Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Liebherr presenteert overslagkranen voor diverse toepassingen

Bauma 2022: Liebherr presenteert overslagkranen voor diverse toepassingen

Liebherr presenteert op Bauma 2022 overslagmachines voor uiteenlopende toepassingen. Met de LH 22 M Industrie presenteert Liebherr een overslagmachine voor efficiënt gebruik in de boomverzorging en de houtindustrie. Een brede selectie van compatibele aanbouwdelen rondt het portfolio ter plaatse af. Daarnaast presenteert Liebherr twee vertegenwoordigers van zijn elektrische overslagmachines: de LH 26 M Industry E met accugevoede Mobility Kit en de LH 150 M Port E met een nieuw, mobiel portaalonderstel.

Het productportfolio van Liebherr material handlers is enorm, op de Bauma toont Liebherr drie vertegenwoordigers voor verschillende toepassingsgebieden. De Liebherr LH 22 M Industry overslagmachine is perfect voor gebruik in de boomverzorging en de houtindustrie in combinatie met de bijbehorende aanbouwdelen. De LH 26 M Industry E kan naast toepassingen in schrootverwerking ook worden gebruikt voor recycling. De bedrade elektrische overslagmachine is uitgerust met een op accu werkende Mobility Kit voor tijdelijk gebruik onafhankelijk van het lichtnet. Ook de Liebherr LH 150 M Port E is voorzien van een elektrische aandrijving en is bij Bauma te zien met een nieuw, mobiel portaalonderstel.

Liebherr LH 22 M Industry Litronic overslagmachine voor efficiënt gebruik in de boomverzorging en de houtindustrie

Of het nu gaat om het kappen van wegen, het werken op hellingen en taluds, het vrijmaken van wegen of het vellen van probleembomen, Liebherr overslagkranen in combinatie met het juiste aanbouwdeel kunnen optimaal worden ingezet in de boomverzorging en de houtindustrie. Op Bauma presenteert Liebherr de overslagmachine LH 22 M als één vertegenwoordiger met een brede selectie van perfect op elkaar afgestemde aanbouwdelen van zowel Liebherr als de samenwerkingspartner Westtech. Uitgerust met het volledig hydraulische snelkoppelingssysteem Likufix , kunnen aanbouwdelen van beide bedrijven snel, comfortabel en veilig worden gewisseld vanuit de cabine.

Het hanteren van hoge bomen en dikke takken vormt vaak een bijzondere uitdaging. De getoonde machine is uitgerust met de Westtech telescopische steel T 4000 en de Woodcracker CS510. Dit geeft de overslagmachine een reikwijdte van maximaal 16,5 meter, waardoor hij tot hoog in de bomen kan worden uitgeschoven voor snoeiwerkzaamheden. De hydraulisch verstelbare cabine kan tot 30° worden gekanteld, zodat de machinist optimaal zicht heeft op zijn werkgebied. Een alternatieve uitrustingscombinatie die ook te zien is, is de Liebherr stick extension die in combinatie met de Westtech Woodcracker C250 een reikwijdte van maximaal 13,8 meter bereikt.

Met Likufix kan de machinist eenvoudig overstappen op een ander aanbouwdeel, zoals de Liebherr SG 25 sorteergrijper, die ook op de beurs wordt getoond. Hierdoor kan de overslagmachine worden gebruikt voor andere toepassingen in de typische recycling tijdens de seizoensverboden voor het kappen tussen maart en oktober.

Liebherr LH 26 M Industry E elektrische overslagmachine met accugevoede Mobility Kit

De Liebherr LH 26 M Industry E overslagmachine is ook perfect voor recycling naast schrootverwerking. Voorbeelden van mogelijke toepassingen zijn het behandelen, lossen en sorteren van oud papier, afvalhout en afvalmaterialen. Hoge machinebeschikbaarheid is gegarandeerd met het innovatieve recyclingpakket van Liebherr. De omkeerbare ventilator verhoogt de productieve werktijd, terwijl de radiator en het beschermrooster kunnen worden uitgeblazen door de draairichting van de ventilator om te draaien. De aparte positie van de klimaatcondensor maximaliseert de luchtstroom in de radiator en ventilatoreenheid om een hoge mate van betrouwbaarheid te garanderen, zelfs in zeer stoffige omstandigheden.
De overslagmachine combineert beproefde technologie met een nieuw elektrisch aandrijfconcept: onderhoudsarm, stil en onafhankelijk van de wettelijke emissienormen. Het hart van de machine is de 90 kW elektromotor. Dit maakt krachtige, dynamische werkbewegingen mogelijk met lage onderhoudskosten en tegelijkertijd een lage geluidsemissie. Bovendien omvat het aandrijfconcept een extra elektromotor voor hulpverbruikers, wat een doelgerichte stroomverdeling en maximale energie-efficiëntie garandeert. Door geavanceerde frequentieomvormertechnologie kan het motortoerental individueel worden aangepast aan het betreffende gebruik van de machine. Naast de eenvoudige aanpassing aan alle gangbare voedingsnetwerken wereldwijd, wordt de frequentieomvormer ook gekenmerkt door een aanzienlijke verlaging van de bedrijfskosten. Dit wordt bereikt door het voorkomen van inschakelstroompieken met een zachte aanloop bij het starten en het daarmee samenhangende behoud van de hydraulische aandrijfcomponenten.

