntie.
De introductie van 's werelds eerste elektrisch aangedreven ruwterreinkraan is de volgende evolutionaire stap in het behalen van de milieudoelstellingen van het bedrijf.

De meeste hijskranen die tegenwoordig op de markt zijn, verbruiken dieselbrandstof om te werken. Voor veel modellen zijn de motor en aandrijflijn nodig om zowel de kraan naar de bouwplaats te rijden als de hydrauliek aan te drijven die wordt gebruikt om lasten te hijsen. Daarbij wordt dieselbrandstof verbrand, waardoor CO2-emissies ontstaan.
Onder de vlag van TGS is de elektrificatie van de productlijn van ruwterreinkranen een van de belangrijkste inspanningen om de productemissies te verlagen. Andere belangrijke TGS-initiatieven zijn het Tadano E-Pack en het vermogen van de meeste door Tadano in Europa vervaardigde kranen om te worden bediend met brandstoffen met verminderde uitstoot, zoals met waterstof behandelde plantaardige olie (HVO) zonder aanpassingen.

E-Pack

Tadano's innovatieve E-Pack-oplossing is momenteel beschikbaar in Europa, en binnenkort zal dat ook zo zijn beschikbaar in Japan. Met het E-Pack kan de kraan worden bediend zonder de motor te starten. Dit elektrohydraulisch systeem kan snel op de kraan worden aangesloten om het ultieme emissievrij te leveren en geluidsarme werking. Het intelligente elektrische motorbesturingssysteem van E-Pack zorgt voor efficiënt stroomverbruik tegen lagere bedrijfskosten in vergelijking met dieselaangedreven kranen.

In de geest van meer harmonie draagt Tadano als onderdeel bij aan een beter mondiaal milieu van de omringende samenleving. We hebben ambitieuze doelen gesteld voor zowel de operationele als de productemissies te beperken, en we zullen samenwerken met toonaangevende bedrijven om die doelen te bereiken,” zegt Toshiaki Ujiie, President, CEO en Representative Director van Tadano Ltd. “Samen met eerdere productinnovaties om de CO2-uitstoot te verlagen, zijn we verheugd om de eerste te introduceren batterij/elektrische ruwterreinkraan, die een belangrijke drijfveer zal zijn voor ons doel van 35 procent vermindering van de CO2-uitstoot van producten in 2030.”

Importeur voor België: Tadano Belgium
Importeur voor Nederland: Tadano Nederland

 

Voor meer informatie: Tadano