Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Volvo werkt samen met Brio om toekomstige bouwers te inspireren

Volvo werkt samen met Brio om toekomstige bouwers te inspireren

De nieuwste serie van BRIO Builder is een bouwsysteem met een wiellader, knikdumper en graafmachine, ontworpen in nauwe samenwerking met Volvo CE om ervoor te zorgen dat ze sterk lijken op hun echte tegenhangers, en allemaal met trots de iconische gele kleurstelling van Volvo CE.

Deze opwindende nieuwe samenwerking zal de allerjongste generatie ontluikende ingenieurs inspireren, kinderen van drie jaar en ouder, die zo vaak gefascineerd zijn door enorme bouwvoertuigen en sluit aan bij ons doel om de wereld te bouwen waarin we willen leven.

Arvid Rinaldo, Brand Partnership bij Volvo CE, zegt: “We zijn verheugd om deze samenwerking met BRIO tot leven te zien komen. Dit is de eerste keer dat deze twee Scandinavische merken samenwerken, maar we hebben een sterke band gesmeed, verenigd door een aantal gedeelde waarden, waaronder kwaliteit, veiligheid, een passie voor uitzonderlijk design en een toewijding aan verantwoordelijkheid voor het milieu. Dankzij een nauwe relatie tussen de teams van de twee merken, zijn de BRIO-modellen zorgvuldig ontworpen om in lijn te zijn met de merkidentiteit van Volvo CE.

Bouwmachines zijn populair bij kinderen dankzij hun indrukwekkende formaat, gedurfde kleuren en het spannende en belangrijke werk dat ze doen: gaten graven, tillen en vervoeren van zware lasten en helpen bij het bouwen van de wereld waarin we leven. Arvid voegt toe: “We zijn altijd op zoek naar manieren om technisch talent bij kinderen aan te moedigen en te stimuleren en met deze BRIO-bouwpakketten bieden we een leuke manier om de wereld van het werk te verkennen, hand-oogcoördinatie te oefenen en een liefde voor ontwerpen en bouwen te ontwikkelen. Met dit initiatief helpen we onze jongste doelgroep om spelenderwijs de fascinerende wereld van de bouw te ontdekken.

De Volvo CE-wiellader, -dumper en -graafmachine zijn gemaakt van FSC-gecertificeerd beukenhout en hoogwaardige plastic onderdelen en met gebruiksvriendelijke gereedschappen. Ze zijn geweldig voor kleine handjes om mee te spelen. Ze zijn prachtig gemaakt en dankzij de hoogwaardige materialen en het duurzame ontwerp zijn ze ook ideaal om door toekomstige generaties van te genieten.

Het speelgoed heeft realistische speelfuncties zoals mechanisch dumpen, optillen en slepen, vergelijkbaar met die op echte bouwmachines, waardoor ze ideaal zijn voor spelen met een open einde. En omdat veiligheid een van de kernwaarden van Volvo CE is, bevindt zich boven op elke machine een oranje waarschuwingslampje op batterijen, zoals op Volvo's On Board Weighing-systeem.

"De speelmogelijkheden zijn eindeloos wanneer kinderen beginnen met bouwen met Builder", voegt Dan Nordlund, productontwerper voor BRIO Builder, toe. “En met deze nieuwe voertuigen met Volvo-thema krijgt het bouwspel een heel nieuw niveau van plezier. Kinderen kunnen nu hun enorme machines bouwen, een op het echte leven geïnspireerde bouwplaats naspelen en vervolgens opnieuw uitvinden en herbouwen naar hun hartenwens.

Het bouwspeelgoed van BRIO Builder is beschikbaar vanaf de herfst van 2022. Als onderdeel van het werk met BRIO zal ook een BRIO Builder Station worden toegevoegd aan het Volvo Museum in Eskilstuna en hier zal een levensgrote houten replica van de wiellader worden gemaakt. Deze is er gehuisvest wanneer het niet op andere evenementen wordt tentoongesteld.

 

Voor meer informatie: Volvo Construction Equipment