Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Nieuw: Nooteboom tridem middenas aanhangwagen semidieplader

Nieuw: Nooteboom tridem middenas aanhangwagen semidieplader

De nieuwste uitbreiding in het Nooteboom aanhangwagen semidieplader programma is de 3-assige luchtgeveerde middenas aanhangwagen semidieplader met centrale assen. Deze aanhangwagen, type ASDS-33-03(EB), is uitermate geschikt voor het transport van kleinere en middelgrote machines. Dit type aanhangwagen zien we met name in landen als Frankrijk, België en Scandinavië.

Het ontwerp van deze compacte tridem aanhangwagen is gebaseerd op het uitgekiende concept van de OSDS-semidieplader uit het Nooteboom SMART programma. Het kenmerkt zich door een zeer sterk en robuust chassis gecombineerd met een zeer laag eigen gewicht. Inclusief 3 meter hydraulisch bedienbare opritten bedraagt het leeggewicht slechts ca. 6.700 kg. Door deze robuuste en toch lichtgewicht constructie wordt het nuttig laadvermogen maximaal benut. Zo is het technisch laadvermogen van deze 3-assige middenas aanhangwagen bij lage snelheid maar liefst 33 ton en bij 90 km/uur 25,8 ton.
De lage laadvloerhoogte van slechts 860 mm maakt deze aanhangwagen ook zeer geschikt voor het vervoer van hoge ladingen.

Comfortabele rijeigenschappen

Deze 3-assige middenas aanhangwagen is zeer wendbaar, vanwege het compacte design en de zelfsturende achteras. Dit maakt het voor de chauffeurs uiterst comfortabel om te manoeuvreren op krappe bouwplaatsen. Ook het achteruitrijden met deze ASDS-aanhangwagen gaat zeer gemakkelijk, omdat de zelfsturende naloopas automatisch geblokkeerd wordt. De luchtvering waarmee deze semidieplader standaard is uitgerust draagt bij aan het comfortabele weggedrag en biedt een hoogteslag van 200 mm.

Variabele dissel & trekoog

De dissel van de middenas aanhangwagen is leverbaar in twee verschillende lengtes, namelijk 1.750 mm en 2.000 mm. De dissel is voor gebruik in verschillende landen voorzien van een uitwisselbaar trekoog, en is in drie verschillende diameters leverbaar, te weten 50 mm, 57,5 mm en 68 mm. Het trekoog kan op 4 verschillende hoogte posities aan de dissel worden bevestigd, namelijk variërend van 825 mm in de laagste stand tot 975 mm in de hoogte stand. De diversiteit in trekogen, trekstanglengte en koppelhoogte maakt de Nooteboom middenas aanhangwagen semidieplader geschikt voor vrijwel alle kippers.

Maatwerk

Voor de tridem middenas aanhangwagen semidieplader is er een ruime keuze aan optiemogelijkheden waarmee de klant de trailer naar eigen wens kan configureren. Denk hierbij aan zaken als afneembaar kopschot, liftas, laadvlakverbreding, rongen, opbergrek onder laadvloer, breedte markeringsborden, etc..

Laden & lossen

Door de lange laadvlak afschuining in combinatie met de hydraulische beweegbare opritten, ontstaat er een minimale hellingshoek die het op- en afrijden van machines veilig en gemakkelijk maakt. Naast het heffen en zakken van de opritten kan optioneel ook de breedte van de opritten hydraulisch bediend worden. De vaste bediening van de opritten bevindt zich aan de linkerzijde van de trailer. Optioneel is hiervoor een afstandsbediening leverbaar. Voor het veilig laden, lossen en transporteren van bouwmachines, is de aanhangwagen uitgerust met uitklapbare steunpoten aan de achterzijde. Om de lading optimaal te kunnen zekeren is de aanhangwagen standaard uitgerust met de gepatenteerde Nooteboom 8.000 daN sjorogen in het randprofiel en kan dit ook worden uitgebreid met sjorogen langs de centrale middenligger van de laadvloer. Deze sjorogen garanderen optimale vastzetmogelijkheden in alle richtingen.

 

Voor meer informatie: Nooteboom