Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Rolls-Royce levert 5.555e MTU motor aan Bell Equipment

Rolls-Royce levert 5.555e MTU motor aan Bell Equipment

Rolls-Royce heeft onlangs de 5.555e MTU-motor van de Series 1000, 1300 en 1500 geleverd aan de wereldwijde fabrikant van knikdumpers en fabrikant van bouwmachines Bell Equipment.

Rolls-Royce levert Bell sinds 2013 MTU-motoren van de Series 1000 tot 1500. Om de levering van de 5.555e MTU-motor te markeren, symboliseerde Dr. Lei Berners-Wu, Vice President Global Industrial bij de bedrijfseenheid Power Systems van Rolls-Royce presenteerde een speciale motorzuiger, de zogenaamde ‘Piston of Honour’, aan Leon Goosen, CEO van Bell Equipment. De prijs werd uitgereikt op de Bauma in München, 's werelds toonaangevende vakbeurs in de bouw- en mijnbouwsector.

"Het spreekt voor zich dat we enorm trots zijn op onze lange en succesvolle samenwerking met het bedrijf Rolls-Royce en blij zijn dat we samen deze mijlpaal hebben bereikt. Al vele jaren zijn wij en onze klanten overtuigd door de prestaties en betrouwbaarheid van het MTU-motorenmerk. Als een bedrijf met een passie voor innovatie en een drive om ontwikkeling te leiden, waarderen we ook de inspanningen van Rolls-Royce om het mtu-motorenmerk compatibel te maken met duurzame brandstoffen. Dit spreekt tot onze eigen motoren doelen om de ecologische voetafdruk van onze trucks te verkleinen en we kijken uit naar wat de toekomst in dit opzicht in petto heeft", aldus Leon Goosen, CEO van Bell Equipment.

"Met de 'Piston of Honour' brengen we een blijk van waardering naar Bell Equipment en bedanken we hen voor hun langdurige samenwerking," zei Dr. Lei Berners-Wu. "Bell Equipment is een van onze belangrijkste klanten op het gebied van bouwmachines, industriële toepassingen en landbouw. Dit is een partnership en samenwerking die we in de toekomst willen behouden en uitbreiden."

Een van de grootste OEM-klanten in de C&A-sector

Rolls-Royce en Bell Equipment hebben sinds 1998 een hechte zakelijke relatie. Het grootste familiebedrijf werd opgericht in 1954 en produceert, verkoopt en exporteert wereldwijd een groot aantal verschillende material handling machines. Bij Bell Equipment werken in totaal zo'n 3.700 mensen. De geleverde MTU-motoren worden onder andere in Bell Equipment's complete serie E-serie knikdumpers ingebouwd. Bell Equipment is een van de grootste OEM-klanten van Rolls-Royce in de wereldwijde C&I-sector, met name op de Afrikaanse markt.

Gebruik van synthetische brandstoffen voor MTU-motoren

Rolls-Royce heeft onlangs de motoren voor bouwmachines, industriële toepassingen, landbouw en mijnbouw van de MTU-serie 1000, 1100, 1300, 1500 en 4000 goedgekeurd voor gebruik met duurzame brandstoffen volgens de EN15940-norm. Naast BtL (Biomass to Liquid) en PtL (Power to Liquid) brandstoffen zoals e-diesel, valt hier ook HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) onder. De voordelen van deze synthetische brandstof zijn niet alleen een schone verbranding met een tot 80 procent lagere uitstoot van fijnstof, maar ook een reductie van de uitstoot van stikstofoxide en CO2 tot 90 procent ten opzichte van fossiele diesel. Hiermee levert Rolls-Royce een belangrijke bijdrage aan een klimaatvriendelijkere toekomst. Onder het motto Net Zero bij Power Systems heeft de groep zich tot doel gesteld om in 2050 klimaatneutraal te zijn.

Bell importeur voor Nederland: Hitachi CM Nederland

 

Voor meer informatie: Rolls-Royce