Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Fendt Cargo T740 – Lift it op

Fendt Cargo T740 – Lift it op

Met een hefhoogte van 7,70 meter en een hefvermogen van 4 ton bevindt de nieuwe Fendt Cargo T740 verreiker zich in de werkhoogteklasse van 6 tot 8 meter. Met dit compacte model dringt Fendt door in het volumesegment, dat goed is voor meer dan 80 procent van de Europese markt voor verreikers.

De nieuwe compacte allrounder

De wendbare en krachtige machine is thuis op middelgrote gemengde bedrijven. De verreiker combineert een werkhoogte tot 7,70 meter met een hoge opbreekkracht, nauwkeurige bediening en een zichthoogte van meer dan vier meter. De Fendt Cargo T740 kan worden gebruikt voor een breed scala aan landbouwwerkzaamheden, zoals het verzamelen van stro, transport, voeren of siloverwijdering.

Lift it up - de Fendt TopViewCab cabinelift

Met de nieuwe generatie Fendt TopViewCab-hefcabine met trillingsdemping biedt de Fendt Cargo T740 uniek rijcomfort. De cabine kan worden verhoogd tot een zichthoogte van 4,10 meter, waardoor tijdens het laden direct zicht op de aanhanger of voermengwagen is. Bij het manoeuvreren verhoogt het onbeperkte zicht op het voertuig en de hele omgeving de veiligheid. De doorlopend gebogen voorruit van dak tot vloer wordt niet verdoezeld door een dashboard. Dit geeft bestuurders het beste zicht naar boven en beneden. Dit maakt het onder andere gemakkelijker om strobalen op te slaan. Een geïntegreerd rolgordijn beschermt tegen fel zonlicht. Het doorlopende zijraam zorgt voor een optimaal zicht op de aanbouwdelen, de giek en de omgeving.
De oscillerende bedieningsconsole is rechts van de bestuurdersstoel geïntegreerd en zorgt voor maximale bedieningsprecisie, zelfs op oneffen terrein. De kleur van de bedieningsknoppen komt overeen met de Fendt-logica, zodat gebruikers snel hun weg kunnen vinden. Daarnaast zijn de ergonomie en functies van de joystick geoptimaliseerd.
Als voor werkopdrachten steeds dezelfde cabinepositie nodig is, kan deze positie worden opgeslagen met behulp van de geheugenfunctie. Chauffeurs kunnen bijvoorbeeld de maximale cabinehoogte voor stalingangen instellen en herhaaldelijk oproepen. Wanneer de functie is geactiveerd, stijgt de cabine naar de opgeslagen hoogte.
De Fendt Cargo T740 is standaard uitgerust met een verwarming voor de achterruit, zodat u ook op koude dagen vrij zicht hebt. Airconditioning zorgt in de zomer voor aangename temperaturen. Zeven verschillende opbergmogelijkheden creëren opbergruimte.

Wendbaar en krachtig

De Fendt Cargo T740 combineert laadvermogen en hefhoogte met wendbaarheid en een compact ontwerp. Met een draaicirkel van 4,15 meter werkt manoeuvreren ook in krappe ruimtes.
Het hefframe van de Fendt Cargo T740 is ontworpen voor een maximale belasting van 4 ton. De robuuste arm wordt gecentreerd door de honingraatvorm van de giek. Voor een optimale krachtoverbrenging is deze aan het midden van het voertuig bevestigd.
Dankzij de Z-kinematica haalt de Fendt Cargo T740 een losbreekkracht van 65 kN op de bak. Een prestatie vergelijkbaar met die van een wiellader. Vaste mest laden of materiaal uit de silo halen is voor de Fendt verreiker geen probleem.
De nauwkeurige en efficiënte werkhydraulica met een opbrengst van 170 liter/min maakt een gevoelige bediening van alle hydraulische functies mogelijk, inclusief het hefframe en de cabine.

De 4-cilinder Cummins-motor met 100 kW (136 pk) voldoet aan de Europese emissienorm Stage 5 met een dieseloxidatiekatalysator (DOC), een roetfilter (DPF) en selectieve katalytische reductie (SCR).
De standaard rijsnelheid is 20 km/u. Optionele snelheden van 30 of 40 km/u zijn ook mogelijk, zodat de Fendt Cargo T740 ook voor transport kan worden ingezet.

Technische gegevens: Fendt Cargo T740

Bedrijfsgewicht: 9,4 ton
Max. belasting: 4 ton
Max: hefhoogte: 7,70 meter
Maximale belasting bij maximale hoogte: 2,6 ton 
Maximale belasting bij maximale radius: 1,7 ton 
Opbreekkracht aan de bak: 65 kN
Werkhydrauliek debiet: 170 l/min (werkdruk: 300 bar)
4-cilinder dieselmotor met 100 kW (136 pk) bij 2.200 omw/min
Cilinderinhoud: 3,8 liter

Bandenopties

De grond bepaalt de banden van de verreiker. De juiste banden spelen een cruciale rol in de operationele veiligheid en prestaties van de machine. Met banden van 400/70 R24 is de voertuighoogte van de Fendt Cargo T740 minder dan 2,50 meter. Verschillende profielen in de afmeting 500/70 R24 maken gebruik op het erf of in het veld mogelijk.

De Fendt Cargo T740 kan nu op geselecteerde Centraal-Europese markten worden besteld.
Frankrijk is Europa's grootste markt voor verreikers. Daarnaast wordt de Fendt Cargo T740 aangeboden in de DACH-regio, de Benelux, Groot-Brittannië, Denemarken, Tsjechië, Polen en Slovenië.

De Fendt Cargo T740 wordt net als zijn grotere broer, de Cargo T955 bij Sennebogen gebouwd.

 

Voor meer informatie: Fendt