Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo in Farming Simulator

Volvo in Farming Simulator

Voor de allereerste keer zullen gamefans de spanning voelen van het besturen van een Volvo Construction Equipment (Volvo CE)-machine vanuit het comfort van hun woonkamer, dankzij een nieuwe samenwerking met de volledig meeslepende videogame Farming Simulator 22.

Het bouwen van de wereld waarin we willen leven is niet alleen een doel waar Volvo CE naar streeft, maar is ook het uitgangspunt achter Farming Simulator 22 - waardoor spelers op allerlei manieren hun eigen landbouwecosysteem kunnen creëren. Het is de nieuwste versie van het populaire spel van de Zwitserse game-ontwikkelaar en uitgever Giants Software.
De rol van Volvo CE in het spel zal zijn om spelers de kans te geven om een levensechte houtkap- en bosbouwwerkplaats te ervaren door middel van een aantal gamified Volvo CE-machines - de meest opvallende daarvan is de nieuwe Volvo L200H High Lift-wiellader.
De wiellader, die pas onlangs door Volvo CE werd onthuld, wordt gekenmerkt door zijn sterk toegenomen hefvermogen en extra vermogen in vergelijking met zijn voorganger, de Volvo L180H High Lift, marktleider in de houtindustrie. Hij zal te zien zijn in Farming Simulator 22, naast andere binnenkort te onthullen Volvo-machines.

Volledig partnerschap

Arvid Rinaldo, Brand Partnerships bij Volvo CE zegt: “We zijn verheugd om onze eerste actieve stappen te zetten in de bloeiende wereld van gaming met Giants Software. Het zal niet alleen een unieke kans zijn voor spelers om onze machines tot leven te brengen, maar de game biedt ook een geweldige kans om een jongere generatie kennis te laten maken met de sensatie van het bedienen van machines.
Met meer dan 30 miljoen verkochte en beschikbare eenheden in 165 landen, staat Farming Simulator regelmatig in de top 10 van de meest populaire games over de hele wereld. Het is beschikbaar om te spelen op alle grote platforms, waaronder PlayStation, Xbox, pc en Mac, en is al 15 jaar een favoriet bij het hele gezin. Farming Simulator 22 belooft de meest meeslepende versie tot nu toe te worden.
Thomas Frey, Creative Director en Partner Manager bij Giants Software, zegt: “De toetreding van Volvo CE tot het Farming Simulator-universum betekent een unieke en vruchtbare samenwerking, die veel kansen biedt. Hoewel we ons voorbereiden op een spannend project, kunnen spelers in de nabije toekomst uitkijken naar de door Volvo CE aangedreven versterking van gameplay-aspecten in Farming Simulator 22.

Van echte wereld naar virtuele wereld

Aangezien dit de eerste keer is dat bouwmachines zoals de Volvo L200H High Lift zijn gegamificeerd, moesten ontwikkelaars extra moeite doen om ze te digitaliseren. Een team van ontwikkelaars bezocht een echte bouwplaats om de machines in actie te bestuderen en vervolgens de echte bewegingen van de machines over te brengen naar de virtuele sfeer. Zo konden ze een digitale versie zo dicht mogelijk bij het origineel in kaart brengen.
Het meest opwindende aspect van gamen is dat spelers dingen kunnen doen die ze anders niet zouden doen. Voor Volvo CE is het dus een kans om de vaardigheden van machinisten te introduceren aan een publiek dat ze misschien nog niet eerder had kunnen bereiken.
Met deze nieuwste versie van Farming Simulator kunnen spelers extra niveaus van complexiteit toevoegen - dus of ze nu een jongere speler zijn die gewoon een Volvo L200H High Lift wiellader wil besturen of een meer strategische speler die zijn eigen unieke landbouwproductieketen wil creëren van inloggen op de markt, er is voor elk wat wils. En de gezinsvriendelijke Farming Simulator, die ook Volvo Trucks in het spel bevat, onderscheidt zich van andere populaire fantasiespellen door een levensechte opleiding in de landbouwsector te bieden en een unieke ruimte voor onbeperkte creativiteit.

 

Meer details zijn binnenkort beschikbaar op: Farming Simulator