Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Caterpillar breidt portfolio met vier elektrische machines

Bauma 2022: Caterpillar breidt portfolio met vier elektrische machines

Om klanten te ondersteunen tijdens de energietransitie naar een koolstofarme toekomst, zal Caterpillar op Bauma 2022 24-30 oktober in München, Duitsland vier prototypes van elektrische machines tonen, waaronder accuprototypes.

Caterpillar is gericht op het leveren van speciaal gebouwde oplossingen om klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken per geografische locatie, per werklocatie en specifieke klantbehoeften. Een van de vele oplossingen, de prototypes van de elektrische accu-machines omvatten de 301.9 minigraafmachine, 320 middelgrote graafmachine, 950 GC middelgrote wiellader en 906 compacte wiellader. De machines worden aangedreven door Caterpillar-accuprototypes en hebben een ingebouwde wisselstroomlader. Het bedrijf is ook van plan om een externe DC-snellaadoptie aan te bieden.

"Caterpillar is goed gepositioneerd om klanten te helpen hun duurzaamheidsdoelen te bereiken, waaronder het verlagen van de uitstoot op de bouwplaats", aldus Tony Fassino, voorzitter van de Construction Industries Group. "Het is belangrijk dat we klanten vandaag op hun duurzaamheidsreis ontmoeten met een verscheidenheid aan oplossingen, waaronder machines die draaien op hernieuwbare brandstoffen of technologie die de brandstofefficiëntie verhoogt, en hen ook in de toekomst ondersteunen terwijl we onze volgende generatie machines aandrijven."

De door Caterpillar ontworpen accu’s in deze machines zullen ook beschikbaar zijn voor andere industriële toepassingen. Gebouwd op bewezen Caterpillar-technologie, heeft het assortiment lithium-ionaccu’seen modulair ontwerp dat flexibele configuraties biedt voor meerdere toepassingen. De accu’s zijn ontworpen om schaalbaar te zijn voor de prestatiebehoeften van de industrie en de klant en om de duurzaamheid gedurende hun hele levenscyclus te maximaliseren, inclusief recycling en hergebruik aan het einde van de levensduur.

"Onze geëlektrificeerde producten maken gebruik van onze diepgaande systeemintegratie-ervaring en zijn ontworpen om te voldoen aan de prestatieverwachtingen die klanten van Caterpillar gewend zijn", aldus Joe Creed, Energy & Transportation Group President. "We zijn erop gericht onze klanten te helpen de optimale levenscyclus van het product en de energie op de bouwplaats te bereiken, zodat ze hun waarde kunnen maximaliseren en hun totale bedrijfskosten kunnen minimaliseren."

De 301.9 en 906 zullen naar verwachting de eerste commercieel verkrijgbare modellen zijn.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar