Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Ferraro Group investeert in zes Sennebogen sloopmachines

Ferraro Group investeert in zes Sennebogen sloopmachines

Gemotiveerd kijkt de in Duitsland gevestigde Ferraro Group naar de toekomst: als een van de toonaangevende sloopbedrijven, op de 12e plaats in Europa, bleef Ferraro ook in 2021 zwaar investeren in zijn eigen groei. Met vijf Sennebogen 830 E sloopmachines en de 6300 HD Demolition, 's werelds grootste draadkraan voor sloopwerkzaamheden, breidt het bedrijf zijn vloot uit om de uitdagingen van de sloopindustrie nog efficiënter aan te gaan.

Weinig beschikbare ruimte, geen nieuwe ontwikkelingen en toch een bloeiende bouwsector. De algehele economische situatie, die nog steeds positief is, en de omslag in het energiebeleid, die leidt tot de noodzaak om verouderde infrastructuur te vernieuwen, zijn allemaal factoren voor een goede ordesituatie voor sloopbedrijven.
De Ferraro Group, met hoofdzetel in Neunkirchen in de deelstaat Saarland, bereidt zich ook voor op toekomstige speciale sloopwerkzaamheden: "Om aan de uiteenlopende eisen van onze klanten te voldoen, ontwikkelen we situatiespecifieke sloop- en verwijderingsconcepten voor niet meer gebruikte constructies, of windturbines, woongebouwen of industriële gebouwen. Daarom waren we op zoek naar betrouwbare technologie om ons te ondersteunen bij onze uitdagende operaties in de toekomst", legt sloopaannemer Giuseppe Ferraro uit, die samen met zijn vader en oprichter Cav het bedrijf leidt. Damiano Ferraro als algemeen directeur, over de achtergronden van de grote investering in Sennebogen machines.

Krachtpatserij voor sloopmachine 830: première op bouwplaats Deggendorf

In Deggendorf, Neder-Beieren, ondergaat momenteel een van de vijf 830 E sloopmachines zijn vuurdoop: Ferraro is betrokken bij de sloop van verschillende verouderde schoolgebouwen daar. Het megaproject loopt sinds 2015 met de deconstructie en wederopbouw van het schoolcentrum. Met een gebouwhoogte van ongeveer 16,5 meter is de klus op maat gemaakt voor de 830 Demolition van Sennebogen, die afhankelijk van het aanbouwdeel een reikhoogte heeft van maximaal 19 meter. De compacte sloopgraafmachine is gespecialiseerd in het selectief slopen van bouwdelen door onder andere eenvoudig massa's proefstaal te extraheren en te assisteren bij het breken en voorsorteren van de betonsloop. Dit laatste is een belangrijk unique selling point van deze bouwplaats: ongeveer 70% van de betonafbraak moet ter plaatse worden gebroken en gerecycled in nieuwbouw in plaats van grind en zand, waardoor energie-intensieve terugwinning van hulpbronnen wordt vermeden en het milieu wordt beschermd.

De complexe constructie van de gebouwen en het grote aantal gebruikte materialen vereisen een krachtige en multifunctionele machine zoals de 830 Demolition, die dankzij zijn krachtige hydrauliek gemakkelijk scharen en andere uitrustingsstukken van gewapend beton kan bedienen. Vooral de stabiliteit door de tot 4,5 meter uitschuifbare rupsen, het bereik en tegelijkertijd het hoge hefvermogen in het gehele 360°-werkbereik blijken op de bouwplaats van Deggendorf onmisbaar: omdat om statische redenen bepaalde muren moeten eerst blijven staan, maar de machine moet platen van gewapend beton of wapeningsstaal in het gebouw uittrekken en ze dwars op de onderwagen laden - een enorme prestatie.

6300 HD Demolition: de overtreffende trap rupskraan voor werkzaamheden met 10 ton sloopkogel op hoogtes tot 118 meter

De 300 tons HD-rupskraan, de enige in zijn soort ter wereld, opent nu ook volledig nieuwe mogelijkheden voor Ferraro. Met de 6300 HD, die speciaal is ontworpen voor sloopexperts om op grote hoogte te werken, kan een sloopkogel van 10 ton nog steeds op 118 meter hoogte worden gebruikt. In de toekomst staat niets meer in de weg voor het slopen van hoogbouw van meer dan 50 meter hoog, want wanneer longfront- machines hun grenzen bereiken, wordt de gevoelige intuïtie van de sloopexperts aan de sloopkogel gevraagd: klassiek en efficiënt. En als het gaat om het hijsen van zware componenten in kraanbedrijf, kunnen de sloopexperts ook rekenen op het enorme hefvermogen van 300 ton van de 6300 HD.

Het geheim van het succes van de Ferraro Group

Gevraagd naar het Italiaanse succesrecept van zijn bedrijf, glimlacht algemeen directeur Giuseppe Ferraro en zegt: "We hebben ons gewoon op de juiste industrie gefocust. Na ongeveer 35 tot 40 jaar is de ontmanteling van industriële installaties of commercieel gebruikte gebouwen meestal goedkoper dan de dure renovatie, waardoor we nooit zonder werk zitten. Met ons machinepark zijn we ook in staat om in heel Europa te opereren. En we houden altijd de kosten in de gaten: daarom investeren we regelmatig in moderne machines om nog efficiënter en zuiniger te werken!"

Importeur overslagmachines voor de Benelux: SMT
Importeur draadkranen voor België: Van Haut
Importeur draadkranen voor Nederland: Van den Heuvel Handel & Techniek

 

Voor meer informatie: Sennebogen