Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Sany richt volledig op groei

Bauma 2022: Sany richt volledig op groei

Sany Europe is zelfs in de afgelopen jaren, toen de wereldeconomie voor moeilijke uitdagingen stond, steeds meer gegroeid. Met de belangrijkste marktproducten die op de vakbeurs Bauma 2022 in München zullen worden gepresenteerd, wordt deze ontwikkeling consequent doorgezet.

Het beursoptreden onder het motto ‘Blijf groeien met een sterke partner’ benadrukt de positie van Sany als eerste keus voor opkomende bedrijven in de bouwsector. Dit komt omdat de fabrikant van bouw- en havenmachines een uitstekende productkwaliteit combineert met een uitstekend assortiment apparatuur dat geschikt is voor alle standaardtoepassingen, en punten scoort bij kostenbewuste bedrijven dankzij zijn kosteneffectiviteit - waardoor ze verder kunnen groeien.

Sany op weg naar succes in Europa

Als een van 's werelds grootste fabrikanten van bouwmachines heeft Sany de afgelopen jaren zijn kracht blijven tonen. Ondanks de beperkingen als gevolg van de pandemie, bleven de toeleveringsketens grotendeels in stand. Het succes van onder meer Sany Europe is gebouwd op dit sterke fundament van het moederbedrijf. Het bedrijf heeft in 2021 zijn omzet meer dan verdubbeld ten opzichte van het jaar ervoor - tot zo'n 100 miljoen euro. Door de continue groei investeert Sany steeds meer in Europa. In de toekomst zullen hier dus ook andere productlijnen, waarmee Sany wereldwijd al succesvol is, beschikbaar zijn. Dit zijn bijvoorbeeld kranen, wegenbouwmachines en verreikers. 
In 2024-2025 staat geplant dat er in het Duitse Bedburg een volautomatische fabricage is van graafmachines. Hier wil de Chinese fabrikant een van de modernste graafmachinefabrieken ter wereld bouwen met een productiecapaciteit van 10.000 stuks per jaar.
Om een naadloze distributie te garanderen, is het dealernetwerk sterk uitgebreid. Ongeveer 100 dealers bedienen klanten in heel Europa, meer dan twintig in Duitsland alleen - en er zullen er nog meer volgen.

Ervaar de nieuwe producten op de Bauma

Op de nieuw ontworpen, in het oog springende beursstand zal Sany het volledige portfolio presenteren dat momenteel in Europa beschikbaar is. Op het terrein zullen ook machines staan die vanaf volgend jaar te koop zullen zijn. Met dit assortiment komt Sany stilaan tegemoet aan de behoeften en ook aan de eisen van haar klanten. De focus zal echter liggen op het uitgebreide graafmachine- en wielladerprogramma, inclusief een aantal nieuwe producten die voor het eerst in Europa worden gepresenteerd. Deze omvatten bijvoorbeeld de elektrisch aangedreven Sany SY19E minigraafmachine met een overkapping. Het voegt een echt hoogtepunt toe aan het assortiment Sany-graafmachines. Met een batterijvermogen voor een hele werkdag, kan de 2-tons machine overal worden gebruikt waar speciale aandacht wordt besteed aan het verminderen of vermijden van vervuiling en geluidsemissies.

Ook te zien op de Bauma: de volgende generatie Sany wielladers. De modellen SW305 en SW405 breiden met hun bakinhoud van 2,3 vs. 3 kuub en een bedrijfsgewicht van 14,5 vs. 18 ton het assortiment Sany-wielladers in het hogere segment uit. Ze worden overal gebruikt waar veel materiaal snel en nauwkeurig moet worden verplaatst.

Verreikers

Sany brengt een frisse wind naar Europa en lanceert zijn nieuwe reeks verreikers, te beginnen met de STH1440 en STH1840. De nieuwe machines hebben de benchmark voor veiligheid, gebruiksgemak, prestaties en comfort opnieuw aanzienlijk verhoogd met een cabine en industrieel ontwerp uit Duitsland. Standaard van hoge kwaliteit met Europese componenten, verkrijgbaar met een grote keuze aan aanbouwdelen, Sany-verreikers kunnen voor veel verschillende toepassingen worden gebruikt.

Geheel nieuw in het assortiment zijn de wegenbouwmachines, die wereldwijd al zeer succesvol in bedrijf zijn. Met speciaal op de Europese markt aangepaste modellen wil Sany ook deze sector veroveren. In een eerste stap worden enkele trilrollen en tandemwalsen getest, krachtige graders zullen volgen. Wegenbouwbedrijven kunnen op de Bauma een eerste indruk krijgen van de machines.

Elektrische rupshijskraan

Ook bezoekers die de kwaliteit van een Sany autolaadkraan of een boorinstallatie onder de loep willen nemen, vinden hier wat ze zoeken. Ook de elektrisch aangedreven telescopische rupskraan van het moederbedrijf Sany Global zal te zien zijn.

Wat alle machines gemeen hebben: maximale betrouwbaarheid, die onder meer te danken is aan de beproefde merkcomponenten en de nauwkeurig bewerkte staalconstructie. Dit zijn machines met een voorbeeldige prijs-kwaliteitverhouding, die wordt bekroond met de 5 jaar garantie van Sany. Dat kunt u met eigen ogen zien op de Sany-beursstand.

Importeur voor België: Palmaers Vakhandel
Importeur voor Nederland: DNL Machines & Equipment

 

Voor meer informatie: Sany Europe