Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Cat breidt Next Gen-serie verder uit

Cat breidt Next Gen-serie verder uit

De nieuwe Cat 906, 907 en 908 compacte wielladers van de nieuwe generatie bieden eenvoudige intuïtieve bedieningen, opties boordevol functies en al met al betere rijprestaties.

Voortbouwend op het succes van de Cat compacte wielladers uit de M-serie, beschikken de nieuwe Cat 906, 907 en 908 wielladers van de volgende generatie over een opnieuw ontworpen bestuurdersplaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van exclusieve Cat-technologieën om de bestuurderservaring te verbeteren en grotere wielladermodelcomfort te bieden op een kleiner podium. Met de nieuwe Cat C2.8-motor leveren de verbeterde aandrijving en aandrijflijn hogere rijsnelheden en aandrijflijnprestaties. De hydrauliek en constructies hebben een revisie ondergaan, waardoor deze nieuwe modellen optimaal geschikt zijn voor vele toepassingen.

Verbeterde gebruikerservaring

De nieuwe afgedichte en onder druk staande cabine verbetert de ervaring van de machinist, terwijl de functionele aspecten van het eerdere ontwerp, zoals verhoogde vloerpedalen en twee deuren, worden behouden om het schoonmaken van de cabine gemakkelijker te maken. Optimaal zicht wordt bereikt met grotere standaard zijspiegels, optionele elektrische en verwarmde spiegels met parabolische lens en opties voor camera's voor en achter. Nieuwe voor- en achterruiten uit één stuk bieden 60% betere wisserdekking.
Op de stoel gemonteerde bedieningselementen verbeteren de bedieningsergonomie van de nieuwe laders. Een multifunctionele joystick regelt de rijrichting en -snelheid, de proportionele hulpstroom, de differentieelvergrendeling en de constante hydraulische stroom zonder dat de machinist zijn hand van de joystick hoeft te halen, wat de bedrijfsveiligheid verhoogt. Net als grotere Cat wielladers kunnen bedrijven kiezen uit een reeks stoelen, waaronder een nieuwe premium verwarmde en geventileerde stoel.

Een primeur voor deze klasse, nieuwe in de cabine programmeerbare kickouts met high-definition roterende sensoren die op de laderarmen zijn gemonteerd, beschermen de machinist beter tegen ongewenste schokken en trillingen als gevolg van bakken die de grond raken en/of dumpstops raken op maximale hoogte. Een juiste kickout-werking bespaart ook tot 20% van de levensduur van de bak. In plaats van de cabine te verlaten om af te stellen, blijft de machinist in de cabine terwijl hij met één druk op de knop de bovenste, onderste en uitschakelposities voor uitrustingsstukken instelt. Cilinderdemping is ook ingeschakeld om de machinist extra bescherming te bieden.
Het hart van het nieuwe cabineontwerp is de Next Generation-controlemonitor, die een scala aan realtime machinebedieningsinformatie biedt. Het stelt de machinist in staat om de reactie van de hydrostatische transmissie, de automatische uitschakeling bij stationair toerental en een utility-aandrijflijnmodus te configureren die machinisten een meer intuïtieve manier biedt om het grond- en motortoerental te regelen, ideaal bij het werken met hydromechanische uitrustingsstukken.

Verbeterde aandrijflijn 

De nieuwe Cat C2.8-motor is speciaal ontworpen voor Cat-producten en levert hetzelfde brutovermogen van 55,7 kW (74 pk) als de vorige motor met 13% meer koppel, wat resulteert in betere wegprestaties en betere trekkracht. De Cat C2.8 voldoet aan de emissienormen Stage 5 met alternatieve emissiepakketten beschikbaar. Zijn schakel-on-the-go-transmissie biedt hogere snelheden op de weg van 40 km/u, en grotere brandstoftankcapaciteiten van 30% voor de 906 en 12% voor de 907 en 908 zorgen voor langere werkcycli.
Bij het werken in stoffige omgevingen helpt de nieuwe omkerende ventilatoroptie om de koelkernen schoon te houden voor een efficiëntere temperatuurregeling. Via een soft-touch-knop in de cabine kan het systeem worden uitgeschakeld, in een automatische modus worden gezet of tijdelijk worden geactiveerd door de machinist. De automatische modus gebruikt de fabrieksinstelling om elke 10 minuten 10 seconden van richting te veranderen. De frequentie en duur van het automatisch omkeren kan eenvoudig door de bestuurder worden gewijzigd via de nieuwe controlemonitor.

Verbeterde hydrauliek en constructies

Om te voldoen aan de vraag naar meer multifunctionaliteit met heffen en kantelen terwijl ze hydromechanische gereedschappen aandrijven, zijn deze Next Generation wielladers voorzien van een nieuwe standaard drukgecompenseerde klep, waardoor machinisten gelijktijdig werktuigen kunnen bedienen en hydromechanische uitrustingsstukken naadloos kunnen bedienen. Een hogere werkdruk maakt het werk gemakkelijker en verbetert de besturing om vermoeidheid van de machinist te verminderen.
Aanpassingen aan de optionele schranklader verbeteren het zicht door de koppeling bij het instellen van de vorktanden. In combinatie verbetert de heruitlijning van het compacte vorkenbord van de wiellader het zicht naar voren. De laadbakcapaciteiten zijn over het hele assortiment vergroot, wat bijdraagt aan de toch al indrukwekkende erfenis van de operationele capaciteit van de Cat-machines.

Nieuw voor deze klasse, een optionele Cat 908-configuratie met hoog hefvermogen is beschikbaar, perfect voor klanten die actief zijn in de landbouw, industrie en afvalmarkten. In combinatie met de optie met omkeerbare ventilator biedt de configuratie met hoog hefvermogen landbouwers een grotere bedrijfsefficiëntie en betrouwbaarheid. Beschikbare massieve banden en de configuratie met hoog hefvermogen maken de nieuwe 908-lader ideaal voor industriële en afvaltoepassingen.
Er zijn nu efficiënte, sterk verlichte LED-verlichtingsopties beschikbaar voor zowel werk-/wegverlichting als verlichting onder de motorkap om werkgebieden bij weinig licht beter te verlichten. Taakgerichte LED-verlichting onder de motorkap vereenvoudigt het onderhoud bij weinig omgevingslicht. Een unieke weerstandsbank ingebouwd in de behuizing van Cat LED-wegverlichting houdt de lamp warm genoeg om sneeuw en ijs te smelten, waardoor de efficiëntie wordt verbeterd ten opzichte van conventionele LED-wegverlichting bij gebruik in koudere klimaten.

Product specificaties

  906* 907* 908*
Motor Cat C2.8 Cat C2.8 Cat C2.8
Vermogen, kW (pk) 55,7 (74) 55,7 (74) 55,7 (74)
Bedrijfsgewicht kg 5.730 5.792 6.632
Bakinhoud** m3 0,95 1,0 1,15
*Standaard liftconfiguratie
**Een reeks bakmaten beschikbaar voor alle drie de modellen, afhankelijk van de toepassing en de materiaaldichtheid
 

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar