Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Kleine Cat’s – grote innovaties

Kleine Cat’s – grote innovaties

Caterpillar introduceert twee nieuwe technologieën voor gebruiksgemak voor hydraulische midigraafmachines - Indicate en e-limiet - voor de Cat 306 CR, 308 CR en 309 CR hydraulische minigraafmachines van de volgende generatie.

De gebruiksvriendelijke e-limiet, die nieuw is voor Cat midigraafmachines, beperkt de beweging van de machine tot de door de machinist vooraf ingestelde grenzen, terwijl de gebruiksvriendelijke Indicate de machinist helpt sneller te nivelleren. Deze technologieën zijn ideaal voor het graven van funderingen, drainage en septische systemen, irrigatie, elektrische leidingen en soortgelijke toepassingen. Ze stellen machinisten van alle ervaringsniveaus in staat efficiënter en consistenter te werken.

Vooraf ingestelde grenzen met e-limiet

Het gemakkelijk te gebruiken e-limiet voor midigravers beperkt de beweging van de machine automatisch tot de door de machinist vooraf ingestelde grenzen voor plafond, vloer, muur en zwenk. Machinisten werken vol vertrouwen en efficiënt door constructies boven, onder, voor, links of rechts van de machine te vermijden. 
Zodra de grenzen in e-limiet zijn vastgesteld met behulp van de touchscreenmonitor van de machine, zal geen enkel deel van de giek, stick of laadbak de vooraf gedefinieerde limiet(en) overschrijden. Door hoogtebeperkingen in te stellen met behulp van e-limiet plafond kunnen machinisten obstakels zoals elektriciteitsleidingen, plafonds of boomtakken vermijden. Glasvezelkabels en ondergrondse nutsvoorzieningen worden beschermd door de met e-limiet vloer vastgestelde dieptegrenzen. Constructies vóór de machine worden beschermd door e-limiet wand en als de graafmachine naast doorgaand verkeer of looppaden werkt of trucks laadt, is e-limiet zwenken ideaal om deze gebieden te vermijden.
E-limiet is ideaal voor nieuwe machinisten om binnen vastgestelde grenzen te werken en helpt de kosten van reparaties en stilstand door schade aan het materieel en boetes door beschadiging van nutsvoorzieningen of andere structuren te minimaliseren. Verder stelt e-limiet ervaren machinisten in staat efficiënter en veiliger te werken met minder grondpersoneel rond het werkgebied.

Sneller nivelleren met Indicate

Het gemakkelijk te gebruiken Indicate voor graafmachines is een instapsysteem dat visuele en auditieve indicaties geeft van de positie van de bak ten opzichte van de doelnormen, zodat de machinist meteen de eerste keer volgens de exacte specificaties kan snijden. Ongeacht hun vaardigheidsniveau bereiken machinisten de doelniveaus sneller, met meer precisie en minder behoefte aan nivellering op de grond, voor een veiligere werkomgeving.
Met Indicate selecteert de machinist de gewenste diepte en helling via het geleidingssysteem in de cabine, en de monitor geeft real-time feedback over de voortgang van het werk en de afstand tot de helling. Met deze technologie kunnen machinisten sneller het juiste niveau bereiken zonder over te snijden, wat tijd en mankracht bespaart en de totale kosten drukt.
Zowel het gemakkelijk te gebruiken e-limiet als Indicate voor graafmachines wordt zonder extra kosten geleverd met de functies Swing Assist en Bucket Assist. Swing Assist, ook wel ‘terug naar de sleuf’ genoemd, stopt automatisch het zwenken van de machine op een of twee ingestelde punten, ideaal voor het laden van trucks en het graven van sleuven. Het helpt machinisten met minder inspanning meer repetitieve zwenkdoelen te halen, waardoor minder brandstof wordt verbruikt en de cyclustijden verbeteren. Bucket Assist handhaaft de laatst bekende bakhoek en houdt de snede nauwkeurig bij schuine, genivelleerde, fijne nivelleer- en sleufwerkzaamheden.

De huidige productie van Cat 306 CR, 308 CR en 309 CR hydraulische minigraafmachines van de volgende generatie wordt vanuit de fabriek gebruiksklaar geleverd om de installatietijd in het veld te verkorten. De gemakkelijk te gebruiken Indicate en e-limiet kunnen gebundeld of als afzonderlijke functiepakketten worden besteld en in de fabriek of via Cat dealers als upgradekit worden geïnstalleerd. Deze technologieën zijn momenteel niet beschikbaar voor de modellen Cat 308 CR en 309 CR met giek met verstelbare hoek, de 308 CR met vaste giek of modellen met overkapping.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar