Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kobelco's nieuwe sloopmachine: SK550DLC-11

Kobelco's nieuwe sloopmachine: SK550DLC-11

Kobelco introduceert nieuwe generatie SK550DLC-11 sloopmachines in Europa. Deze volgt de in 2018 geïntroduceerde SK550DLC-10 op.

Als marktleider in sloopmachines in Japan weet Kobelco wat voor uitdagingen sloopwerkzaamheden kunnen opleveren. Het weet daarom ook dat machines sterk genoeg moeten zijn om bestand te zijn tegen zware omstandigheden, maar ook krachtig genoeg om het werk gedaan te krijgen. Kobelco Construction Machinery Europa B.V. (KCME) is daarom blij de introductie te kunnen aankondigen van de nieuwe SK550DLC-11 die vergeleken met het eerdere model meer motorvermogen, een grotere duurzaamheid en een verbeterd comfort voor de machinist biedt.

NEXT-koppelingssysteem

De nieuwe Kobelco SK550DLC-11 vervangt de SK550DLC-10, die werd geïntroduceerd in 2018. Net als zijn voorganger en de SK350DLC en SK400DLC, sloopmachines met een kleiner vermogen, is de SK550DLC-11 uitgerust met Kobelco's bewezen NEXT-systeem. Dit systeem kan worden gebruikt voor sloopwerkzaamheden op hoogte en voor funderingen. Daarnaast vergemakkelijkt het vervoer van de machine van project naar project.
Omdat de SK550DLC-11 is uitgerust met het door Kobelco ontwikkelde NEXT-koppelingssysteem kan de uitrustingsstukconfiguratie worden aangepast voor meerdere toepassingen, zoals sloopprojecten op grote hoogte en het ontmantelen van funderingen van gebouwen. De machine biedt vier ultralange uitrustingsstukconfiguraties en de maximale werkhoogte is 27,5 meter. De configuratie met de extra giek is ideaal voor het slopen van lagere verdiepingen van hoge gebouwen en biedt een maximale werkdiepte van 6.260 mm. De versterkte uitrustingsstukken kunnen heel eenvoudig ter plekke worden gewisseld.

Een belangrijk voordeel van het NEXT-systeem is de lage hoogte van het ultralange uitrustingsstuk als het is neergelaten voor transport. De hoogte van het uitrustingsstuk is dan circa 2 meter. De machine kan daardoor op een standaard trailer worden vervoerd naar een volgend project, wat de transportkosten aanzienlijk verlaagt. Andere factoren die bijdragen aan een gemakkelijk transport zijn de hydraulisch verstelbare onderwagen, waarmee de breedte van de rupsen kan worden teruggebracht tot 2,98 m overeenkomstig strenge Europese transportvoorschriften, en het tweedelige contragewicht, dat kan worden gedemonteerd bij transport van de machine.

Schone sloper

Een ander voordeel van de nieuwe SK550DLC-11 is dat hij een elektronisch geregelde milieuvriendelijke motor heeft die voldoet aan de Europese Stage 5-emissienormen. Het motorvermogen is 10% groter dan van het vorige model en de prestaties zijn op elk vlak uitstekend. De AIS (Auto Idle Stop) functie vergroot de besparing door het voorkomen van onnodig brandstofverbruik als de motor stationair draait.
Net als de conventionele generatie 11-sloopmachines van Kobelco, is de SK550DLC-11 ontwikkeld volgens het indrukwekkende Performance X Design-concept dat is gericht op uitstekende bedienbaarheid en welzijn voor de machinist. De van het Kobelco-logo voorziene Grammar-stoel met luchtvering biedt een uitstekende schokdemping die vermoeidheid voorkomt, zelfs als er lange tijd achtereen wordt gewerkt. De stoel heeft 4-inch brede armleuningen om prettig te kunnen zitten en een stoelverwarming zodat er ook in de wintermaanden comfortabel kan worden gewerkt.
Het 10-inch kleurenscherm in de cabine heeft een gebruiksvriendelijk menu waarop belangrijke informatie is af te lezen, zoals de werkmodus, onderhoudsintervallen en brandstofverbruik. Het scherm laat ook een birds-eye- en eagle-eye-view zien van de camera's die aan de rechter- en achterkant van de machine zijn gemonteerd.

Veiligheid boven alles

Sloopterreinen kunnen veel uitdagingen opleveren en daarom heeft Kobelco de SK550DLC-11 uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties. De sloopcabine is voorzien van zeer sterk veiligheidsglas en radiale rasterbescherming over de voor- en bovenruit. Ook kan de cabine tot 30 graden worden gekanteld zodat de machinist een comfortabele houding kan aannemen tijdens sloopwerkzaamheden op grote hoogte. Als het uitrustingsstuk binnen een bepaalde afstand van de cabine komt, klinkt er een alarm en verschijnt er een waarschuwing op het scherm. Het uitrustingsstuk stopt voorzichtig en automatisch. Omdat er geen kans bestaat dat de cabine wordt geraakt, kan de machinist met een gerust hart de hendels bedienen ook als het uitrustingsstuk zich dicht bij de cabine bevindt. Bovendien worden de werkradius en stabiliteit berekend vanaf de positie van het uitrustingsstuk en de machinist wordt via het stabiliteitswaarschuwingssysteem gewaarschuwd door een alarm als de stabiliteit van de machine in gevaar komt.

Sloopterreinen kunnen ook erg stoffig zijn. De omkeerbare koelventilator van de SK550DLC-11 helpt het koelsysteem van de machine schoon te houden door automatisch stof naar buiten te blazen. Dit beperkt het benodigde onderhoud en maximaliseert de up-time. De elektrisch verwarmde urealeidingen helpen problemen te voorkomen bij een lage omgevingstemperatuur, wat de betrouwbaarheid vergroot.

Gebouwd voor lange levensduur

Peter Stuijt, productmanager bij Kobelco, zegt over de komst van de nieuwe SK550DLC-11: “Kobelco is al lang toonaangevend op het gebied van sloopapparatuur en de SK550DLC-11 biedt klanten de veelzijdigheid en flexibiliteit om op grote hoogte en op funderingsniveau sloopwerkzaamheden uit te voeren met één en dezelfde machine. Het NEXT-systeem is een groot verkoopargument voor deze machine, omdat het is ontworpen om aanzienlijke besparingen in kosten en tijd op te leveren. Uitrustingsstukken kunnen ter plekke in ongeveer 30 minuten worden gewisseld, en de machine kan gemakkelijk op een gewone trailer worden vervoerd. Verder is de SK550DLC-11 versterkt om bestand te zijn tegen de zwaarste sloopomstandigheden. Net als alle Kobelco-machines is de SK550DLC-11 gebouwd met het oog op een lange levensduur.” 

Importeur voor België: De Bruycker-Kemp
Importeur voor Nederland: Kemp Groep

 

Voor meer informatie: Kobelco Europe