Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Strabag vertrouwt op Likufix van Liebherr

Strabag vertrouwt op Likufix  van Liebherr

Een van Europa's grootste bouwbedrijven, Strabag SE uit Oostenrijk, gebruikt al enkele jaren met succes het volledig hydraulische snelwisselsysteem Likufix van Liebherr naast verschillende Liebherr bouwmachines en aanbouwdelen. Strabag gebruikt het volledig hydraulische Liebherr-snelkoppelingssysteem Likufix voor alle bestaande en nieuwe Liebherr-machines, evenals voor de meeste machines van andere fabrikanten.

Naast het uitgebreide portfolio van grondverzetmachines en overslagmachines, biedt Liebherr-Hydraulikbagger GmbH ook tal van aanbouwdelen die geschikt zijn voor de betreffende toepassing, evenals verschillende configuratieniveaus van snelwisselsystemen.

Strabag SE is een internationale Europese groep, wiens uitgebreide dienstenaanbod zowel structurele en burgerlijke bouwkunde als wegenbouw omvat. Naast diepfunderingsmachines en torenkranen maakt het bedrijf ook gebruik van diverse machines van de divisie grondverzet. Door het complexe en veelzijdige dienstenaanbod van Strabag is een frequente wisseling van uitrustingsstuk over het algemeen onvermijdelijk, vooral bij hydraulische graafmachines. Machinisten wisselen regelmatig van aanbouwdeel in het dagelijkse werk op de bouwplaats. Voor een productieve, efficiënte en veilige werking op de bouwplaats is daarom het volledig hydraulische snelwisselsysteem Likufix van Liebherr wordt al enkele jaren met succes gebruikt bij Strabag.

Likufix: Integraal onderdeel van toekomstige machine-uitrusting

"Het gebruik van een hydraulische graafmachine in combinatie met een snelwisselsysteem is een basisvoorwaarde voor economisch, efficiënt en concurrerend gebruik", zegt Rudolf Arnold, Managing Director Sales bij Liebherr-Hydraulikbagger GmbH. Liebherr biedt drie verschillende configuratieniveaus van snelwisselsystemen: Afgezien van mechanische snelwisselsystemen voor het incidenteel wisselen van aanbouwdelen, is het hydraulische snelwisselsysteem perfect voor frequente veranderingen. De snelwissel is met een druk op de knop te bedienen; de hydraulische leidingen moeten echter handmatig worden aangesloten en gescheiden. Met het volledig hydraulische snelwisselsysteem Likufix kan het wisselen van uitrustingsstukken gemakkelijk vanuit de cabine worden gerealiseerd. Dankzij de combinatie van hydraulische snelwissel en Likufix-koppelingsblok worden zowel mechanische als hydraulische aanbouwdelen snel gecombineerd met de machine om een krachtige en krachtige eenheid te creëren.

Volgens Martin Philipp, Head of Investment and Procurement bij Strabag BMTI GmbH & Co. KG, zijn de meeste mobiele en rupsgraafmachines in nieuwe investeringen uitgerust met het volledig hydraulische snelkoppelingssysteem Likufix. Dit betreft zowel Liebherr machines als machines van andere fabrikanten aangezien de snelwisselsystemen van Liebherr gebruikt kunnen worden met machines van alle fabrikanten. Voor Strabag is het een waardevolle extra investering, omdat de efficiëntie van hydraulische graafmachines aanzienlijk wordt verhoogd dankzij het snel wisselen van uitrustingsstukken.

Positieve ervaringen met Likufix

Likufix wordt al sinds 2007 met succes gebruikt bij Strabag. Het volledig hydraulische snelwisselsysteem van Liebherr overtuigt vooral in termen van hoge productkwaliteit en eenvoudige service en onderhoud. Liebherr optimaliseert deze aspecten continu in het kader van verdere productontwikkeling. Zo werd met de nieuwe HD-generatie snelwisselsystemen de staalconstructie geoptimaliseerd ten opzichte van de voorgaande serie, waardoor de levensduur opnieuw aanzienlijk kon worden verlengd. De nieuwe generatie is ook ontworpen met het oog op geoptimaliseerd onderhoud, zodat onderhoudswerkzaamheden nu nog eenvoudiger kunnen worden uitgevoerd, voor kortere stilstandtijden soms zelfs direct op de bouwplaats.

Likufix verhoogt niet alleen de efficiëntie, maar ook de veiligheid in het dagelijkse gebruik op de bouwplaats. Een belangrijke factor voor het bedrijf omdat er in de Strabag Groep enorm veel belang wordt gehecht aan veiligheid. Het aanbouwdeel wordt met een druk op de knop verwisseld vanuit de cabine. Dit zorgt ervoor dat niemand zich tijdens het wisselen van uitrustingsstuk in de gevarenzone bevindt. Een uniek voordeel van het snelwisselsysteem van Liebherr komt hier tot uiting: in plaats van de drukregeling van de vergrendelingscilinder heeft elke hydraulische Liebherr-snelwissel standaard elektronische positiesensoren die de positie van de vergrendelingspen bewaken. Een optische en akoestische waarschuwing informeert de machinist wanneer de snelwissel wordt geopend. Bovendien kan de machinist controleren of de snelwissel veilig is aangesloten op het aanbouwdeel dankzij goed zicht op de linker vergrendelingspen. Een andere naderingssensor bewaakt de juiste positie van het aanbouwdeel in de vergrendelingspositie en zorgt zo voor meer veiligheid bij het verdere gebruik op de bouwplaats.

Likufix is volledig hydraulisch

"Het volledig hydraulische snelkoppelingssysteem Likufix is een hydraulische snelwissel in combinatie met het hydraulische blok Likufix , dat in 2000 door Liebherr werd ontwikkeld," benadrukt Frederik Kössinger, Sales Manager of Attachments and Quick Clutch Systems bij Liebherr-Hydraulikbagger GmbH. Likufix heeft hydromechanische lagers, wat betekent dat het systeem op alle assen en in alle vrijheidsgraden perfect kan worden uitgebalanceerd, voegt hij eraan toe. Verder is het snelwisselsysteem eenvoudig te reinigen en is vuil eenvoudig te detecteren. Een stevige metalen plaat en verzonken hydraulische koppelingen voorkomen beschadiging tijdens het koppelingsproces. Een optionele beugel bij het koppelblok beschermt ook de hydraulische leidingen tegen beschadiging. Afhankelijk van de tonnageklasse heeft Liebherr vier verschillende Likufix-varianten in het portfolio op het gebied van hydraulische graafmachines. Liebherr heeft ook twee volledig hydraulische snelwisselsystemen voor overslagkranen.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr