Nieuws

> het laatste nieuws in je mailbox? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief

Scania's elektrische zware kipper in Zweedse mijn

Scania's elektrische zware kipper in Zweedse mijn

Malmberget, in het noorden van Zweden, is onlangs een elektrische Scania zware kipper in gebruik genomen. Deze nauwe samenwerking met de klant geeft Scania de kans om volledig elektrische trucks te testen en te gebruiken in een veeleisende ondergrondse mijnomgeving.

De elektrische zware kipper vervoert restproducten en heeft een totaalgewicht inclusief lading van 49 ton. Het is de eerste in zijn soort in de mijnbouw.
Scania en LKAB zijn beide actief in sectoren die momenteel aanzienlijke veranderingen ondergaan om een hoger niveau van duurzaamheid te bereiken. De twee gevestigde industriële bedrijven hebben hun krachten gebundeld om elektrische voertuigen in de mijnen van LKAB te exploiteren, een stap naar de toekomst en duurzaam transport voor deze industrie.
LKAB streeft ernaar om een van de meest duurzame mijnbouwbedrijven ter wereld te worden. De route naar een veilige, productieve en CO2-emissievrije ijzer- en staalindustrie begint bij het ijzererts in de mijnen en wordt nu uitgebreid naar het transport.

 

Voor meer informatie: Scania