Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Liebherr presenteert nieuwe poliepgrijper

Liebherr presenteert nieuwe poliepgrijper

Liebherr presenteert haar nieuw ontwikkelde poliepgrijper GMM 50-5. De intelligent ontworpen grijper is niet alleen voor klanten ontwikkeld, maar ook samen met hen ontwikkeld. De nieuwe grijper combineert tientallen jaren Liebherr-expertise op het gebied van de ontwikkeling en productie van krachtige, robuuste aanbouwdelen met een waardevolle schat aan ervaring van de gebruikers zelf. De poliepgrijper blinkt uit in uitzonderlijk draagvermogen, weerstand en duurzaamheid.

Recycling en verwerking van schroot behoren tot de zwaarste toepassingen in de verwerking van industriële goederen. Robuustheid, betrouwbaarheid en efficiëntie zijn daarom vereist, het kiezen van het juiste aanbouwdeel voor de klus is essentieel voor een efficiënte en economische goederenbehandeling.
Met de poliepgrijper GMM 50-5 heeft Liebherr een nieuw aanbouwdeel ontwikkeld dat volledig aan deze speciale operationele eisen voldoet. Een uitgebreid assortiment grijperschalen en een brede selectie van opties betekent dat diverse materialen efficiënt en economisch kunnen worden verwerkt bij recycling en schrootverwerking. Voor de vervaardiging van de nieuwe grijper worden uitsluitend hoogwaardige materialen gebruikt. De GMM 50-5 is beschikbaar voor overslagmachines met een bedrijfsgewicht van 35 tot 55 ton.

Extreem robuust en resistent

De componenten van de nieuwe GMM 50-5 zijn gemaakt van stevig gietstaal en van slijtvaste, zeer sterke staalplaten. Het consequente gebruik van hoogwaardige materialen garandeert extreme stabiliteit en weerstand voor de zwaarste toepassingen en material handling-scenario's . De speciale vorm van de schaalophanging en de schalen is ontwikkeld op basis van de modernste reken- en simulatiesoftware. Dankzij dit moderne ontwikkelingsproces is de nieuwe grijper ondanks het lage eigen gewicht extreem robuust en resistent.

Focus op maximale levensduur en prestaties

In de ontwerpfase werd bijzondere aandacht besteed aan een maximale levensduur: om het hoge koppel te verdelen, werd bijvoorbeeld de zwenkaandrijving standaard uitgerust met twee motoren. Dit verlengt de levensduur en minimaliseert de slijtage aanzienlijk. Zowel de draaidoorvoer als de versterkte draaiaandrijving zijn meerdere keren afgedicht om maximale bescherming te bieden tegen externe factoren zoals stof en water.
Grote oliekanalen met geoptimaliseerde stroming zorgen niet alleen voor hoge werksnelheden, maar ook voor een efficiënte werking van de machine. De afgedichte, zuigerstangbescherming wordt ook standaard bij de grijper meegeleverd. Deze laatste hebben een nieuwe cilinderkinematica, die ook bij slijtage van de tanden een langdurig en goed sluitmechanisme garandeert.
Een nieuw ontworpen slijtrug van de tanden verlengt ook de levensduur enorm. Langdurige goede en nauwkeurige penetratie in diverse schroot- en recyclingmaterialen is te danken aan de speciale vorm en uitlijning van de tandpunten. Ze zijn gemaakt van een nieuw type materiaal voor een lange levensduur.

Eenvoudig onderhoud en talrijke opties

Doordat de smeerpunten ergonomisch en logisch zijn gerangschikt, wordt de GMM 50-5 in zeer korte tijd voorzien van de benodigde smering. Perfecte toleranties en royaal bemeten lageroppervlakken leiden tot een zacht samenspel van de afzonderlijke componenten.
Dankzij de optionele motor- en slangbescherming wordt schade aan rotatiemotoren en hydraulische slangen geminimaliseerd. Een optioneel centraal smeersysteem gaat uit van een regelmatige, automatische smering van alle centrale punten. De GMM 50-5 kan worden uitgerust met een hijsoog voor een magneet. Om de randen van de vaak sterk belaste binnenplaat van de grijper te beschermen tegen slijtage, kunnen de tanden worden voorzien van een verstevigingsset van slijtvaste platen.

Drie verschillende tandvormen

De GMM 50-5 is speciaal ontworpen voor het optimaal opvangen van gemengd en versnipperd afval, maar ook snippers of schaafsel met een inhoud tot 1,10 kuub. De opstelling en vorm van de tanden zijn geoptimaliseerd voor een perfecte penetratie en vasthouden van volumineus en tegelijkertijd los materiaal. Er is keuze uit drie verschillende tanden voor het hanteren van diverse materialen: De uitvoering met open tanden is perfect voor het hanteren van grote en omvangrijke schrootvoorwerpen. De uitvoering met halfgesloten tanden is ideaal voor middelgrote, gemengde materialen en versnipperingsafval. Kleine, fijne materialen en snippers of schaafsel kunnen het beste worden verwerkt met de gesloten, hartvormige tanden.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr