Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Sennebogen brengt batterij-aangedreven telescoopkraan op de markt

Bauma 2022: Sennebogen brengt batterij-aangedreven telescoopkraan op de markt

Op Bauma 2022 presenteert Sennebogen de eerste accu-aangedreven telescoopkraan: de 653 E Electro Battery. De nieuwe 50-tons accukraan combineert de voordelen van accutechniek met de bewezen voordelen van het telescopische rupskraanconcept: Zo werkt u volledig emissievrij en blijft u dankzij het Dual Power Management System maximaal flexibel.

De machine, ontwikkeld in samenwerking met de Nederlandse dealer Van den Heuvel, vormt de eerste accu-aangedreven telescopische rupskraan in het assortiment. Door het nauwe contact van dealer Van den Heuvel met Nederlandse kraanverhuur- en bouwbedrijven werden waardevolle marktwensen vanuit de vooruitstrevende Nederlandse markt in de ontwikkelingssamenwerking gebracht. De officiële productlancering is gepland voor Bauma 2022.

Maximale flexibiliteit dankzij Dual Power Management System

Met de 653 Electro Battery werk je op elk type bouwplaats volledig elektrisch en voor onbepaalde tijd. Dit komt omdat, net als Sennebogen's accu-aangedreven overslagmachine 817 Electro Battery die al op de markt is gelanceerd op IFAT, de 653 Electro Battery elektrische kraan uitgerust met een 210 kWh batterijpakket zowel in de batterijmodus als tijdens het opladen via het lichtnet kan worden gebruikt. Zodra de machine is aangesloten op het lichtnet, wordt de netstroom gebruikt voor hijswerkzaamheden, overtollig vermogen dat in het systeem wordt ingevoerd, laadt tegelijkertijd de accu's op.
Zo profiteert u ook in de toekomst niet alleen op de bouwplaats van de flexibiliteit van de telescopische rupskraan zelf, die wordt gekenmerkt door unieke offroad-mobiliteit en wendbaarheid - ook met een last aan de haak - maar combineert u nu dit met de technologische voordelen van Sennebogen batterijtechnologie.

Nul-emissie op de bouwplaats 

De 653 Electro Battery is niet alleen vrij van fossiele brandstoffen, maar werkt ook met minder trillingen en is stiller dan zijn tegenhangers op diesel. Naast de positieve ecologische voetafdruk heeft de machine het extra voordeel dat er minder onderhoud nodig is, omdat onderhoudsprocedures zoals het verversen van motorolie volledig zijn geëlimineerd.

Te zien op Bauma 2022

De wereldpremière van de 653 Electro Battery vindt plaats van 24 – 30 oktober 2022 bij de Bauma in München. Ontdek de nieuwe batterijkraan en vele andere innovaties op stand op openluchtterrein FM.712.

Importeur voor België: Van Haut
Importeur voor Nederland: Van den Heuvel Cranes & Services

 

Voor meer informatie: Sennebogen