Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Tweede high drive bulldozer bij Liebherr

Tweede high drive bulldozer bij Liebherr

De PR 766 G8 breidt de Liebherr-vloot van Generation 8 bulldozers verder uit, met een bedrijfsgewicht tot 55 ton. Tegelijkertijd is het toepassingsgebied van deze machine uitgebreid naar de mijnbouwsector: net als de grootste Liebherr PR 776 bulldozer heeft de Liebherr PR 766 G8 nu High Drive, het beproefd en getest loopwerk voor zware mijnbouwtoepassingen .

Een multifunctionele bulldozer voor intern transport en mijnbouw: de Liebherr PR 766 G8 is de nieuwste generatie machines, speciaal ontwikkeld om klanten optimaal te laten profiteren van het enorme potentieel in belangrijke toepassingen. Het nieuw ontworpen loopwerk werkt in combinatie met alle voordelen van cabine en bedieningscomfort om de prestaties en productiviteit van mens/machine te maximaliseren, zelfs op ruwe, steenachtige grond gedurende lange gebruiksperioden. Door het ontwerp van de dieselhydraulische aandrijving heeft de Liebherr-bulldozer een voorsprong op de concurrentie, met conventionele koppelomvormers. Met name bij het dieselverbruik geeft dit de nuchtere voordelen in efficiëntie die eerdere generaties en grotere en kleinere zustermachines hebben getoond.

Prestaties en zuinigheid: geavanceerd, traploos aandrijfontwerp

De nieuwe PR 766 G8 wordt aangedreven door een Liebherr 8-cilinder dieselmotor met een maximaal vermogen van 360 kW (490 pk) en voldoet aan de Stage 5- en Tier 4f-emissienormen. Het bedrijfsgewicht van de hydrostatische dozer is maximaal 54,3 ton, met beschikbare bladcapaciteiten van 13,6 kuub (Semi-U-blad) of 17 kuub (U-blad).
Dankzij het traploos variabele hydrostatische Liebherr-aandrijfontwerp kunnen klanten de PR 766 G8 bedienen om het gebruik en de besparing van hulpbronnen te maximaliseren: de aandrijfcomponenten en het intelligente Liebherr-motormanagementsysteem zijn perfect gesynchroniseerd, zodat de dieselmotor op een constant toerental wordt gehouden, binnen de optimale brandstofzuinigheidsbereik (~ 1.600 omw/min), door de hydrostatische aandrijving. Dit onderscheidt de aandrijfaandrijving van Liebherr echt van vergelijkbare aandrijfontwerpen van de D9-klasse die op de markt verkrijgbaar zijn, waarbij het motortoerental tijdens het gebruik aanzienlijk fluctueert.

Alle Liebherr-bulldozers van de 8e generatie hebben standaard de ECO-functie. De machinist kan kiezen tussen hoge prestaties (inclusief automatische Power Boost) en maximale zuinigheid, om te zorgen voor verdere brandstofbesparing bij lichte tot middelzware toepassingen.
De complete aandrijflijn van Liebherr draagt daarom bij aan een hoog rendement en een aanzienlijk lager brandstofverbruik in vergelijking met de industriestandaard voor dezelfde duwprestaties.

Betrouwbaarheid: robuuste componenten uit eigen productie

Liebherr-motoren bewijzen zich al tientallen jaren in toepassingen voor bouwmachines, over de hele wereld. De robuuste constructie en state-of-art technologie van deze motoren zijn ontwikkeld voor de zwaarste bedrijfsomstandigheden en garanderen een optimale operationele veiligheid en een lange levensduur. De beproefde en geteste hydrostatische Liebherr-aandrijving maakt de noodzaak voor slijtagegevoelige componenten, zoals handgeschakelde transmissies, stuurkoppelingen of bedrijfsremmen, overbodig. In plaats daarvan werkt het met hoogwaardige hydraulische pompen en motoren die vrijwel slijtagevrij en zeer betrouwbaar zijn in gebruik.
Voor zeer veeleisende, speciale toepassingen, zoals in de woestijn, bij lage temperaturen of in speciale industriële toepassingen (mijnbouw, hout, papier, enz.), biedt Liebherr een breed scala aan beproefde en geteste modificaties af fabriek.

Aandrijvingsontwerp geoptimaliseerd en geschikt voor het doel: Hoge aandrijving voor zware mijnbouwactiviteiten

Om beter te kunnen voldoen aan de zware bedrijfseisen van rotsachtig terrein, is het aandrijfontwerp van de grotere bulldozer van 70 ton speciaal aangepast voor de PR 766 G8.
Zwenkgelagerde geleidewielen en looprollen absorberen schokken en behouden een zeer goede tractie van de rupsketting. Hierdoor kan het onderstel zich beter aanpassen aan het grondoppervlak bij het rijden over rotsachtig terrein, maar een meer kritische factor is de verhoogde positie van de eindaandrijving: High Drive vermindert slijtage aan tandwielen en lagerbussen en beschermt de eindaandrijving en zijn afdichtingen tegen beschadiging en vuil.

