Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Met Cat Command op veilige afstand werken

Met Cat Command op veilige afstand werken

Cat 352, 374 en 395 grote hydraulische graafmachines kunnen nu worden uitgerust met Cat Command for Excavating. Het afstandsbedieningssysteem verwijdert machinisten uit potentieel gevaarlijke werkomstandigheden door ze op veilige afstand te houden, en het vermindert potentiële veiligheidsrisico's bij het op- en afstappen van machines.

Het Cat Command-station zorgt voor afstandsbediening zonder zichtlijn, waar gebruikers comfortabel alle basisfuncties van de machine kunnen bedienen, zoals graven, heffen en volgen. Bovendien kunnen exclusieve machinetechnologieën van Caterpillar, zoals Cat Grade met 3D voor graafmachines, Grade met Assist voor giek en bak, Swing Assist, E-Fence en andere op afstand worden ingesteld, geactiveerd en gebruikt.
De technologie helpt de machineproductiviteit te verbeteren bij verschillende projecten, zoals werken in onstabiele bodemomstandigheden, brownfields, werk aan de wal en sloopwerkzaamheden. Het zorgt er ook voor dat de productie onmiddellijk kan herstarten na verstorende processen zoals stralen in steengroevetoepassingen.

Flexibele, nauwkeurige bediening

Het Cat Command-station biedt non-line-of-site bediening vanuit het comfort van een kantoor met airconditioning op het terrein of vele kilometers verderop. Afstand wordt alleen beperkt door de mogelijkheden van het netwerk. Het Cat Command-station biedt een comfortabele zitplaats voor de machinist in een aangepaste ‘virtuele cabine’ met bekende bedieningselementen en machinedisplays. Gebruikers kunnen maximaal vijf verschillende machines bedienen, één voor één, op dezelfde of andere locaties, waardoor de uitvaltijd voor ploegenwisselingen of de noodzaak om naar het werkterrein te reizen wordt verminderd. Touchscreen-monitoren die vergelijkbaar zijn met de displays in de cabine bieden dezelfde machine-informatie en toegang tot machine-instellingen, net als in de machine. Schermen die voor de gebruiker zijn gemonteerd, bieden een goed zicht op de camerabeelden van de graafmachine.

Door de machinist uit de cabine te halen, biedt Cat Command for Excavating een oplossing voor personeelstekorten en opleidingsvoordelen voor nieuwere machinisten. Het opent kansen voor mensen met fysieke beperkingen waardoor ze niet in de apparatuur kunnen klimmen, waardoor een nieuwe generatie werknemers wordt aangetrokken en de levensduur van ervaren machinisten wordt verlengd.

De nieuwe grote hydraulische graafmachinemodellen voegen zich bij de bestaande Cat Command-ready graafmachines (320-340) en middelgrote bulldozers (D5-D7) die vanaf hetzelfde Command-station kunnen worden bediend.

Importeur voor België: BM-Cat
Importeur voor Nederland: Pon-Cat

 

Voor meer informatie: Caterpillar