Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Bauma 2022: Palfinger met baanbrekende oplossingen

Bauma 2022: Palfinger met baanbrekende oplossingen

Op de Bauma van dit jaar tilt Palfinger zijn producten en oplossingen naar een hoger niveau met intelligente en genetwerkte technologieën. Naast innovatieve kraanmodellen en hijsoplossingen maakt het bedrijf gebruik van alternatieve aandrijfvormen en slimme technologieën en assistentiesystemen om toekomstgerichte toepassingsgebieden voor haar klanten te creëren.

Veranderende randvoorwaarden vragen om intelligente oplossingen. Ze openen nieuwe wegen, verhogen de efficiëntie en zijn bovendien duurzaam en toekomstgericht. Met deze aanpak presenteert Palfinger nieuwe technologieën en oplossingen op Bauma 2022. "Geheel in lijn met onze Visie & Strategie 2030 is ons doel om complete geïntegreerde oplossingen uit één hand te bieden. Onze klanten en hun behoeften staan centraal. Ons optreden op de Bauma 2022 bewijst dat we nu al proactief de uitdagingen van de huidige tijd aangaan. We presenteren ontwikkelingen die het werk van onze klanten ook in de toekomst efficiënter en zuiniger zullen maken", zegt Palfinger CEO Andreas Klauser. “Om onze oplossingen in de toekomst precies op de toepassingsgebieden van onze klanten en partners af te stemmen, is een intensieve uitwisseling bij bauma voor ons cruciaal. Omdat 's werelds toonaangevende vakbeurs de belangrijkste ontmoetingsplaats is voor de bouwsector."

Op bijna 2.500 vierkante meter zal 's werelds toonaangevende leverancier van innovatieve kraan- en hijsoplossingen zijn holistische digitaliseringsexpertise op Bauma demonstreren. Palfinger richt zich op drie essentiële kernthema's (slimme oplossingen, slimme diensten en eco-efficiënte oplossingen) die worden weerspiegeld in de productinnovaties en oplossingen en tegelijkertijd bijdragen aan de Visie & Strategie 2030 - om een totaalaanbieder van oplossingen te worden.

Smart Lifting Solutions: de nieuwe TEC-serie

Complexe uitdagingen in binnenstedelijke gebieden en hijswerkzaamheden die grote afstanden vereisen, stellen Palfinger-klanten continu voor uitdagingen. Om hieraan recht te doen, heeft Palfinger zijn kernproduct, de laadkraan, volledig herzien en luidt daarmee een nieuw tijdperk van kraanmodellen in. Het combineert effectief de voordelen van zijn voorgangers met intelligente technologieën zoals de innovatieve regelelektronica Paltronic 180 en het ultieme ventiel LX-6. Naast een nieuw ontwerp beschikken alle kraanmodellen in de nieuwe TEC-serie ook over de innovatieve Smart Control kraanbediening en het Memory Position-kraanpositieopslagsysteem, waarmee tot vier kraanposities kunnen worden opgeslagen. De nivelleerhulp biedt ondersteuning voor het optimaal nivelleren van de kranen. De slimme systemen zorgen voor een snellere start van de werkzaamheden en efficiëntere en eenvoudigere werkprocessen. De PK 580 TEC zal als eerste van de nieuwe kraanmodellen op straat te zien zijn. De echte precisie-expert in het 60 meter ton grote kraansegment kan flexibel worden uitgerust met de Palfinger TEC assistentie- en comfortsystemen. In combinatie met de mobiele hybride unit wordt het een emissievrije oplossing met een minimum aan geluidsemissie, terwijl de integratie van een kantelbare kraanvork on the fly jib zorgt voor een hoge mate van veiligheid bij uitdagend werk, zoals in krappe ruimtes. Met de PK 1050 TEC presenteert Palfinger een absoluut hoogtepunt in het segment van de grote kranen. Hij maakt indruk met een ongekend bereik van 37 meter in zijn metertonklasse met fly jib en enorme hijskracht. Met DPS-C wordt het hefvermogen in elke positie continu gemaximaliseerd, omdat het intelligente systeem altijd precies weet waar de kraanpunt zich bevindt. Naast de modellen uit het grote kraansegment laat de nieuwe PK 250 TEC – momenteel de kleinste P-profielkraan – zien dat ook door compact formaat indrukwekkende prestaties kunnen worden geleverd. Hij maakt indruk met een hydraulisch bereik van bijna 20 meter en een maximaal hefvermogen van 23,5 tonmeter.

