Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Renault Trucks zet in op Nederlands bouwtransport

Renault Trucks zet in op Nederlands bouwtransport

Met diverse samenwerkingspartners wil Renault Trucks tot 2025 haar marktaandeel bouwvoertuigen aanzienlijk verhogen. Het begin is er met een 50 tons K 10x8 kipper.

Renault Trucks heeft twee versies bouwvoertuigen, de C-range die voornamelijk geschikt is voor het weg- en lichte terreinwerk en de K-range die ingezet kan worden voor het zwaarste off-roadwerk. Beide modellen zijn leverbaar met de DTi11 en DTi13 motoren met vermogens van 380 tot 520 pk.

Onlangs heeft Renault Trucks Nederland aangegeven dat ze het marktaandeel van bouwvoertuigen de komende jaren sterk wil verhogen. Op dit moment heeft Renault Trucks in Nederland minder dan 1 % marktaandeel bij de bouwvoertuigen. Eigenlijk best wel raar, want een groot gedeelte bestaat uit asconfiguraties die Renault gewoon uit de fabriek kan leveren: 4x4, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4 en 8x8. Wel met een starre tandem, maar toch met 9 tons voorassen. 

Samenwerking

In samenwerking met Veldhuizen Trucks werd er vorig jaar al op basis van de 8x8 een echte 50 tons 10x8 voor de Nederlandse markt gebouwd. Deze hebben wij in de 10x8 kippertest ook getest, waarbij de trucks ondanks dat hij geen terreingearing heeft, maar wel twee extra kruipversnelling goed mee kon met de rest. Inmiddels beschikt Renault-dealer BAS Trucks ook een 10x8 als voorraad/demotruck.

Inmiddels heeft Veldhuizen Trucks het programma uitgebreid met een 34,5 tons 6x6 widespread en een 49 tons 10x4 met midlift as.
Een 43 tons 8x4 widespread staat ook op de planning. Deze wordt samen met Terberg Techniek ontwikkeld en gebouwd. 
Af-fabriek kan Renault Trucks het populaire 8x4 triple chassis leveren. Deze worden veelal opgebouwd als kraan-kipper of kraan-afzetcontainer.

Elektrisch

Inmiddels levert Renault Trucks de D en D-Wide als 4x2 en 6x2 volledig elektrisch aangedreven vrachtwagens tot een totaalgewicht van 27 ton. Voor 2023 staan de T en C E-Tech gepland. Deze zullen gaan tot een totaalgewicht van 44 ton en leverbaar zijn met 4x2, 6x2 en 8x4 triple asconfiguraties.

 

Voor meer informatie: Renault Trucks Nederland