Bestuurderscomfort: geavanceerd cabineontwerp met intuïtieve bediening

De cabine is speciaal voor deze klasse apparatuur ontwikkeld, zodat de machinist gemakkelijk zijn weg kan vinden. Met behulp van de door Liebherr beproefde joystickfunctie is hij in staat om alle rij- en stuurbewegingen te besturen met slechts één elektronisch invoerapparaat.
De cabine zit boordevol speciale functies, waaronder de gecentraliseerde bedieningselementen, een 9''-touchscreen, royale opbergruimte en een koelbox. De machinist kan via het display toegang krijgen tot alle belangrijke machineparameters en eenvoudig bedrijfsmodi instellen, zoals de ECO-functie, automatische motortoerentalreductie of de rij- en stuurrespons, evenals de comfort- en veiligheidsfuncties bedienen, zoals de standaard achteruitrijcamera.
De PR 766 G8 heeft een ruime werkplek en biedt de beste omstandigheden voor een moeiteloos werken. Alle bedieningselementen voor tractieaandrijving, blad en ripper kunnen door de machinist in de voor hem meest ergonomische positie worden ingesteld. De ergonomische joystick is ontworpen voor de optimale handpositie om het best mogelijke comfort tijdens het werken te garanderen. De stoel heeft een geïntegreerde contactschakelaar om de aanwezigheid van de machinist automatisch te detecteren, zonder een veiligheidshendel te hoeven bedienen.

Maximale veiligheid: uitstekend zicht op arbeidsmiddelen en omgeving

Het moderne ontwerp van de nieuwe Liebherr PR 766 G8 geeft de machinist een duidelijk zicht in alle richtingen, waardoor zeer effectief werk en vooruitgang mogelijk is en de veiligheid in het dagelijkse gebruik wordt verhoogd.
Het ontwerp omvat afgeronde carrosserieranden en schuine zijkanten, panoramische beglazing en een minimaal profiel voor de in de cabine geïntegreerde ROPS/FOPS-bescherming, om een optimaal zicht rondom op het terrein, het blad en de achterripper te garanderen. Dit laat een onbelemmerd zicht naar het voor- en zijwerkgebied. Het wordt niet gehinderd door het uitlaatsysteem of het doorlopende werkplatform. Het platform geeft toegang tot de cabine, evenals tot de servicepunten en de vuldoppen voor hydraulische en bedrijfsvloeistoffen.
Voor een optimale verlichting van het werkgebied worden moderne LED's (1.200 lm) gebruikt. Modulaire verlichting (inclusief extra koplampen of krachtige LED's met 4.200 lm) is een integraal onderdeel van het machineontwerp en maakt de beste afstemming van de verlichting op de betreffende toepassing mogelijk.

Optimale servicetoegankelijkheid en lange vervangingsintervallen

De nieuwe Liebherr-bulldozer is ontworpen voor snelle toegang voor onderhoud en eenvoudig onderhoud, met gecentraliseerde onderhoudspunten, wijd openende toegangsluiken en motorcompartimentdeuren, een standaard kantelbare cabine en een optionele koelventilator die kan worden uitgeklapt voor reiniging.
Verder hebben alle Liebherr bulldozers voor de mijnbouw (PR 766 en 776) een Ground Level Service Station aan de achterkant van de machines. Dagelijkse onderhouds- en servicewerkzaamheden kunnen snel en veilig vanaf de grond worden uitgevoerd. De elektrische systemen omvatten schakelaars voor toegangsverlichting, een noodstop en Ground Level Lockout (uitschakelen van het elektrisch systeem voor onderhoud). Voor bedrijfsvloeistoffen en brandstoffen is er een snelwisselaansluiting voor motor, pompverdeelbak en hydraulische olie, evenals een snelvulinrichting.
Het standaard vlootbeheersysteem van Liebherr, LiDAT , maakt het oproepen en effectief beheren van noodzakelijke onderhoudswerkzaamheden, waarschuwingsberichten, machinepositie, actuele verbruiksgegevens en vloeistofvulniveaus mogelijk. Gegevens worden, afhankelijk van de abonnementsovereenkomst, meerdere keren per dag bijgewerkt en kunnen op elk moment via internet worden opgevraagd. Er kan een automatisch alarm worden ingesteld voor meldingen/info met hoge prioriteit, bijvoorbeeld wanneer het apparaat een vooraf gedefinieerde zone verlaat of in het geval van kritieke bedrijfstoestanden.

Importeur voor België: SomTP
Importeur voor Nederland: Wynmalen & Hausmann

 

Voor meer informatie: Liebherr