Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Generatie DAF XD wordt onthuld op de IAA 2022

Nieuwe Generatie DAF XD wordt onthuld op de IAA 2022

De toekomst van het distributietransport start met de lancering van de Nieuwe Generatie DAF XD. Deze compleet nieuwe serie trucks zet de nieuwe standaard op het gebied van kwaliteit, veiligheid, efficiency en chauffeurscomfort én is volledig voorbereid op de komst van ‘zero emission’ aandrijflijnen. De Nieuwe Generatie DAF XD wordt in september onthuld op de IAA in het Duitse Hannover.

De Nieuwe Generatie DAF XD is gebaseerd op het platform van de ‘International Truck of the Year 2022’; de meermaals bekroonde XF, XG en XG⁺ trucks. De premium eigenschappen van deze trucks voor de lange afstand – waaronder toonaangevende aerodynamica, aandrijflijnen, zitpositie en afwerking – worden nu ook geïntroduceerd in het distributiesegment.

Veiligheid 

De Nieuwe Generatie DAF XD biedt met zijn grote voorruit en grote zijruiten met extreem lage raamlijnen het beste directe zicht in zijn segment; essentieel bij stedelijke distributie. Ook de lage cabinepositie draagt bij aan het optimale direct zicht, net als de optionele Kerb View Window – het extra raam in de deur aan de bijrijderszijde. Optimaal indirect zicht is gegarandeerd dankzij de unieke DAF Corner View en het DAF Digital Camera System.

Efficiency

De toonaangevende brandstof efficiency en de lage CO2-uitstoot worden gerealiseerd door onder meer een ongekende aerodynamica van de cabine, de nieuwe PACCAR MX-11 aandrijflijn en geavanceerde rijhulpsystemen. Het DAF Connect fleet management systeem zorgt dankzij over-the-air-software-updates voor tijdbesparing. Een eersteklas opbouwvriendelijkheid wordt gegarandeerd door de uitgebreide range PTO’s, body attachment modules en aansluitingen. 

Chauffeurscomfort

De Nieuwe Generatie XD biedt de chauffeur een superieure toegankelijkheid tot de ruime – en tot wel bijna 10 m3 grote – cabine. Het ongeëvenaarde verstelbereik van stoel en stuur garandeert de beste zitpositie in het segment. Het schitterende en zeer ergonomische dashboard is voorzien van kristalheldere en volledig digitale displays. De volledig nieuw ontworpen voorzijde van het chassis zorgt samen met de nieuwe cabinevering en nieuwe achterasvering voor ongekend comfort en een geweldig rijgedrag. De geheel nieuwe XD is daardoor niet alleen een droom om in te werken en te leven, maar ook een genot om in te rijden.

Klaar voor de toekomst                    

De Nieuwe Generatie DAF XD komt beschikbaar náást de populaire en veelzijdige DAF CF distributietrucks. De start van de productie staat gepland voor de herfst van 2022. Vanzelfsprekend is het platform van de DAF XD volledig voorbereid om plaats te bieden aan alle type aandrijflijnen, ook alternatieve.

 

Voor meer informatie: DAF Trucks