Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Hiab lanceert nieuwe 90 tonmeter zware autolaadkraan

Hiab lanceert nieuwe 90 tonmeter zware autolaadkraan

Hiab, onderdeel van Cargotec, lanceert de nieuwe iQ.958 HiPro zware laadkraan met het nieuwe geavanceerde besturingssysteem SPACEevo om de productiviteit te verbeteren en veiliger te werken. Door zijn ontwerp levert hij een uitstekende hef-gewichtsverhouding. De kraan wordt door Hiab tentoongesteld op de IAA, paviljoen P35, in Hannover, Duitsland, van 20 - 25 september.

De Hiab iQ.958 HiPro is een 90 tonmeter (tm) zware range kraan. Het is het tweede model in de iQ-reeks met het geavanceerde technologieplatform dat is geïntroduceerd met de Hiab iQ.1188 HiPro.

Geschikt voor lichte vierassers

De Hiab iQ.958 HiPro bouwt structureel voort op het V12-Power giekvormontwerp voor de kraan en de JIB. Het resultaat is een extreem lichte en compacte kraan met een zijgedeelte van minder dan twee meter dat kan worden geïnstalleerd op kleinere vrachtwagens binnen de categorie 4 assers 32 ton GVW (bruto voertuiggewicht), waardoor er voldoende laadvermogen overblijft. En waardoor het aantal benodigde ritten kan worden verminderd . Het lagere voertuiggewicht bij het lossen en de daaruit voortvloeiende behoefte aan minder ritten draagt bij aan een lager brandstofverbruik en lagere CO2-emissies in de bedrijfsvoering van de klant.

De kraan maakt gebruik van het nieuwe besturingssysteem SPACEevo waarmee zelfs bij hoge snelheden nauwkeurig kan worden gewerkt. Het biedt ook geavanceerde veiligheids- en productiviteitsfuncties zoals VSL+ (Variable Stability Logic PLUS) die het hefvermogen kan maximaliseren door de stabiliteit te berekenen op basis van de positie van de stabilisatorpoten en het werkelijke totale gewicht van de truck.

Met de DLC-S (Dynamic Load Chart) kan de machinist de kraan sneller opzetten door het laadvermogen te simuleren voordat de stempels worden geopend, waardoor tijdverlies wordt voorkomen bij het vinden van de juiste stempelpositie voor maximaal heffen. Dit kan vanuit de vrachtwagencabine, vooral handig bij gebruik in ongunstige weersomstandigheden.

Twee versies afstandsbedieningen

De standaard XS Drive afstandsbediening kan worden vervangen door de nieuwe optionele CombiDrive 4 afstandsbediening. Het verbetert de werking van de kraan met nieuwe veiligheidsfuncties zoals Confirm View om het beste gezichtsveld te vinden, drie high-definition en heldere kleurendisplays en een duurzame batterij met personalisatie-instellingen voor één gebruiker.

De Hiab iQ.958 HiPro is een technologisch geavanceerde kraan in zijn categorie, die geweldige prestaties biedt voor een breed scala aan liften, zowel in horizontale als verticale posities. De kraan biedt een van de beste hijsprestaties in zijn klasse bij gebruik van de achtste verlenging in combinatie met de JIB met zes verlengingen (JIB 155Q). Dit maximaliseert het beschikbare JIB-vermogen voor een superieure laadcapaciteit”, zegt Marcel Boxem, Director, Global Product Management, Loader Cranes Heavy & Super Heavy, Hiab.

De nieuwe modellen zullen ook worden aangeboden in niet-CE-versies, uitgerust met het besturingssysteem Space X4 en de optionele CombiDrive 3-afstandsbediening.

Hoogtepunten

-90 tm categorie.
-SPACEevo-besturingssysteem.
-Nieuwe, geavanceerde V12-Power twaalfhoekige giek en JIB-profiel voor lichtgewicht en compacte frameafmetingen die passen in een ingebouwde ruimte van twee meter en onder de 4 meter hoogte van doorgangsdeuren met alle opties en JIB geïnstalleerd.
-Een multifunctionele kraan die de prestaties van zijn categorie levert met het gewicht en de frameafmetingen van het onderstaande bereik, waardoor het beschikbare laadvermogen wordt vergroot en het mogelijk is om op kleinere vrachtwagens (4 assen 32 ton GVW) te installeren terwijl de installatie- en bedrijfskosten behouden blijven het handigst mogelijk.
-Variabele pomp, voor betere stromingsprestaties en lager brandstofverbruik
-nDurance-coating met nanotechnologie zorgt voor een langdurige bescherming van de kraan en zijn onderdelen tegen corrosie, roest of externe omgevingsfactoren die het uiterlijk en de restwaarde in de loop van de tijd kunnen beïnvloeden.
-HIAB iQ.958 HiPro heeft ingebouwde connectiviteit zodat eigenaren toegang hebben tot Hiab's HiConnect™.
-CE-gemarkeerd
-Niet-CE-versie beschikbaar

 

Voor meer informatie: Hiab