Nog meer precisie met Smart Control en Smart Loading Assist (SLA)

De toekomst van de bouw is hoogtechnologisch en genetwerkt. Daarom richt Palfinger zich naast hardwareproductinnovaties steeds meer op slimme oplossingen die nieuwe maatstaven zetten. De innovatieve Smart Control kraanpuntbesturing verenigt de kraan met de machinist en zorgt zo voor een revolutie in het werkproces. Want in plaats van maximaal drie hendelafbuigingen, heeft Smart Control er maar één nodig om de kraanpunt horizontaal of verticaal te verplaatsen. De gebruiker hoeft alleen de richting van de kraanpunt aan te geven, terwijl de intelligente technologie de benodigde kraanbewegingen combineert om de geselecteerde positie exact te bereiken.

Precisie is echter niet alleen vereist voor kraanbesturing. Ook de werkstappen bij het laden en lossen van containers vragen om tot op de millimeter nauwkeurig werk. Omdat het tillen van containers een van de grootste uitdagingen is in het dagelijkse werk, heeft Palfinger dit opgepakt en een intelligent assistentiesysteem ontwikkeld - Smart Loading Assist. De huidige versie van het semi-automatische systeem zal voor het eerst te zien zijn op Bauma 2022. De Smart Loading Assist breidt het haakarmsysteem uit met een 3D-camerasysteem, sensoren en een krachtige rekeneenheid. Het werkt vergelijkbaar met een optische parkeerhulp en ondersteunt de bestuurder van het haakarmsysteem bij het correct aansturen en nauwkeurig detecteren van de container. De geïntegreerde Obstacle Detection-oplossing herkent mogelijke obstakels en personen in de gevarenzone en waarschuwt de chauffeur tijdig. De Smart Loading Assist biedt ook effectieve ondersteuning tijdens het losproces en zorgt ervoor dat de handling zacht is voor grond en containers.

De kracht van e-mobiliteit

De elektrificatie van applicaties en processen creëert duurzame meerwaarde. Op bauma 2022 presenteert Palfinger een groot aantal elektrische oplossingen: De innovatieve eDrive-technologie maakt een energie-efficiënte en volledig emissievrije werking van laadkranen mogelijk. Want dankzij eDrive hoeft u bij het bedienen van de kraan alleen maar op een knop te drukken om te kiezen tussen een lithium-ion-accupakket, het elektriciteitsnet of de voertuigmotor. Afhankelijk van de vereisten kan telkens de beste aandrijfoptie worden gekozen. Bovendien zorgt eDrive voor een vrijwel geruisloze werking, waardoor werken in gevoelige ruimtes of zelfs 's nachts mogelijk is. De accu's van het slimme systeem kunnen ook gemakkelijk tussen verschillende ritten worden opgeladen met behulp van de geïntegreerde generator. Ook voor hoogwerkers vertrouwt Palfinger op de kracht van elektrische mobiliteit. Op de Bauma 2022 worden naast de achteraf inbouwbare of mobiele batterijvarianten, de zogenaamde powerpacks, de P 250 BK en de P 280 CK, ook twee emissievrije hoogwerkers gepresenteerd.

Palfinger toont ook baanbrekend denken door proactieve samenwerking met partners. Samen met ZF Friedrichshafen AG en Mercedes-Benz Trucks is de ZF eWorX-module ontwikkeld, die het hele Palfinger-productassortiment kan elektrificeren. Omdat het de energiebron van de bedrijfswagen verandert in die van de carrosserie en zo proactief gebruik maakt van de kracht van de elektrische vrachtwagen. Het principe is eenvoudig: de tractiebatterij van de elektrische vrachtwagen levert elektrische energie via een interface. De ZF eWorX-module zet deze elektrische energie om in mechanische energie en zorgt voor de communicatie tussen de Palfinger-hefoplossing en het voertuig. De module zal op de bauma te zien zijn in combinatie met de Mercedes-Benz eActros met de PST 18 portaalarmsysteem. Voor Palfinger staat Bauma 2022 dan ook in het teken van baanbrekende en toekomstgerichte oplossingen die de prestaties over de gehele bedrijfstijd verhogen. Met Fleet Monitor, Operator Monitor en de Service Cockpit combineert Palfinger Connected intelligente toepassingen die onnodige stilstand voorkomen en een continue informatiestroom creëren tussen wagenparkbeheerders, bedrijfseigenaren, servicepartners en de gebruikers van de Palfinger-hefoplossingen via digitale netwerken. Op deze manier zorgt Palfinger voor een efficiënt en economisch gebruik van hulpbronnen.

Samen de toekomst vormgeven

Het duidelijke doel van Palfinger is om de bedrijfsonderdelen en het dienstenaanbod te digitaliseren en als innovatieleider bij te dragen aan de bouwplaats van de toekomst. De uitwisseling met klanten, partners en dealers is daarvoor essentieel, dat is de focus van het technologie- en machinebouwbedrijf op Bauma 2022. Omdat de kennis en ervaring van de klanten er in belangrijke mate toe bijdragen dat de oplossingen exact kunnen worden afgestemd op de behoeften van de markt. Trouw aan het motto van Palfinger: ‘Samen kunnen we alles bereiken.’

 

Voor meer informatie: Palfinger