Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe functies/opties op grote Doosan-graafmachines op rupsen

Nieuwe functies/opties op grote Doosan-graafmachines op rupsen

Een aantal nieuwe standaard en optionele functies zijn nu beschikbaar op grote rupsgraafmachines van Doosan, met vijf modellen met een bedrijfsgewicht van 36 tot 53 ton.

Doosan heeft de DX350LC-7, DX380LC-7, DX420LC-7, DX490LC-7 en DX530LC- 7 rupsgraafmachines voorzien van een aantal nieuwe functies en opties.

Verhoogd comfort en controleerbaarheid

De belangrijkste veranderingen zitten in de cabine. De nieuwe cabine in deze modellen blinkt al uit in ruimte en ergonomie en tilt het comfort voor de machinist en het bedieningsgemak naar een hoger niveau. Naast een nieuwe stoel van hoge kwaliteit biedt de verbeterde cabine standaard meer functies dan andere machines op de markt, wat zorgt voor een uitstekende bestuurbaarheid en hoge precisie in alle toepassingen.

Standaardfuncties zijn onder meer:
-Keyless start (Doosan Smart Key) & deurvergrendeling/ontgrendeling op afstand
-Parallel ruitenwissersysteem voor een groter raamoppervlak
-Operator ID/wachtwoord functionaliteit (operator autorisatie instellen om parameters te wijzigen)
-Diagnostische functionaliteit op afstand
-Nieuwe verwarming & koeling stoel (koeling is optioneel)
-DAB audio + handsfree oproepsysteem
-11 LED-werklampen standaard met nog 2 optioneel
-AVM - Around View Monitor met 360°-camera's (Ultrasone sensoren zijn optioneel)

De nieuw ontworpen bestuurdersstoel is standaard uitgerust met een veiligheidsgordelalarm en biedt als optie een ventilatiefunctie. Hetzelfde ontwerp wordt toegepast op standaard en optionele stoelen, maar stoelen met het optionele ventilatiesysteem hebben 3-traps verwarmingsregelingen, terwijl de standaardstoel 2-traps verwarmingsregelingen heeft zoals voorheen. Met de verwarming van de premium stoel - en zelfs een optionele koeling - functionaliteit, plus de verbeterde luchtventilatie in de cabine, kan de machinist genieten van zijn werk, ongeacht de weersomstandigheden buiten.
Het brede 8-inch Doosan Smart Touch-scherm zorgt ervoor dat u gemakkelijk door de verschillende menu's op de graafmachines kunt scrollen, en biedt een ruime keuze aan werk- en vermogensmodi die passen bij de toepassing die wordt uitgevoerd.

Met de Doosan Smart Key kan de machinist de deur op afstand vergrendelen en ontgrendelen en de motor starten of stoppen. Met slechts één knop op de Smart Key kan de machinist ook alle LED-lampje van de machine inschakelen, elf standaard en nog twee optioneel.
Een standaard 360° Around View Camera-systeem maximaliseert de veiligheid op het werkterrein door de machinist volledig zicht te geven op de omgeving van de machine. Standaard bieden 360°-camera's volledig zicht rondom de graafmachine en kan de machinist het gebied buiten de machine van bovenaf zien. Het camerasysteem bestaat uit een camera aan de voorkant, twee camera's aan de zijkant en een camera aan de achterkant. Het cameradisplay is gescheiden van het display.

In alle graafmachines is ook de hoofdregelklep (MCV) standaard gewijzigd in een Doosan Mottrol MCV zonder verandering in prestaties.
Met de toevoeging van het DX420LC-7-model zijn alle nieuwste versies van deze grote Doosan-graafmachines nu uitgerust met Doosan's innovatieve D-ECOPOWER-technologie, waardoor machinisten een hogere productiviteit en een lager brandstofverbruik per uur hebben, evenals soepelere bediening.

Doosan D-ECOPOWER-technologie

De D-ECOPOWER-technologie richt zich op de rol van het hydraulisch systeem en demonstreert Doosan's continue herhaling van alle processen en componenten die worden gebruikt in de nieuwe generatie producten van het bedrijf om ongekende niveaus van dieselenergie-efficiëntie te bereiken.
De D-ECOPOWER-technologie van Doosan maakt gebruik van een elektronische drukgestuurde pomp in een hydraulisch systeem met een gesloten centrum om een verhoging van de productiviteit tot 26% en een verbetering van het brandstofverbruik tot wel 12% te realiseren, afhankelijk van de geselecteerde modus. De gesloten gecentreerde MCV minimaliseert het drukverlies, terwijl de elektrische drukgestuurde pomp het motorvermogen effectiever beheert en optimaliseert.

Het D-ECOPOWER-systeem gebruikt negen sensoren om de hoeveelheid hydraulische olie te detecteren die nodig is om een specifieke taak uit te voeren en nauwkeurig de benodigde hoeveelheid olie te doseren in plaats van continu een vaste hoeveelheid olie door het systeem te persen, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd. Er wordt software gebruikt om de voordelen van een hydraulisch systeem met een open centrum elektronisch te reproduceren met zeer weinig energieverlies. Het hydraulische systeem en het motorvermogen zijn volledig geoptimaliseerd en gesynchroniseerd, waardoor verliezen binnen het systeem verder worden beperkt.
Verbeterde feedback aan de machinist via de joystick resulteert in verbeterde machinebesturing en minder vermoeidheid bij de machinist. De versnelling en vertraging van de werkgroepfuncties van de graafmachine zijn soepeler, waardoor machinisten repetitieve zwaai- en graafbewegingen kunnen uitvoeren met minder schokkende bewegingen.

DoosanCONNECT draadloos machineparkbewakingssysteem

Alle grote graafmachines van Doosan zijn in de fabriek geïnstalleerd met het geavanceerde DoosanCONNECT draadloze monitoringsysteem voor de vloot. Het DoosanCONNECT -systeem biedt een webgebaseerde oplossing voor wagenparkbeheer die erg handig is voor het bewaken van de prestaties en veiligheid van machines en het bevorderen van preventief onderhoud.
Als toonaangevend merk op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT) biedt Doosan klanten levenslange gratis mobiele service bij alle grote graafmachines. Dit betekent dat klanten de DoosanCONNECT -service onbeperkt kunnen gebruiken, zolang ze de service gebruiken met een mobiel netwerk. Satellietdienst wordt gratis aangeboden voor een periode van 3 jaar.

 

Voor meer informatie: Doosan Equipment