Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Primeur: Eerste Kobelco SK1300DLC-10E gaat in Europa naar MSO Group

Primeur: Eerste Kobelco SK1300DLC-10E gaat in Europa naar MSO Group

Kemp Groep heeft onlangs een Kobelco SK1300DLC-10E sloopmachine afgeleverd. Een bijzondere machine waarmee MSO Group een echte Europese primeur te pakken heeft! Officieel zal Kobelco de machine pas op de komende Bauma introduceren, maar de sloopmachine staat sinds kort in Rotterdam om het oude Dijkzigt ziekenhuis te slopen.

De Kobelco SK1300DLC-10E is uitgevoerd met een giek die tot 40 meter hoogte reikt en daar kan werken met een 4,3-tons uitrustingsstuk. De 130-tons sloopkraan met een vierdelige sloopgiek is volledig origineel af-fabriek te leveren. Deze Kobelco SK1300 is geleverd met twee originele gieken die beschikken over het NEXT-koppelsysteem. Eén variant met een 4-delige sloopgiek met een werkhoogte van 40 meter, en daar kan werken met een 4,3 tons uitrustingsstuk. De andere een 3-delige funderingsgiekgiek. Beide gieken zijn standaard voorzien van originele sproei-installatie.
De CE-goedkeuring en garantie-aansprakelijkheid zijn hiermee gegarandeerd. Daarnaast is het Kemp Groep er alles aan gelegen om de eindgebruiker uitvoerig te instrueren want een machine van 130 ton met een 40 meter giek is geen sinecure.

Eenvoudig transport

Ook als het gaat om het transporteren van de Kobelco SK1300DLC-10E is het een bijzonder verhaal. Kobelco heeft de SK1300 namelijk speciaal ontwikkeld met het oog op de Europese markt. Naast het feit dat die aan de hier geldende wet- en regelgeving voldoet, is de SK1300 daarom verregaand en vlot te demonteren om deze binnen de speciale transportwetgeving te vervoeren. Om dat te bereiken kun je logischerwijs de rupsen afnemen (14,4 ton per stuk) en het contragewicht (14,4 ton plus 7,8 ton) afhijsen. Maar ook de basisgiek met hefcilinders (17 ton) is af te nemen en los te vervoeren. Wat er dan overblijft is een machine van ‘slechts’ 32 ton en een breedte van 3,2 meter. De onderwagen is daarom uitgerust als zogenoemde translifter, kortom deze stempelt zichzelf hydraulisch af op de grond zodat men de rupsen kan afnemen. Daarna kan men het geheel op een dieplader laten zakken. Deze functies zijn via een afstandsbediening aan te sturen, zodat men goed zicht heeft op wat men doet.

Op de bovenwagen tref je als machinist de bekende Kobelco-cabine aan. Die is op deze sloopmachine standaard achterover te kantelen. Ook heeft men zicht op het werk via vier camera’s, waaronder eentje onder de machine. Loop je over de treeplank naar achteren, dan tref je daar een heuse walk-in-machinekamer waar je via een zijdeur praktisch binnenloopt. Vanuit deze positie kun je gemakkelijk de luchtfilters en andere vitale onderdelen bereiken. De SK1300D heeft in grote lijnen dezelfde aandrijflijn, dus motor en pompen, als de zwaarste standaardgraafmachine, de SK850. Dat komt neer op een 13 liter zescilinder Hino-motor die 380 kW (518 pk) levert. 

Over MSO Group

MSO Group is gespecialiseerd en gecertificeerd in (petro-)chemische en industriële werkzaamheden, zoals de sloop van energiecentrales, industriële ketelhuizen en raffinaderijen. MSO Group is in 2020 ontstaan door het samenvoegen van de sloopbedrijven Meuva, Schotte en Oranje. Zij bundelen sindsdien kennis en ervaring en zetten materieel in voor het slopen tot het bouwrijp maken van locaties in de industriële en civiele sector, zowel in binnen- als buitenland. 

 

Voor meer informatie: Kemp Groep