Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo CE neemt meerderheidsbelang in Limach

Volvo CE neemt meerderheidsbelang in Limach

Als onderdeel van zijn toewijding om de transformatie naar duurzaamheid te leiden en de overgang naar elektromobiliteit te versnellen, heeft Volvo Construction Equipment (Volvo CE) geïnvesteerd in het Nederlandse bedrijf Limach, een fabrikant van elektrische graafmachines voor de binnenlandse markt.

De meerderheidsinvestering in Electric Special Technics B.V., dat opereert onder de merknaam Limach, vormt een aanvulling op Volvo CE's langetermijnplan voor elektrificatie en biedt de mogelijkheid om het elektromobiliteitsportfolio snel uit te breiden en toe te voegen aan de vijf elektrische compacte machines die momenteel beschikbaar nu al het grootste assortiment op de markt.

Limach biedt op maat gemaakte elektrische mobiele en rupsgraafmachines aan op de Nederlandse markt. Als innovatief bedrijf past het bewezen Li-Ion-batterijtechnologie toe om eersteklas elektrische bouwmachines te ontwikkelen met conventionele Volvo CE-producten als basis.
Klimaatverandering is echt en we geloven dat samenwerking op nieuwe manieren essentieel is om aan de groeiende vraag naar duurzame oplossingen te voldoen. Als leider in elektrische constructieoplossingen zien we Limach als een interessante speler in een vooruitstrevende markt en een geweldige aanvulling op ons bestaande portfolio van elektrische machines, wat betekent dat onze klanten zullen profiteren van een breder assortiment om aan hun eisen te voldoen.

"Samenwerken, en met ons gecombineerde klantenbestand, opent mogelijkheden voor co-learning en uitbreiding van ervaringen met dit soort oplossingen, terwijl we de transformatie naar duurzame energiebronnen blijven stimuleren", zegt Thomas Bitter, Head of Technology bij Volvo CE.
"Het huidige assortiment strekt zich uit van de compacte elektrische minigraafmachine E18.3 met een werkbereik van 1.810 kg tot de E140.1, met een bedrijfsgewicht van meer dan 14.000 kg en een aanvulling op het bestaande assortiment elektrische machines van Volvo CE. Samen bieden ze klanten een verscheidenheid aan oplossingen om aan hun ambities voor emissiereductie te voldoen", zegt Henri de Groot, CTO bij Limach

De verbrandingsmotor van bepaalde graafmachines zal worden vervangen door een door Limach ontwikkelde elektrificatiekit.
Rens de Bruijn, CEO van Limach: “Limach is opgericht met als doel bouwmachines te ontwikkelen met een elektrische aandrijving. Elke machine wordt op maat gemaakt in onze productiefaciliteit in Ede in Nederland en geleverd volgens klantspecificaties. Sinds de ontwikkeling van onze eerste demonstratiegraafmachine in 2017 zien we een groeiende vraag van klanten in Nederland. Dankzij de investering van Volvo CE kunnen we de productie van onze elektrische graafmachines opschalen en het aanbod uitbreiden om aan deze groeiende vraag naar elektrische aandrijvingen te voldoen.

Limach zal blijven opereren als een op zichzelf staand bedrijf. De transactie zal naar verwachting geen significante impact hebben op de winst of financiële positie van de Volvo Group.

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment