Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Engcon lanceert derde generatie draaikantelstuk

Engcon lanceert derde generatie draaikantelstuk

Engcon lanceert in 2022 zijn derde productgeneratie. Het concern baseert de productontwikkeling steevast op toekomstige behoeften. Vanuit die visie zet het nieuwe draaikantelsysteem stappen vooruit op het gebied van duurzaamheid met slimme technologie die het energieverbruik vermindert en aangepast is voor elektrificatie van graafmachines.

Het geïntegreerde en door de gebruiker aan te passen systeem bouwt voort op het succesconcept van Engcon – hogere winstgevendheid en flexibiliteit mogelijk maken in combinatie met meer comfort en veiligheid voor de eindgebruiker. Het draaikantelsysteem van de derde generatie wordt voor het eerst gepresenteerd op de Noorse vakbeurs Vei og Anlegg, die plaatsvindt van 11 tot 13 mei. De productie start in de tweede helft van 2022. 

Vooroplopen

Engcon blijft innovatieve draaikantelsystemen voor graafmachines ontwikkelen met focus op het efficiënte gebruik van grondstoffen waarbij de behoeften van de eindgebruiker centraal staan. In 2022 introduceert Engcon een nieuwe (derde) generatie draaikantelsystemen voor graafmachines. De technologie is gebaseerd op een nieuw ontwikkeld ventielenblok in combinatie met slimme software die samenwerkt met het hydraulische load sensing systeem van de graafmachine. Dit optimaliseert zowel de functies van het draaikantelstuk als de bewegingen van de graafmachine, wat leidt tot soepeler graven met een hogere precisie. Tegelijkertijd nemen ook de slijtage van de graafmachine en de onderhoudsbehoefte af. 
"Om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar elektrificatie, digitalisering, veiligheid en duurzaamheid, hebben we een oplossing ontwikkeld die is aangepast aan het graven van de toekomst. Ons nieuwe draaikantelsysteem bewijst dat Engcon vooroploopt met innovatieve oplossingen die de ontwikkeling stimuleren om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen en daarmee de klimaatimpact van graafmachines te verminderen", zegt Stig Engström, oprichter en eigenaar van Engcon en nog altijd de geestelijke vader van de productontwikkeling binnen het bedrijf.

Met een app is voor het draaikantelsysteem van de derde generatie ook een hogere mate van individueel maatwerk mogelijk in de vorm van verbeterde mogelijkheden voor onder andere connected remote diagnose en mobiele ondersteuning (zowel android en iOs).
Naast de energiezuinige technologie wordt de nieuwe generatie voorzien van standaard EC-Oil, het automatische snelkoppelingssysteem dat het draaikantelstuk en het hydraulisch uitrustingsstuk eenvoudig automatisch aan elkaar koppelt zonder dat de machinist de cabine hoeft te verlaten.

Plug & Play

Voor volledige compatibiliteit met de moderne graafmachinesystemen van tegenwoordig bouwt Engcon in de derde generatie ook standaard een nieuw ontwikkelde kantel- en rotatiesensor in. De sensoren bevatten een van de eerste 'absolute' sensoren op de markt en hebben een Plug & Play-oplossing voor zowel geïntegreerde als externe machinebesturingssystemen.
"De derde generatie wordt ons premium aanbod waarbij de machinist standaard de allernieuwste technologie en tegelijkertijd een energie-geoptimaliseerde graafmachine krijgt die nog prettiger wordt om mee te werken," merkt Engström op.
Het draaikantelsysteem van de derde generatie zal dit jaar op beurzen te zien zijn en de productie begint eind 2022 met de modellen EC319 voor graafmachines van 14-19 ton en EC314 voor graafmachines van 9-14 ton. Het modelprogramma wordt vervolgens steeds verder uitgebreid.

 

Voor meer informatie: Engcon