Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Grondverzetwalsen voor de jaren 2020: krachtig en digital-ready

Grondverzetwalsen voor de jaren 2020: krachtig en digital-ready

Hamm presenteert nieuwe verdichters in de HC-serie voor grondwerken. Dankzij een platformstrategie voldoet de verdichtingsspecialist wereldwijd aan de specifieke eisen van de nationale wetgeving. De modellen voor Europa, Noord-Amerika en de andere Stage 5-markten bieden een hoog verdichtingsvermogen, een duurzaam machineontwerp en voorbeeldige ergonomie en comfort. Bovendien zijn deze verdichters al ‘digital-ready’ dankzij een verscheidenheid aan interfaces en dus geschikt voor de digitale bouwplaats van de toekomst.

De nieuw ontwikkelde HC-serie van Hamm vervangt de verdichters uit de 3000-serie en H-serie. De fabrikant heeft een uniform platform ontwikkeld en biedt wereldwijd modellen aan met een bedrijfsgewicht van 11 tot 25 ton. De trommelbreedte op alle modellen is 2140 mm. Het vermogen van de dieselmotor is 85 kW (116 pk) tot 160 kW (218 pk)afhankelijk van het gewicht. Een nieuw frameconcept zorgt voor meer tankvolume. De verdichters kunnen dus tot 336 liter brandstof bevatten. Hamm ontsluit een ongewoon breed toepassingsspectrum dankzij opties als het dozerblad in verschillende verkoopvarianten en een trilplaat. Hamm heeft de C-modellen in alle gewichtsklassen in het assortiment voor gebruik op moeilijk, steil terrein. Hun klimvermogen is aanzienlijk verbeterd dankzij een verbeterde trommelversnelling, verbeterde hydrostatische aandrijving, automatische tractiecontrole en een as zonder spin.

Groot vermogen, zuinig bij continu gebruik

Dankzij nieuwe benaderingen in machinebeheer bereikt de HC-serie hogere algehele prestaties en bespaart ze tegelijkertijd. De Hammtronic en de geïntegreerde ECO-modus zorgen ervoor dat de walsen zo vaak mogelijk in het economische deellastbereik werken. Hiervoor wordt de snelheid verlaagd, maar dankzij een grote rijpomp en elektronische Hill Start Assist wordt dit bereikt zonder in te leveren op het vermogen. Over het algemeen bespaart dit concept brandstof en vermindert het geluid en de uitlaatgasemissies. Met de optionele automatische motorstop kan het energieverbruik nog verder worden verlaagd.

Nieuw frontvoertuig en grotere stuurhoek

Een nieuw ontwerp voor het voorste gedeelte en de schraper zorgt voor een aanzienlijk grotere speling bij de trommel. Dit voorkomt materiaalophopingen, waardoor schoonmaakwerkzaamheden navenant zelden nodig zijn. Voor de besturing zorgt een nieuw gegoten knikgewricht met knikgewrichtvergrendeling voor een grotere stuur- en zwenkhoek met verbeterde kinematica. Bovendien wordt dankzij de geoptimaliseerde gewichtsverdeling in combinatie met de Traction Control het klimvermogen vergroot. Hamm voert ook verbeteringen door aan de verdichtingskracht: de centrifugale kracht is tot 15% verhoogd in vergelijking met eerdere modellen en de statische lineaire belasting is zo hoog als 80,6 kg/cm.

Comfortabele werkplek

Hamm heeft het hoge niveau van bestuurderscomfort in de cabine nog verder verhoogd met talrijke opbergvakken, meer dan 20% meer loopvlak en ongeveer 30% meer volume, minder trillingsbelasting en een lager geluidsniveau.
Een nieuw verwarmings- en airconditioningsysteem, het Easy Drive-bedieningsconcept, de comfortabele besturing en een modern ventilatiedesign ronden het comfort van doordachte bouwmachines af. Bovendien biedt Hamm nieuwe speciale uitrustingen voor stoelrotatie met een toename van 70°. Er is ook de mogelijkheid om een standkachel in te bouwen. Op de verdichters met open platform profiteren chauffeurs van een aangepaste geleiding van de koellucht voor de motor: verse lucht wordt van bovenaf achter het bestuurdersplatform aangezogen en de hete uitlaatlucht wordt via de achterkant van de machine afgevoerd, zodat de verwarmde lucht geen hinder vormt de bestuurder.

Goed zicht overdag en 's nachts

Dankzij dit ontwerp heeft Hamm het zicht nog verder verbeterd. Hier zorgt met name het ontwerp van de motorkap met een zichtkanaal voor een vrij zicht naar achteren. Als het donker is, zorgt de optioneel installeerbare 10-voudige verlichting met zuinige LED-lampen voor voldoende licht in alle werksituaties. De buitenspiegels zijn trillingsarm geïnstalleerd en kunnen vanaf het bestuurdersplatform worden versteld. Een extra spiegel met nabijheidsdetectie verbetert het zicht op de directe omgeving. Na het uitschakelen van de machine zorgt de Coming Home-functie voor extra veiligheid doordat het licht nog even ingeschakeld blijft voordat de schijnwerpers automatisch worden uitgeschakeld.

Uitgerust voor de digitale bouwplaats

De HC-serie is goed voorbereid op de kwaliteits- en communicatie-eisen van de toekomst. De door Hamm ontwikkelde ‘Smart Doc’-app geeft grafisch alle belangrijke verdichtingsparameters en de voortgang van de verdichting weer en registreert de gemeten stijfheid en de positiegegevens. Dankzij deze app kunnen zelfs onervaren chauffeurs direct zien welke gebieden voldoende verdicht zijn en welke gebieden nog verdicht moeten worden. Hamm biedt ook al de mogelijkheid om systemen voor het vermijden van botsingen te integreren met een PDS-interface (Proximity Detection System). Bovendien kunnen de procesgegevens via een gestandaardiseerde interface aan systemen van derden worden doorgegeven.

Onderhoud met JDLink telematicasysteem

Hamm biedt het telematicasysteem JDLink aan voor onderhoud en service, maar ook voor applicatieplanning. Het visualiseert de prestatiegegevens van de walsen in een compact overzicht in realtime. Naast live gegevens zoals brandstofverbruik, vulstanden of motorbelasting, kunnen ook positiegegevens, foutmeldingen en onderhoudsintervallen op elk moment en vanaf elke locatie worden opgevraagd.

Importeur voor België: Wirtgen Belgium
Importeur voor Nederland: Wirtgen Nederland

 

Voor meer informatie: Wirtgen