Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

De nieuwe Sany SY390H is bereidt voor grote uitdagingen

De nieuwe Sany SY390H is bereidt voor grote uitdagingen

Met de nieuwe SY390H breidt Sany haar assortiment rupsgraafmachines opnieuw uit boven de 30 ton. Met een gewicht van bijna 40 ton is deze machine ontworpen voor toepassingen in steengroeven. Net als bij recente nieuwe lanceringen lag de focus ook hier op aanpassing aan de Europese vereisten, met een allesomvattende gebruikerservaring en moderne technologie die maximale kosteneffectiviteit bereikt.

Als u grote hoeveelheden wilt verplaatsen, heeft u het juiste materieel nodig. Met de nieuwe SY390H zorgt Sany ervoor dat klanten grote uitdagingen het hoofd kunnen bieden. "De 'H' in de modelnaam staat voor 'Heavy', het betekent dat ons nieuwe model speciaal is gebouwd voor intensief gebruik", legt Timm Hein, European Marketing Manager bij Sany Europe, uit. Deze nieuwe rupsgraafmachine is in zijn element waar ultieme robuustheid en vol vermogen nodig zijn. Sany heeft een uitgebreid ontwerp gemaakt om aan deze veeleisende omstandigheden te voldoen, inclusief de onderwagen. Dit is ontworpen om bijzonder breed te zijn, met een breedte van 3.200 mm betekent dit dat het perfect is aangepast voor stabiliteit en productief werk, wat nodig is in steengroeve-toepassingen. Zo zorgen rupsplaten met twee kammen voor optimale stabiliteit door hun verhoogde bodemcontactdruk, dit zorgt ook voor uitstekende grip, vooral op stevige en rotsachtige grond. Functies zoals de speciale kinematica van de giek en de lepelsteel zijn verantwoordelijk voor de krachtige prestaties van de SY390H, zelfs bij het uitvoeren van uitdagende taken. Hierdoor kan de machine zijn volledige kracht ontsluiten. Vanzelfsprekend zijn er geen compromissen als het gaat om veiligheid en duurzaamheid. Een rambescherming aan de buitenkant, evenals de aan beide zijden ondersteunde steunrollen en een betrouwbare rupsbescherming zorgen ervoor dat de machine zijn taken betrouwbaar uitvoert, zelfs onder de meest uitdagende bedrijfsomstandigheden.

De ultieme gebruikerservaring resulteert in een hogere productiviteit

Het succesvolle 10-inch touchscreen-display met hoge resolutie in de cabine van de SY390H biedt een snel overzicht van alle relevante informatie - en zorgt voor een intuïtieve bediening. Alle belangrijke machineparameters kunnen op het display worden gecontroleerd en de verschillende aanbouwapparaten kunnen eenvoudig worden geconfigureerd. Uitstekende leesbaarheid, zelfs in direct zonlicht, verschillende taalversies en betrouwbaar gebruiksgemak, zelfs met handschoenen aan, worden gewaardeerd door machinisten. De displays van de twee camera's, die standaard worden meegeleverd, zijn ook toegankelijk op het grote scherm, wat zorgt voor een goed panoramisch zicht. De displays kunnen in verschillende configuraties worden bekeken door het touchscreen aan te raken, waardoor ze bijzonder eenvoudig kunnen worden aangepast aan de specifieke werksituatie of het zicht van de machinist.

De cabine als sleutelfactor voor succes

De efficiëntie van elke bouwmachine is sterk afhankelijk van de gebruiker. Reden genoeg voor Sany om veel aandacht te besteden aan de machinistenomgeving. De goede isolatie beschermt effectief tegen externe geluiden en stof. De luchtgeveerde stoel biedt u ultiem comfort. De bedieningspanelen zitten vast aan de stoel en volgen dus al zijn bewegingen. De beste voorwaarden voor een veilige werking, ook in uitdagende omstandigheden. De comfortkenmerken worden gecompleteerd door de verwarmde stoel, automatische airconditioning, temperatuurgecontroleerde opbergruimte en een Bluetooth-radio met USB-poort.

Geconfigureerd voor flexibiliteit en efficiëntie

Het nieuwe model is krachtig wanneer het aan het werk gaat, maar het is wendbaar wanneer het aanbouwdeel moet worden vervangen. Ook de bediening van de snelkoppelingslijn is volledig geïntegreerd in het intuïtieve menu. De verschillende aanbouwapparaten kunnen worden weergegeven en opgeslagen met de verschillende parameters in het menu. Het omschakelen van de aanbouwdelen op een hamer is bijzonder eenvoudig, dankzij de automatische hydraulische omschakeling. Bij het invoeren van de gereedschapswissel op de monitor wordt de retour automatisch geopend om een verkeerde bediening te voorkomen. Dit betekent dat de machinist bij gebruik van volledig hydraulische snelkoppelingen in de cabine kan blijven en het aanbouwdeel snel en veilig kan verwisselen zonder handmatige omschakeling.

Beste in zijn klasse met uitzonderlijke kracht

Maximaal vermogen is vooral belangrijk tijdens toepassingen in steengroeven. De nieuwe SY390H maakt indruk met zijn Cummins L9-C power unit (Stage 5) en een vermogen van 252 kW (343 pk). Dit laat gelijkaardige machines uit zijn klasse in het stof achter. In combinatie met het beproefde Kawasaki hydraulisch systeem maakt dit een uiterst zuinig gebruik mogelijk, samen met een extra gangreserve. Het nieuwe model kan niet alleen extreem krachtig zijn, het kan ook bijzonder zuinig zijn. Als de toepassing minder vermogen vereist, kan het machinevermogen eenvoudig worden aangepast aan de huidige omstandigheden door de bedrijfsmodus te selecteren. Om het momenteel benodigde vermogen consequent zo laag mogelijk te houden, is de ventilator uitgerust met een koppeling, waardoor het brandstofverbruik dienovereenkomstig wordt verminderd.

Alles wat u van Sany mag verwachten: een enorme verscheidenheid aan apparatuur - standaard

De SY390H is af fabriek al uitgerust met veel functies om het dagelijkse werk gemakkelijker te maken. Deze omvatten zes krachtige LED-werklampen, die een uitstekende duurzaamheid en verlichting bieden. Beide stuurcircuits zijn zelfs in de standaardversie in de hydrauliek opgenomen - samen met de bijbehorende leidingen en integratie in de joystick.

Importeur voor België: Palmaers
Importeur voor Nederland: DNL Machines & Equipment

 

Voor meer informatie: Sany Europe