De overslagmachine wordt geleverd met een op accu werkende Mobility Kit voor tijdelijk gebruik onafhankelijk van het lichtnet. Deze is gemakkelijk toegankelijk op de bovenwagen en voorziet de machine van elektrische energie wanneer deze is losgekoppeld van het elektriciteitsnet. Met de Mobility Kit kunt u tot 30 minuten emissievrij verplaatsen, onafhankelijk van het lichtnet. In plaats van verplaatsing kan de energie ook worden gebruikt voor kortdurende werkzaamheden met verminderde snelheid.
De getoonde LH 26 E is geconfigureerd met een rechte giek van 6,60 meter en een stick van 4,50 meter met bakgeometrie. Hij is uitgerust met een Liebherr SG 25B sorteergrijper met een inhoud van 0,75 m³ en geperforeerde schalen met een breedte van 1.000 mm. Dit model beschikt ook over de in hoogte verstelbare hydraulische scabine. De machine werkt met een kabeloprolsysteem waardoor de machine zich veilig kan verplaatsen binnen een werkradius van 40 meter, of meer op aanvraag.

Liebherr LH 150 M Port E elektrische overslagmachine met nieuwe, mobiele portaalonderwagen

De Liebherr LH 150 M Port E overslagmachine is speciaal ontworpen voor het overslaan van bulkgoederen en stukgoederen in havens. Hij is voorzien van een elektrische aandrijving en heeft een bedrijfsgewicht van circa 165 ton. De machine stelt nieuwe normen op het gebied van efficiëntie en zuinigheid. Met de 400 kW elektromotor kan hij samen met het ERC-systeem een totaal systeemvermogen van 614 kW bereiken. Het elektrische aandrijfconcept van de overslagkraan is onderhoudsarm, stil, milieuvriendelijk en onafhankelijk van uitlaatgasvoorschriften.

Op de beursstand is de machine uitgerust met een nieuw mobiel portaalonderstel waardoor deze snel en eenvoudig kan worden verplaatst. Verschillende stuurmodi zorgen voor een uitstekende wendbaarheid. De 4-punts stempel zorgt ervoor dat eventuele bodemoneffenheden optimaal kunnen worden uitgebalanceerd en zorgt zo voor een goede stabiliteit voor moeiteloos en stil werken. Met het portaalportaal kunnen passerende vrachtwagens of wagons snel en efficiënt worden geladen en gelost. Door de modulaire opbouw kan de klant kiezen voor een doorrijbreedte tussen 4,5 en 9,0 meter en een doorrijhoogte tussen 5,0 en 6,5 meter. Voor de elektrische overslagmachine zijn diverse kabeldoorvoeren zoals sleepkabel of wikkelsysteem leverbaar, die de nodige bewegingsvrijheid van de machine garanderen.
De machine op Bauma is uitgerust met een 16,5 meter lange, schuine giek en een 15 meter lange rechte stick. Met het volautomatische snelkoppelingssysteem MH 110B kunnen aanbouwdelen snel, comfortabel en veilig vanuit de bestuurderscabine worden verwisseld. De Liebherr GMZ 120 grijperbak van 8 m³ en de Liebherr GMM 120-5 poliepgrijper van 3 m³ ronden de configuratie af. Een ander hoogtepunt is de in hoogte verstelbare dubbelgelede hydraulische cabine die naar voren kan worden bewogen voor comfortabel in- en uitstappen. Met het flexibele eye point heeft de machinist altijd een optimaal zicht op het werkgebied, wat de productiviteit van de machine verhoogt.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr