Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Attero kiest weer voor zware Hyundai.

Attero kiest weer voor zware Hyundai.

Van der Spek Vianen heeft weer een nieuwe Hyundai rupsgraafmachine geleverd aan Attero voor de locatie Landgraaf. De nieuwe Hyundai HX520AL vervangt na vele tevreden draaiuren een Hyundai HX520L.

Van der Spek Vianen en Attero zijn geen onbekende van elkaar. Het is de tweede Hyundai 520 op rij die wordt geleverd. Na de Hyundai HX520L is het nu de beurt aan de Hyundai HX520AL met duurzame Stage-5 motor. Naast de Hyundai zijn er ook diverse Powerscreen zeefmachines en Steinert scheidingsmachines werkzaam bij Attero op de verschillende locaties. 
De nieuwe machine gaat net als zijn voorganger een variatie van werkzaamheden uitvoeren op de locatie in Landgraaf zoals het afdekken van de stortplaats, het laden van vrachtwagens met grote capaciteiten en afwerken van de taluds op de stortplaats.
Om hierbij snel-, efficiënt- en met een groot bereik te kunnen werken is de machine uitgerust met een 7060 mm lange giek en 4000 mm lange lepelsteel. Deze laatste is voorzien van een Eurosteel hydraulische snelwissel.

Groot hefvermogen

Om bepaalde specifieke werkzaamheden uit te voeren op de locatie heeft de Hyundai een zeer hoog gevraagd en benodigd hefvermogen. Voor dit hoge gewenste hefvermogen waarbij naast het hefvermogen ook de stabiliteit van de machine in alle posities zeer belangrijk is tijdens het tillen en liften is de Hyundai HX520AL de juiste partner om dit veilig en efficiënt uit te voeren. 
In de werkplaats in Hardenberg is de Hyundai HX520AL compleet opgebouwd met diverse opties welke na uitgebreid overleg tussen Van der Spek Vianen en Attero zijn geselecteerd om de verschillende werkzaamheden die de 520 moet gaan uitvoeren zo optimaal mogelijk te kunnen doen. 
Naast o.a. het verzwaard uitvoeren van het contragewicht is er een dom onder de giek geplaatst voor een groter hefvermogen. Ook zijn er o.a. brede bordessen aan beide zijde van de bovenwagen geplaatst, een zeer uitgebreide overdrukinstallatie en centrale smering gemonteerd. Na de op- en ombouw van de machine in de werkplaats van Van der Spek Vianen is de machine waar nodig opnieuw gespoten bij Prima Equipment in Hardenberg. 

Krachtig

De HX520AL is voorzien van een zuinige Stage-5 Cummins X12 6-cilinder turbodiesel motor met een inhoud van 11,8 liter. De motor levert een vermogen van 296 kW (403 pk). Voor de hydrauliek is hij uitgerust met Rexroth pompen welke een grote opbrengst hebben van wel 2 x 394 liter/min. Door het optimaal samenwerken van de motor en het hydraulisch systeem wordt er zeer efficiënt omgegaan de brandstof wat een gunstig verbruik als gevolg heeft. 
Na een uitgebreide instructie op locatie aan de medewerkers bij Attero is de machine gelijk in bedrijf genomen, waarbij direct vele tonnen werden verzet. 

 

Voor meer informatie: Van der Spek