Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Goldhofer

Bauma 2022: Goldhofer

Hoe kan een breed scala aan zware transporten betrouwbaar, duurzaam en vooral kosteneffectief worden afgehandeld? Praktische antwoorden op deze belangrijke vraag voor de bouw- en zware transportindustrie zullen worden geboden door de indrukwekkende exposities die Goldhofer dit jaar op de Bauma zal presenteren. Het hoogtepunt uit een dwarsdoorsnede van Goldhofer's brede portfolio is de wereldpremière van een volledig nieuw voertuigconcept: de FT-Serie.

Met een focus op uitstekende operationele flexibiliteit, combineert de eenvoudige bediening met de veelzijdigheid die nodig is om te voldoen aan een breed scala aan transportbehoeften. Zoals traditie zal Matthias Ruppel, CEO van Goldhofer AG, geen verdere details onthullen totdat de beurs van start gaat. In München zal Goldhofer ook de nieuwste toevoeging aan zijn Star-familie presenteren: de Trailstar die onlangs werd onthuld op IAA Transportation. Deze drie- tot vijfassige luchtgeveerde aanhangwagendieplader is een nieuwe constructie met een scala aan functies voor een optimaal gebruik van de laadruimte en het zwaartepunt en een uitstekende wendbaarheid. Een andere grote attractie zal een ander model uit de beproefde Stepstar-lijn zijn: de nieuwe gedwongen gestuurde Stepstar Z.

Ook dit jaar houdt Goldhofer vast aan de gewoonte: de nieuwste oplossing voor zwaar transport van het bedrijf zal pas aan het begin van de beurs worden onthuld. “Zoveel kan worden onthuld: met onze FT-Series krijgen alle klanten precies de transportoplossing die ze nodig hebben. Bovendien is een retrofitvriendelijk ontwerp de sleutel tot extreem flexibel en toekomstbestendig werken, zodat klanten hun wagenpark nog vele jaren variabel kunnen configureren”, zegt Matthias Ruppel. De branche komt er vanaf 24 oktober alles over te weten op de Bauma.
De Goldhofer-stand zal ook andere noviteiten bevatten in de vorm van verschillende geavanceerde en geoptimaliseerde Goldhofer-transportoplossingen:

Naloopdolly voor het transport van betonnen balken en brugelementen 

De Blades plus sleepdolly is zeer succesvol geweest als bladdrager voor de windenergie-industrie. Gedreven door de wind is het concept nu geoptimaliseerd en uitgebreid voor gebruik in de bouwsector in het algemeen, bijvoorbeeld voor het transporteren van betonnen balken, constructiedelen of complete brugelementen. Hiervoor wordt de luchtgeveerde sleepdolly gebruikt in combinatie met een 2-assige frontdolly met draaischijf. Een dergelijke veelzijdigheid garandeert een snelle ROI voor de naloper en maakt deze des te populairder bij klanten.

Stabiel en veilig in de wind met de FTV 850 

De bladendrager voor extra lange en zware turbinebladen is gemonteerd op een vierassige, zelfrijdende PST/SL-E splitcombinatie (1/2+1/2) verbreed tot 4.010 mm. De nieuwe oplossing is ontworpen voor maximale stabiliteit en veiligheid - zelfs op de meest uitdagende routes.

Wanneer de ladingen echt zwaar zijn – ADDrive 2.0 

De heavy-duty module, die kan worden gebruikt als een getrokken of zelfrijdende eenheid, heeft een aantal aanpassingen - vooral voor zeer complexe en ultrazware transporten. Zijn grotere hydraulische pompen en extra aandrijfassen zorgen voor meer trekkracht en hogere snelheden. Voor maximale flexibiliteit maakt de speciale ADDronic synchronisatiesoftware het mogelijk om verschillende ADDrive-modules te gebruiken in combinatie met THP- of PST-modules.

Goed, beter, dieper – CargoPlus 

In de wereld van het zware transport zijn enkele centimeters totale hoogte vaak doorslaggevend bij het plannen van de route. De laagprofielband CargoPlus is de ideale oplossing om omwegen te vermijden. De innovatieve band is ontwikkeld in samenwerking met HBI Tyres & Wheels en levert een beslissende besparing in centimeters op bij dezelfde aslast. Bezoekers zullen zich kunnen overtuigen van de voordelen van de innovatieve CargoPlus-band die is gemonteerd op verschillende Goldhofer-voertuigen die op de Bauma worden getoond.
Het is een gigantische taak om aan de behoeften van elke afzonderlijke klant bij Bauma te voldoen. En we zullen het bereiken - omdat onze brede mix van voertuigen, plus diverse fittingen en accessoires, het breedst mogelijke scala aan transportactiviteiten dekken. Ik ben ervan overtuigd dat ons productportfolio de ideale oplossing biedt voor iedereen, van expediteurs en transportbedrijven tot aannemers en mijnwerkers. Ik en mijn team kijken erg uit naar informatieve gesprekken en interessante discussies met klanten en prospects”, zegt Robert Steinhauser, Sales Manager Europa / Noord-Afrika bij Goldhofer.

Een sterke partner

Onder het motto ‘Partnership voor alle transportbehoeften’ zal Goldhofer ook informatie verstrekken over zijn groeiende service- en ondersteuningsaanbod. Dit omvat de Goldhofer Academy met zijn werkplaats- en chauffeursopleiding en een reeks softwaretools voor elke logistieke uitdaging, bijvoorbeeld voor hulp bij het configureren van verschillende voertuigcombinaties of het berekenen van individuele beladingstoestanden.

Importeur voor Nederland: Matrax

 

Voor meer informatie: Goldhofer