Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Hitachi toont 10 tons mobiele graafmachine

Bauma 2022: Hitachi toont 10 tons mobiele graafmachine

Als antwoord op de groeiende behoefte aan veelzijdig materieel voor het werken in krappe ruimtes, heeft Hitachi Construction Machinery (Europe) NV (HCME) zijn kleinste mobiele graafmachine gelanceerd, de ZX95W-7. Compact, wendbaar en met een indrukwekkend hefvermogen is het een ideale oplossing voor stedelijke werkterreinen. Zoals alle Hitachi Zaxis-7 mobiele graafmachines, is de nieuwkomer in het assortiment ontworpen om eigenaren en machinisten te helpen hun winstgevendheid, comfort, veiligheid en inzetbaarheid te beheersen.

De ZX95W-7 is uitzonderlijk wendbaar dankzij de vierwielbesturing en biedt een uitstekend hefvermogen voor een hoge productiviteit. De veelzijdigheid wordt ook verbeterd bij gebruik met een draaikantelstuk en S-type koppelingen voor hulpstukken.

Meer comfort en meer veiligheid

De cabine is de perfecte werkomgeving voor machinisten. Ultra-ruim, het biedt het ultieme in comfort en kwaliteit. Eenvoudige bediening komt van de intuïtieve bedieningselementen, die binnen handbereik zijn, en het kleine stuur. De cabine biedt ook een superieur zicht op het werkterrein om machinisten en de machine te beschermen tegen mogelijke gevaren. Het zicht wordt verbeterd door de achteruitkijkcamera.
De stabiliteit wordt geboden door het blad aan de achterkant van de onderwagen en door de optionele onafhankelijk werkende stempels aan zowel de linker- als de rechterkant.

Uptime verhogen

De uptime wordt gemaximaliseerd door de betrouwbare prestaties van de ZX95W-7, die is gebouwd om lang mee te gaan. Dankzij de gemakkelijke toegang tot de motorruimte kunnen controles en inspecties snel en gemakkelijk worden uitgevoerd. Kwaliteit is terug te vinden in elk detail - de standaardconfiguratie van de machine omvat airconditioning, een luchtgeveerde stoel met verwarming en een elektrische brandstofopvoerpomp. Stilstand wordt geminimaliseerd door de prioriteit die wordt gegeven aan eenvoudig onderhoud en reiniging, met voorzieningen zoals de spatborden die de bovenwagen beschermen tegen vuil.
"We kijken ernaar uit om dit nieuwe model aan onze klanten te onthullen op Bauma 2022", zegt HCME Excavator Product Manager Wilbert Blom. “De nieuwe ZX95W-7 vormt een perfecte aanvulling op ons Zaxis-7-assortiment en biedt uitzonderlijke wendbaarheid en wendbaarheid in kleine ruimtes en een extra niveau van veelzijdigheid op het werkterrein."We zien een grote vraag naar dit type apparatuur in Frankrijk en Duitsland en hebben bij het ontwerp van dit nieuwe model rekening gehouden met de behoeften van die markten. Door flexibiliteit te bieden, met opties zoals enkele of dubbele banden, kunnen aannemers in heel Europa de machine aanpassen aan de vereisten van hun werkterrein.

Technische gegevens

Motor Deutz TCD 2.9L4
Vermogen 55,4 kW (75,3 pk)
Pompopbrengst: 1x 145 l/min (rijden)
  1x 117 l/min (werken)
Giek hydraulisch verstelbaar
Lepelsteel 1.850 mm
Reikwijdte 7.750 mm
Graafdiepte 3.780 mm

 

Build by Mecalac

Zoals op de tekening te zien is, heeft de ZX95W-7 veel gelijkenissen met een Mecalac. Hitachi laat deze machine, net als de compacte wielladers bouwen bij Mecalac.

Importeur voor België: Luyckx NV
Importeur voor Nederland: Hitachi CM

 

Voor meer informatie: Hitachi