Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Legro vernieuwt vloot met Volvo-trucks en wielladers

Legro vernieuwt vloot met Volvo-trucks en wielladers

Legro, specialist in substraten en dekaarde, heeft vier nieuwe Volvo FH-trekkers en twee nieuwe Volvo L110H wielladers in gebruik genomen. De trucks zijn geleverd door Volvo Trucks-dealer BAS Truck Center en de wielladers door SMT Nederland, specialist in construction equipment. Legro kiest voor het comfort en de kwaliteit van Volvo Trucks en Volvo Construction Equipment en het hoge serviceniveau van BAS Truck Center en SMT Nederland.

Iedere teler het beste substraat voor zijn teelt leveren: dat is de missie van Legro. “Daarom hebben we het hele productieproces in eigen beheer: van onze grondstoffen tot transport”, zegt Franc Swinkels, algemeen directeur van Legro. “Zo hebben we goed zicht op het productieproces en controle over de gehele keten en kunnen we een constante hoge kwaliteit garanderen. Wij stellen namelijk op maat gemaakte mixen samen voor onze afnemers, conform de wensen en situatie van de teler.”

Transport

Ook het transport voert Legro in eigen beheer uit. “Elke week vervoeren wij honderden containers naar bestemmingen over de hele wereld; over land en over zee. Veertig vrachtwagens zorgen voor de aanvoer van grondstoffen naar onze productielocaties en de levering van substraat aan onze klanten in Noordwest-Europa. Onze eigen logistieke planning zorgt ervoor dat we zeer snel, 365 dagen per jaar, kunnen reageren op vragen en wensen van onze klanten en leveren wanneer zij dat willen.

Eerste Volvo-trucks

Legro neemt voor het transport vier Volvo FH 500-trekkers met de zuinige Turbo Compound-motor in gebruik, waarvan de eerste recent is geleverd. De trucks worden geleverd in verschillende configuraties: zowel 4x2-trekkers als 6x2/4-trekkers. Het zijn de eerste Volvo-trucks voor Legro, een keuze die onder meer werd gemaakt op basis van een succesvolle demo met de Volvo FH. “De mogelijkheid om een demo truck in de praktijk te testen helpt om chauffeurs bij het proces te betrekken, zeker omdat we op dat moment geen Volvo-trucks hadden. De chauffeurs zijn zeer enthousiast: de Volvo FH biedt echt next-level comfort. We zijn ook zeer benieuwd naar de verbruikscijfers in de praktijk aangezien de Turbo Compound-motor bekend staat om het lage verbruik.

Veilig en comfortabel

De Volvo’s FH zijn zeer compleet uitgerust en combineren comfort voor de chauffeur met veiligheid. Zo zijn de trucks voorzien van lederen interieur, luxe chauffeursstoel en luchtgeveerde vooras. Voor optimaal zicht en veiligheid is gekozen voor het Active Safety-pakket met uitgebreide veiligheidsfuncties en het Visibility Pro-pakket, met onder meer dodehoekcamera.

Samenwerken

De keuze voor Volvo-trucks is ook ingegeven door de band met BAS Truck Center. “Het contact met BAS Truck Center bestaat al langer en is goed. Dat geeft ons het vertrouwen om voor Volvo-trucks te kiezen. BAS Truck Center heeft een mentaliteit van samenwerken en dat spreekt ons zeer aan. Het onderhoud doen we deels zelf en daarvoor krijg onze monteurs een opleiding. Ook krijgen onze chauffeurs bij de aflevering een uitgebreide instructie welke weer gekoppeld is aan het Code 95 programma.” 

Nieuwe Volvo-wielladers

Voor het laden van substraat en andere werkzaamheden op productielocaties heeft Legro twee nieuwe Volvo L110H wielladers in gebruik genomen. De Volvo L110H wielladers combineren maximaal comfort met zicht en productiviteit. De wielladers zijn onder meer voorzien van luchtgeveerde ISRI-stoel en Comfort Drive Control (CDC). CDC zit op de linkerarmsteun van de stoel. Hiermee kan de machinist de machine naar links en rechts sturen zonder het stuur te hoeven gebruiken. Dat maakt het werk ergonomischer, vooral bij veel en kort draaien. 

Swinkels: “Onze vloot bestaat al sinds jaar en dag voornamelijk uit Volvo-wielladers. De ruimte, het zicht en het comfort voor de machinist zijn onovertroffen en de belangrijkste redenen om voor Volvo-wielladers te kiezen. Daarnaast is de servicegraad van dealer SMT hoog. Het contact met de werkplaats is super. Is er iets? Dan komen ze altijd snel met een oplossing. Dat is de basis voor een goede samenwerking.”

Feiten over Legro:
-300 medewerkers
-Hoofdkantoor in Helmond
-Specialist in substraten voor de zachtfruit-, boomkwekerij-, glasgroenten- en champignonsector wereldwijd
-12 productielocaties en 6 verkoopkantoren op 4 continenten 

 

Voor meer informatie: SMT