Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Komt er naast de DAF XD ook een XC…van Construction?

Komt er naast de DAF XD ook een XC…van Construction?

Tijdens de IAA 2022 in September presenteert DAF de opvolger van de CF, de XD. Maar komt er misschien ook een XC? Want dit jaar staat DAF als fabrikant voor het eerst op ’s werelds grootste bouwbeurs, Bauma in München.

In een onlangs uitgegeven persbericht geeft DAF aan de nieuwe generatie distributievoertuigen gaat introduceren tijdens de IAA in Hannover. Als XD voor distributie staat, zou het bijna aannemelijk zijn dat er ook een XC komt, waarbij de C staat voor Construction. Denk hierbij aan rechte voorassen en een stevige stalen bumper, waarbij de koplampen beschermd zijn. Maar ook een overstap van cabine naar kipper of kraan.
Voor het eerst in de geschiedenis neemt DAF als fabrikant deel aan de Bauma in München. Hier presenteren de meeste truckfabrikanten normaal gezien hun bouwvoertuigen-nieuws. Echter dit jaar is de opkomst met Mercedes-Benz en Tatra als enige fabrikanten dun gezaaid. 

We zijn benieuwd of DAF met een aparte bouwvoertuigen-variant komt, want ze geven aan dat de XD uitsluitend met de 11 liter MX-11 motor leverbaar zal zijn. Deze beschikt over een maximaal vermogen van 450 pk, iets dat in het zware bouwtransport te laag zal zijn. Ook zullen GINAF en Tatra in de toekomst gaan teruggrijpen op de nieuwe cabine. Zijn gebruiken nu ook voornamelijk de Construction-variant van de DAF CF.