Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

BNext.nl / Beelen neemt nieuwe Fuchs MHL331F in gebruik in Houten

BNext.nl / Beelen neemt nieuwe Fuchs MHL331F in gebruik in Houten

Van der Spek Vianen heeft een nieuwe Fuchs MHL331F afgeleverd bij BNext.nl / Beelen in Houten. De nieuwe Fuchs zal daar ingezet gaan worden voor op- en overslagwerkzaamheden van te recyclen stromen die door de sorteerinstallatie worden verwerkt zodat deze weer als grondstof gebruikt kunnen gaan worden.

Na een uitgebreide inventarisatie van de markt en bij een Fuchs MHL uit de F-serie te zijn wezen kijken was de keuze voor een nieuwe Fuchs een weloverwogen beslissing. 
Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Terex-Fuchs MHL331F is zuinige 4.1 liter Deutz Stage-5 motor verantwoordelijk. De standard compleet gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers als gewenst in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans waardoor naast een zeer laag geluidniveau ook het brandstofverbruik uiterst laag is. Optioneel is de Fuchs voorzien van een elektrisch aangedreven cycloonfilter wat zorgdraagt voor langere stand tijden van luchtfilters.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machine is als bij iedere Fuchs een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig welke via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden ook de diesel- en Adblue-tank gevuld worden zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop. 
De Fuchs MHL331F is uitgevoerd met 6,5 meter overslaggiek en 4 meter lepelsteel met bakcilinder, die uitgerust is met een Eurosteel CW snelwissel en Dehaco sloop-sorteergrijper. 

De Fuchs is uiteraard ook geleverd met de nieuwe Fox-cabine Door de ruime schuifdeur is in- en uitstappen vergemakkelijkt. Doormiddel van de joystickbesturing kan de machine eenvoudig worden bestuurd en is optimaal zicht op het werk gegarandeerd. Door de standaard hydraulisch in hoogte verstelbare cabine kan een zichthoogte bereikt worden van wel 5.300 mm, waardoor er goed zicht ontstaat bij het sorteren en het laden van containers. Een overdruksysteem zorgt ervoor dat de machinist veilig zijn werk kan uitvoeren ondanks de stoffige werkomstandigheden. 
Standaard is de Fuchs MHL331F voorzien van een camera op het contragewicht en de rechter zijkant zodat er geen onveilige situaties kunnen ontstaan doordat de machinist altijd kan zien wat achter- en naast hem gebeurd.

 

Voor meer informatie: Van der Spek