Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Zeeuwse primeur voor SBV

Zeeuwse primeur voor SBV

Met de aankoop en levering van de eerste Hitachi wiellader van de ZW-7 serie heeft SBV een Zeeuwse primeur. Ter vervanging van de huidige laadschop is uitgebreid in de markt rondgekeken naar een passend alternatief. Uiteindelijk bleek na een demo van een nieuwe ZW220-7 de Hitachi wiellader aan de gestelde eisen te kunnen voldoen.

De luxe overzichtelijke cabine, waarvan de bedieningsconsole nu meeverend op de stoelconsole is geplaatst, het vernieuwde LCD-display met centrale draai/keuzeknop met alle mogelijk instellingen waren medebepalend. Tevens is de ZW-7 serie voorzien van een geïntegreerd weegsysteem, een 270 graden camerasysteem en een achteruitrij-detectiesysteem.

 Stage 5 emissienorm

LED rij-, en werkverlichting, DAB+ radio met bluetooth ect. behoren tot de standaard uitrusting. Optioneel koos SBV voor een multifunctionele bedieningshendel en joystick-sturing. De 19 ton zware wiellader wordt aangedreven door een Cummins dieselmotor die uiteraard voldoet aan de laatste Stage 5 emissienorm. De automatische powershift transmissie schakelt boterzacht en heeft 5 versnellingen vooruit en 4 achteruit.

 Vetsmeersysteem, overdrukunit en snelwissel

Pladdet leverde de machine af, inclusief een Hitachi vetsmeersysteem en een BroAir MAO3 overdrukunit incl. PAC-controlesysteem. Een hydraulisch snelwisselsysteem en een dichte laadbak van circa 3400 liter, uiteraard van eigen Pladdet fabricaat maken de machine compleet

 

Voor meer informatie: Pladdet