Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuwe Fuchs voor TS Metals in Coevorden

Nieuwe Fuchs voor TS Metals in Coevorden

Van der Spek Vianen heeft via haar werkplaats in Hardenberg een nieuwe Fuchs MHL335F overslagmachine geleverd aan TS Metals in Coevorden.

De nieuwe 25 tons Fuchs MHL335F is uitgevoerd met 12 meter overslaggiek. Aan de machine is een 600 liter Fuchs grijper gemonteerd, waarmee de MHL335F dankzij de Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut zeer snel draait en voor de gevraagde overslagcapaciteit zorgt. Voor de aandrijving van de MHL335F is zuinige Stage 5 4,1 liter Deutz motor verantwoordelijk. 
De MHL335F is standaard voorzien van een HD-onderwagen die zorgt voor extra stabiliteit tijdens het draaien en het eventueel rijden met last. 
Op de Fuchs MHL335F is een 11 kW generator gemonteerd zodat ook eenvoudig met een magneetplaat gewerkt kan worden als dat benodigd is. 

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.300 mm waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld, de stoel is optimaal te verstellen zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen, veel gebruikte functies als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist zodat deze als benodigd snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat ondanks de grote raamoppervlakten de cabine op temperatuur blijft zoals de machinist hem instelt. Een gemonteerde overdruk zorgt hierbij dat de machinist altijd in een optimale werkomgeving zit. 
Standaard gemonteerde camera op de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power LED- verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de machine. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek Vianen