Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

CIFA bestseller K55L evolueert naar de K56L

CIFA bestseller K55L evolueert naar de K56L

CIFA presenteert een nieuw model in het assortiment truckpompen: K56L. De K56L is een concentraat van slimme oplossingen voor het verbeteren van gebruiksgemak, robuustheid maar ook lichtgewicht. CIFA probeerde de grote betrouwbaarheid van het 55 meter lange model, dat nu de industriestandaard is, te overtreffen, door een nog robuuster en gemakkelijk te onderhouden model te introduceren, terwijl de totale eigendomskosten van de pomp laag blijven. Dit alles om de klant een betrouwbare, hoogwaardige pomp met lage bedrijfskosten te geven.

Marco Polastri – CIFA's Director of Sales, Aftersales en Marketing – deelt: “Dit product maakt deel uit van het optimalisatieproject voor het Steeltech-assortiment, met als doel sleutelmodellen te hebben die in staat zijn een breed scala aan behoeften te dekken, het delen van onderdelen en componenten daartussen. Voor ons is het belangrijk om bedrijven te voorzien van krachtige en vooral gemakkelijk te gebruiken en te onderhouden machines. Een veelvoorkomend probleem voor veel fabrikanten is de moeilijkheid om gespecialiseerde machinisten te vinden, dus dat ze kunnen rekenen op intuïtieve en gemakkelijk te onderhouden machines is zeker een voordeel, ook in economisch opzicht. Onze machines zijn inderdaad de vrucht van ons vermogen om onszelf in de schoenen van de gebruiker te verplaatsen.

De K56L-pomp is de heavy-duty en veelzijdige machine bij uitstek, de eerste keuze voor het werken op grootschalige bouwplaatsen. Verkrijgbaar met drie verschillende pompunits (de HP1606H met open circuit plus de HP1608EC en HP1808ECX met gesloten circuit), kan worden gemonteerd op een klassieke 10x4-truck (voor de Europese markt) of een 8x4, gebruikelijk in markten met minder strenge regelgeving.

Vijf gemakkelijk te beheren secties

De Steeltech K56L is uitgerust met een vijfdelige giek met RZ-configuratie. Deze oplossing is ideaal om alle 55,1 meter van de volledige verticale verlenging volledig te benutten, zonder de hantering tijdens de positioneringsfase te compliceren. Behalve dat de leidingen extern zijn voor eenvoudig onderhoud, zorgt de nieuwe toren ervoor dat de giek compacter sluit, zodat deze niet buiten de pompeenheid of boven de cabine uitsteekt.

Een nieuwe afstempeling

De afstempeling is X-vormig, net als het K55L-model, maar is nu nog eenvoudiger en efficiënter. De voorste stempels zijn namelijk dubbel uitgeschoven, wat de openingstijden en de belasting op de grond reduceert. De achterste stempels zijn daarentegen langer en robuuster. Bovendien herbergen de uitklapbare stempels achter de twee kunststof tanks (600 liter) voor water en diesel. Het herziene en vereenvoudigde ontwerp in combinatie met slimme elektronische systemen verkorten de positioneringstijden en zorgen voor maximale veiligheid tijdens het gebruik, wat op zijn beurt de prestaties verbetert.

Een nieuw heavy-duty ontwerp

Het chassis van de K56L wordt gedeeld met de bekendere, beproefde K60H, gekenmerkt door een stevige mastbok waarin ook de nieuwe olietank is ondergebracht die nog gemakkelijker toegankelijk is voor eventueel onderhoud. De uitgebalanceerde constructie is geoptimaliseerd met betrekking tot de maximale belasting van 10 ton op de achterassen.

Veiligheid en eenvoud dankzij slimme systemen

De K56L benut zijn volledige kracht dankzij intuïtief en efficiënt elektronisch beheer. Een overvloed aan geïntegreerde systemen helpt bij terugkerende operaties en maakt operaties ter plaatse eenvoudiger en veiliger. Intelligente besturing van de vrachtwagenpomp vindt plaats via het Smartronic-systeem. Met name bepaalde geavanceerde stabiliteits- en giekpompbeheerfuncties, zoals ASC en MBE, zijn een grote hulp voor de machinist, waarbij:
-ASC (Advanced Stability Control) stelt u in staat het maximale uit de machine te halen. Het systeem is intelligent en maximaliseert het werkgebied op basis van het daadwerkelijk openen van de stempels. Telkens als er een risico bestaat dat de stabiliteit in gevaar komt, komt deze in actie, in de eerste plaats door de beweging van de giek te vertragen of zelfs te stoppen voordat deze een kritieke toestand bereikt;
-MBE (Max Boom Extension) is een voorspellend systeem dat de machinist de maximale afstand geeft die met de giek kan worden bereikt bij gedeeltelijke opening van de stempels. Wanneer de machinist de werkplek bereikt, zelfs voordat hij de giek heeft uitgeklapt, kan hij op het display van de machine de daadwerkelijke maximale uitvouwing zien die veilig kan worden bereikt - dus tijdbesparing is gegarandeerd.

Bovendien bevat het Smartronic Advanced -pakket de functie Automatic Boom Folding and Unfolding voor het zelf uitvoeren van de reeks. Het systeem vervangt de machinist door een geautomatiseerde en perfect gekalibreerde sequentie die de werkzaamheden versnelt en manoeuvreerfouten voorkomt.

Altijd verbonden

De optionele CIFA Vista is een krachtige bondgenoot bij het beheren en bewaken van de bedrijfsvloot. Daarom kan de nieuwe K56L ook worden uitgerust met CIFA Vista-telemetrie, waarmee het voertuig kan worden gelokaliseerd, onderhoud kan worden uitgevoerd en vooral prestaties, verbruik en foutmeldingen kunnen worden geregistreerd.

Importeur voor België: CMS
Importeur voor Nederland: Van der Spek

 

Voor meer informatie: CIFA