Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Engcon's nieuwe draaikantelstuksysteem in de schijnwerpers

Bauma 2022: Engcon's nieuwe draaikantelstuksysteem in de schijnwerpers

Bauma is een grote internationale arena met bezoekers van over de hele wereld en natuurlijk zal Engcon aanwezig zijn. Het speerpunt van Engcon is de derde generatie draaikantelstukken, die voldoet aan de toegenomen eisen van aannemers ten aanzien van efficiëntie en brandstofbesparende technologie.

Engcon, fabrikant van draaikantelstukken, snelwissels en accessoires voor graafmachines, exposeert zijn producten sinds 1998 op de internationale vakbeurs Bauma in München. De focus van Engcon dit jaar is de derde generatie draaikantelstuk, een stap voorwaarts op het gebied van duurzaamheid en slimme technologie die het brandstofverbruik vermindert en ook is aangepast voor elektrische graafmachines. De nieuwe generatie heeft een volledig nieuw besturingssysteem met loadsensing hydrauliek dat de machine niet meer belast dan nodig en dit betekent dat de machinist meer werkuren kan halen uit een lading of tank.

Naast efficiëntiemaximalisatie tijdens het graven, verhoogt het systeem ook het comfort en de veiligheid voor de gebruiker. Het systeem wordt beheerd via een app die te downloaden is voor Apple en Android waarbij de machinist onder andere programma's kan wijzigen en de snelheid van functies kan aanpassen.

Op de stand kunnen bezoekers getuige zijn van demonstraties die laten zien hoe het draaikantelstuk de graafindustrie doelmatiger maakt. Zonder uit de machine te stappen, kan de machinist eenvoudig en veilig uitrustingsstukken wisselen en kiezen tussen graven, grijpen, laden, tillen en nog veel meer functies. Engcon demonstreert ook het slimme besturingssysteem waarmee de derde generatie draaikantelstukken wordt uitgerust. 

"We zijn erg blij dat we onze derde generatie draaikantelstukken kunnen voorstellen op een van 's werelds belangrijkste beurzen en we kijken ernaar uit om bestaande en toekomstige klanten te ontmoeten. Op onze stand kunnen bezoekers het nieuwe systeem bekijken, vragen stellen en de innovatieve oplossingen zien die we hebben gemaakt om GWW-sector effectiever te maken", zegt Martin Engström, Product Manager bij Engcon.

 

Voor meer informatie: Engcon