Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Martens en Van Oord neemt Scania trekkers in gebruik

Martens en Van Oord neemt Scania trekkers in gebruik

Martens en Van Oord heeft acht nieuwe Scania R500 6x2 trekkers in gebruik genomen. De R-cabine was grote favoriet van de testrijders van het familiebedrijf uit Oosterhout. “We hebben geïnformeerd naar de ervaringen van andere bedrijven en enkele van onze chauffeurs laten proefrijden”, vertelt André Haak, manager Beheer en Onderhoud. “Zij waren meteen lovend over de Scania R-serie, die dankzij de comfortabele, goed doordachte cabine en luchtgeveerde vooras zeer prettig rijdt.”

Bij investeringen in groot materieel gaat Martens en Van Oord niet over één nacht ijs. Daarom mochten twee chauffeurs een dag proefrijden in een geleende Scania R500. Dat resulteerde in een order van acht stuks. Inmiddels zijn alle 6x2/4 trekkers aan het wagenpark toegevoegd en hebben ze hun eerste kilometers gemaakt. Haak is enthousiast over de eerste ervaringen. “De trucks scoren goed op duurzaamheid, veiligheid en werkgemak.

Bijzonder zuinig 

De nieuwe Scania trucks hebben een nauwkeurig weegsysteem, waardoor Martens en Van Oord ze optimaal kan beladen binnen de wettelijke regels. Haak vindt vooral de zuinigheid van de trekkers een groot voordeel. “Door de gestroomlijnde cabine met zijfenders en de dakspoiler wordt de luchtweerstand verminderd. Daar komt bovenop dat de G33 versnellingsbak bijzonder zuinig is.” 
De voertuigen zijn af-fabriek voorzien van TPMS, waarmee de chauffeurs de bandenspanning real-time kunnen bewaken. Dit resulteert volgens Haak niet alleen in een lager brandstofverbruik en minder slijtage, maar voorkomt ook onveilige situaties. “Door het inzicht dat de chauffeurs hebben in de bandenspanning worden klapbanden en gevaarlijke situaties voorkomen. Het meetsysteem heeft zichzelf al bewezen door een lekke band te detecteren die we met het blote oog niet opgemerkt hadden.” De CornerEye camera en het lage dashboard zorgen voor een beter zicht vanuit de cabine en daarmee voor nog meer veiligheid.

Nuttig voor wagenparkbeheer 

Piet Veeke, Planner Transport, vertelt dat het Scania Fleet Management Systeem helpt het wagenpark te monitoren. “We krijgen automatisch data binnen over onder meer de locatie, het verbruik en de CO2-uitstoot van de trucks en de rijtijden van de chauffeurs. Het systeem maakt bovendien onze onderhoudsplanning makkelijker. Al deze gegevens zijn erg nuttig voor ons wagenparkbeheer.” Voor het onderhoud heeft Martens en Van Oord een full service reparatie- en onderhoudscontract afgesloten. 

Martens en Van Oord  

Martens en Van Oord is meer dan 35 jaar toonaangevend in de grond-, weg- en waterbouw. De organisatie levert hiermee een bijdrage aan (water)veiligheid, mobiliteit, waterkwaliteit, natuurontwikkeling en leefbaarheid. Bij het familiebedrijf werken, verdeeld over verschillende locaties in Nederland, ruim 200 medewerkers. MvO zet zich actief in om de emissies van stikstof en CO2 steeds verder te reduceren. Hiervoor wordt bewust de samenwerking opgezocht met duurzame partners, waarvan Scania er één is. 

 

Voor meer informatie: Scania